Clubul Poli ar putea lua credit de la banca pentru salarii!

Consilierii locali au votat vineri noua modalitate de finanțare a cluburilor sportive. Acestea vor fi nevoie să depună proiecte pentru a primi bani, însă Legea 350, în baza căreia se va face finanțarea, nu permite plata salariilor. Situația este delicată, iar în cazul lui Poli salvarea ar putea veni de la… bancă.

ACS Poli - Petrolul 17

Controalele Curții de Conturi la Primăria Timișoara aproape că au pus pe butuci cluburile sportive la care municipalitatea este asociată. Raportul CC a stabilit că toate cele cinci asocieri sunt ilegale, iar sumele plătite drept cotizație în ultimii cinci ani – aproximativ 35 de milioane de lei – sunt considerate prejudiciu și trebuie recuperate. Juriștii PMT au refuzat să mai semneze orice acte legate de finanțarea echipelor de fotbal, rugby, baschet și handbal, astfel că, din luna iulie, acestea nu au mai primit niciun ban de la bugetul local. Situația a devenit critică: BC Timișoara a rămas fără toți jucătorii străini și, ulterior, fără antrenorul Dragan Petricevic, iar RCM Saracens ia în considerare retragerea din competițiile internaționale.

Pe ordinea de zi a plenului CL de vineri a fost inclus și un proiect de hotărâre „pentru modificarea regulamentului privind regimul finanțărilor nerambursabile acordate de la bugetul local al Municipiului Timișoara pentru proiecte de activitate sportivă și aprobarea contractului de finanțare – cadru”. Conform acestuia, cluburile sportive nu vor mai primi bani de la bugetul local, ci vor fi nevoite să depună proiecte punctuale, care pot fi aprobate, dacă îndeplinesc criteriile Legii 350. Există însă unele probleme. „Cele patru cluburi sportive vor avea posibilitatea, alături de alți competitori, să intre într-un concurs de proiecte de finanțare nerambursabilă, prin Legea 350. Aceasta nu permite decontarea de cheltuieli de personal și nu știm dacă putem folosi cumulativ Legea 69 cu Legea 350. Legea 69 prevede posibilitatea de finanțare de către consiliile locale și județene a activităților sportive, la toate capitolele de cheltuieli, inclusiv cheltuieli de personal. Nu este limpede dacă se pot aplica cele două legi cumulativ. De aceea, până se va produce o clarificare legislativă, nu vom face niciun fel de decont de cheltuieli de personal către nicio structură ce va câștiga o competiție pe Legea 350”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Întrebat cum vor fi asigurate totuși salariile, edilul a oferit un răspuns surprinzător. „Deocamdată rămân probleme mari la toate cele patru cluburi, ne străduim la fotbal să luăm un credit bancar, girând cu drepturile de televiziune pe care urmează să le mai primim în ianuarie 2016 de la Liga Profesionistă de Fotbal. Drept urmare, banca creditoare nu are niciun risc să nu-și primească banii, pentru că există din partea clubului disponibilitatea de a cesiona drepturile respective direct către banca în cauză. La fotbal, din acest credit s-ar putea plăti salariile”, a spus edilul.

Robu speră că primăria va câștiga totuși contestația depusă la Curtea de Conturi, la București. „Rămânem cu speranța că se va da un verdict favorabil nouă, pentru că avem convingerea că tot ce s-a întâmplat până acum este perfect legal. Exact ca și noi au procedat și alte structuri, și pe zona de cultură, și pe zona de sport. Pe cultură, de exemplu, la Cluj, la Arad, la Iași, la Craiova și e plină țara de structuri care au fost finanțate din cotizații și nimeni nu a fost acuzat până acum de ilegalitate. Noi suntem singurii în această postură”, mai spune primarul.

