Conflictul de la Loga continua! Profesorii s-au saturat sa fie umiliti de director

Colegiul Național „C. D. Loga” stă pe un butoi cu pulbere, din cauza conflictului dintre majoritatea profesorilor titulari și directorul instituției. Dascălii acuză faptul că Mariea Ștefan îi jignește constant, în timp ce aceasta spune că totul i se trage de la faptul că este exigentă și urmărește doar binele școlii.

note modificate loga

Din acest motiv, 30 de profesori din totalul de 45 de titulari au depus un memoriu la Sindicatul „Spiru Haret” și la Ministerul Educației, solicitând ca Mariea Ștefan, directorul școlii, să-și schimbe atitudinea. Dascălii pretind că aceste probleme datează de multă vreme, dar episodul care a umplut paharul a avut loc de curând, după ce o profesoară a modificat o notă fără să respecte normele în vigoare. Profesorii care au reevaluat cazul susțin că de aici au început noi abuzuri. „Nu am fost manipulat de nimeni, în afară de doamna directoare, care mi-a spus că nu fac nimic pentru şcoală, uitând că ţin sute de ore anual în plus pregătire cu elevii olimpici. Îmi pare rău este că nu am luat atitudine în anii anteriori, când unii colegi au fost umiliţi într-un mod foarte josnic. Pe lângă semnatarii acestui memoriu mai sunt colegi cărora le e frică să semneze”, spune profesorul Marius Nemeş. „Comportamentul a fost în timp, dar au fost comportamente sau reacţii vizavi de cadre didactice individuale, care nu au spus nimic până acum”, spune, la rândul ei, profesoara Simona Stoia.

mariea stefan

„Noi am respectat metodologia. În urma rezoluţiei comisiei, doamna director s-a supărat foarte tare. I-am spus de nenumărate ori că n-o să fac ceva ilegal ca să nu se supere pe mine. În 2012/2013 am fost director adjunct împreună cu dumneaei, am mediat nenumărate conflicte și de foarte multe ori mi-a spus, în zeflemea, că sunt «mama orfanilor». Am încercat de nenumărate ori să ne întâlnim toți cu doamna director, nu izolat, nu pe rând. La invitaţia inspectoratului şi a sindicatelor am fost acolo, doamna director nu a fost. Nu cred că mai există cale de întoarcere. Nu cred că poate să pretindă respect, când a arătat o lipsă de respect totală. Nu cred că ar trebui să avem un astfel de director”, afirmă Violeta Craina, un alt profesor de la colegiu.

Dascălii susțin că Mariea Ștefan refuză să discute cu ei și le spune că nu pot să-i vorbească decât… între anumite ore. „Cred că sunt destul de mulţi profesori în Colegiul «Loga» care nu înţeleg cum mai poate continua funcţionarea normală a vieţii şcolii cu un director care ne ignoră. I-am comunicat că nu ne respectă și ni se adresează într-un mod în care nu vorbim cu elevii noştri. Ne-a făcut chibiţi, colegilor le-a spus că sunt o ruşine, unor părinţi le-a zis că provin din familii needucate. Nu este firesc să te adresezi nimănui aşa. Este impulsivă, nu e vorba de ridicat tonul. Tratează totul dintr-o poziţie ierarhică, cineva e sus şi cineva e jos”, spune profesoara Johanna Schweighoffer.

loga

De cealaltă parte, Mariea Ștefan susține că acuzațiile care i se aduc sunt false și că profesorii refuză să participe la discuții. „Nu am făcut demersuri către instituţiile abilitate să se sesizeze în cazul de fals în documente şcolare, ca să nu fac publică povestea. Nu am solicitat nici Inspectoratului Şcolar să intervină. Au jurist, inspector general, poate aveau o idee cum să rezolv situaţia în cazul în care unui copil i se modifică notele în acest fel, dar am zis că nu fac acest gest. Nu vreau să transform chestiunea asta în ceva jenant şi degradant, oricât m-a deranjat gestul de a nu gestiona problema aici. Am aceeaşi fermitate faţă de o problemă pe care vrem s-o gestionăm în interesul şcolii. Sunt însă foarte directă şi, dacă am avut ceva de spus, am spus-o aici. Acesta este elementul care a declanşat deranjul. În rest, afirmaţiile că mă port urât, că sunt dură, remarcile acestea nu ar trebui demonstrate. Nu este adevărat, vorbesc deschis, ferm, autoritar, dar e stilul meu de a lucra şi a conduce. Nu am un conflict cu ei, mi-am exercitat doar atribuţiile de director”, spune Ștefan. Conform acesteia, a purtat discuții la inspectoratul școlar, alături de directoarea adjunctă, și a primit un termen de o săptămână să rezolve situația. „Ni s-a dat un ultimatum ca să rezolvăm cum credem noi de cuviință această problemă, circa o săptămână. Nu pot să spun că profesorii au ceva personal cu mine, cred însă că am deranjat de la început prin faptul că sunt un om exigent. Vreau respect pentru şcoală, respect şi pentru mine, în anii aceştia şcoala a fost pe primul plan. Aş vrea doar ca profesorii să-şi desfăşoare activitatea la un standard cât mai ridicat, să intre la timp la ore, să nu mai fumeze în faţa copiilor”, afirmă directorul de la „Loga”. Mariea Ștefan nu intenționează să demisioneze. „E o presiune în sensul demisiei, nu numai din partea acestui grup. Nu am motiv să-mi dau demisia şi nu e firea mea când se iveşte o chestiune mai complicată să-mi iau bagajele şi să plec. Nu în aceste condiţii şi nu pe aceste motive inventate. Intuiesc că au acumulat unii dintre cei care sunt pe acea listă…”, a conchis aceasta.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Daria a spus: (octombrie 30th, 2015 at 20:36 )