La ce pot aștepta suporterii celor patru echipe? Viitorul pare nesigur, și spune asta chiar Robu, care crede că acesta este momentul în care în ecuație ar trebui să intervină factorul privat. „Cei de la cluburi vor scrie proiecte, citind legea, văzând ce se punctează, valorificându-și toate atuurile. Dacă vor câștiga, vor primi finanțarea, dacă nu, nu, primarul nu poate interveni în această competiție. Se poate întâmpla inclusiv dezastrul. Există încă și perspectiva dezastrului. Noi încă încercăm să dăm câte o bulă de oxigen tuturor structurilor, pentru că ele reprezintă valori uriașe în momentul de față în toate sporturile, și încercăm să salvăm tot ce se poate salva (…) Sunt eforturi uriașe din partea noastră, ar fi foarte bine dacă ar reacționa și mediul privat al Timișoarei. Acum ar fi momentul să dovedească spiritul de timișorean. Acum este momentul ca aceste companii să arate că sunt organizații moderne, care înțeleg să se implice și în problematica comunității în care sunt implantate”, a conchis primarul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

pif a spus: (octombrie 16th, 2015 at 23:50 )

da asa-i, sa se implice pt. ca niste anonimi auditori de la Curtea de Conturi isi vor umple buzunarele cu prime de sesizare.
altfel spus firmele aceste „organizatii moderne” si „adevaratii timisoreni” vor trebui sa aduca bani si sa faca si administratie pentru ca actuala administratie e incapabila sa faca ce trebuie. pina unde se va ajunge si ce se urmareste de fapt? ce se ascunde in spatele acestei situatii pe care Robu nu o mai stapineste, e clar?

Pile si relatii a spus: (octombrie 17th, 2015 at 08:04 )

Daca s-a hotărât ca trebuie o noua forma de asociere înseamnă ca aceasta forma este cea legală.Concluzia mea este ca tot departamentul juridic al primăriei ,desigur angajați pe pile ,este incompetent si trebuie desființat.Nu se ajungea la situația aceasta limita daca se implicau si aveau habar sa citească o lege.

birlic a spus: (octombrie 17th, 2015 at 10:33 )

se pune fireasca intrebare ,cat de competenti sunt cei care reprezinta Primaria dpv. juridic ,de nu reusesc sa iasa din aceasta incurcatura de interpretare a unui sau mai multor acte normative ,lucru de care nu este vinovat primarul ,el fiind vinovat totusi ca accepta o astfel de reprezentare juridical la nivelul primariei.

antirob a spus: (octombrie 17th, 2015 at 11:56 )

Daca fiecare din cei treizeci de mii de oameni prezenti pe stadion sau net ar contribui meci-de-meci acasa cu 50 de lei extra pt fondul de salarii, s-ar rezolva problema,nu?
Dar ii mai simplu sa asteptati salvarea miraculoasa de la banci, primarie, guvern, NATO sau Sf Arsenie Boca si intre timp sa mai radeti un pic de aia de la ASU care-si asigura primele de joc din contributiile benevole ale spectatorilor („cutia milei” cum poetic spunea tov. Sasu).

INO a spus: (octombrie 17th, 2015 at 12:20 )

BEY! DESFIINȚAREA! FLOCEA EȘTI DE RÎSUL ROMÂNIEI!ȚI-AM SPUS SĂ NU-L BAGI PE SARMOV ȘI ARTEAN ȘI CHIAR RUFINO SÎNT JUCĂTORI VENIȚI PE VREMEA GEMBOSULUI ALEXA! NU AU VALOARE DACĂ JOCI CU EI ÎNSEAMNĂ CĂ ȘI TU EȘTI ZERO CA ȘI ANTRENOR!
ȘI POLI NU JOACĂ MARE LUCRU! E O DIFERENȚÂ FAȚĂ DE ALEXA DAR NU ESTE SUFICIENT SĂ ARATE CA ȘI O ECHIPĂ COMPETITIVĂ!APROPO ÎNAFARĂ DE RUGBY NU MERITĂ NICI UN SPORT BANI JEGOȘILOR!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

poli21 a spus: (octombrie 17th, 2015 at 12:55 )

Acest ino ar trebui sa mai treaca pe la scoala, sa mai invete sa scrie in limba romana. Cit despre modul de exprimare, nu cred ca merita sa comentam.

INO a spus: (octombrie 17th, 2015 at 17:03 )

BEY! CINE NU ȘTIE OARE!POLI TIMIȘOARA NU POATE FORMA O ECHIPĂ BAZATĂ PE FOTBAL DE CALITATE!PENTRU CĂ BANATUL NU ESTE IUBIT DE NIMENI CI DOAR FOLOSIT DE TOȚI!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top