Madam Ştefan jigneşte pe toată lumea.Vipera e pistol cu apă pe lângă ea.Nu ştiu pe absolut nimeni care să o cunoască si să aibă o părere bună despre ea.Cum să i spui tu,o nimeni lui Nemeş că nu face nimic pt. şcoală.Nemeş e un brand pt Loga,nu ca tine o idioată aciuiată politic.Demisia Marieaaaa!Lasă-neeeeee!

poli21 a spus: (octombrie 30th, 2015 at 20:36 )

Pentru cei care nu o cunosc de pe vremea cind activa la Inspectoratul Scolar Judetean ( ISJ ) fotografia din articol cred ca spune tot. In intreaga ei activitate , tov.stefan s-a dovedit o vajnica urmasa a celor care au distrus invatamintul romanesc.

Dan S. a spus: (octombrie 31st, 2015 at 08:20 )

Felicitari, doamnelor Craina si SCHweighoffer, v-ati facut de…dar mai intai ar fi f.b. sa mai intrati la ore, sa faceti orele serios nu…pistol cu apa.Ce-ar fi sa va uitati la fata voastra , sa vedeti cat valorati ! Rade ciob de oala sparta. Eu zic sa va instalati voi directoare, cu brand cu tot. Loga are profesori adevarati> Neamtu, Radovan, Golcea, Bitea, Hittnet, nu…perpendiculare revolutionare. Hai, la clasa ca aveti treaba.

Alex a spus: (octombrie 31st, 2015 at 08:34 )

Poate se pornesc parintii si elevii sa va faca evaluarea , stimatelor experte in comunicare, sa va vedem pe unde iesiti din povestea asta. Ati facut scoala asta locul de expunere a frustrarilor voastre. Ce-ar fi sa plecati de la LOGA daca nu va place. Asa cum a facu Sch. I. cand a plecat de la Col. banatean unde si-a dat maximum de valoare apoi a trecut la Loga ca sa-i bucure si pe acestia. Felicitari, sunteti beton armat.

Tina a spus: (octombrie 31st, 2015 at 09:22 )

Doamna Schweighoffer , cum vb dvs cu elevii dvs ? cum puteti compara o discutie intre adulti cu o discutie profesor – elev? Ati fost si sunteti o mare frustrata . Doamna Craina ,pe cealalata parte, o mare chiulangioaica si superficiala ! Aratati ca niste copii de la grupa mare gradinita care au ramas fara jucarii si se dau cu fundul de pamant. ( FOSTA ELEVA )

Liviu a spus: (octombrie 31st, 2015 at 09:45 )

Dar despre subiectul de la care a pornit acest scandal de ce nimeni nu discuta ? cum isi permite un profesor sa modifice note in catalog? este strigator! Sustinatorii doamnei Sebestyen sunt de acord cu falsificarea notelor in catalog? Asa procedeaza si la Pedagogic?

Mariana a spus: (octombrie 31st, 2015 at 11:22 )

Doamna profesoara Craina Violeta este cumva sotia domnului director Marius Craina de spitalul judetean ? stie cineva ?

Camil a spus: (octombrie 31st, 2015 at 12:40 )

Sunt fost elev la LOGA și actual student in Anglia. Am facut engleza cu doamna profesoara Craina. Este o profesoara serioasa și care isi face orele cu profesionalism. Din partea directiunii nu am avut parte decat de conflicte si acuze.

Andreea a spus: (octombrie 31st, 2015 at 13:55 )

Nu stiu exact care e situatia acolo dar, cunoscand acest personaj jalnic caragialesc Stefan M. banuiesc ca actiunea este menita sa distraga atentia de la alte probleme pe care individa le are cu profesorii.

Gina a spus: (octombrie 31st, 2015 at 14:55 )

Eu zic sa fie Craina directoare, e o valoare indubitabila, inimaginabila si indestructibila

Gina a spus: (octombrie 31st, 2015 at 19:37 )

Da cine e aceasta Craina ? mi se pare ori a fost in dec 89 in balconul Operei ? Merita tot respectul, sa fie pusa inspector general, e tare.

Oana Ancusa a spus: (octombrie 31st, 2015 at 21:46 )

Gina, Tina si MariEa. ….mai, mai, ne otraveste invidia ! Pe de alta parte, ai dreptate, Gina, Tina si MariEa….Violeta Craina e o valoare indubitabila si DA, merita tot respectul.

Un fost elev a spus: (noiembrie 2nd, 2015 at 15:15 )

Aceasta ”directoare” probabil ca este una din cele mai mari rusini pe care le-a avut acest liceu. O persoana care iubeste cearta si mereu porneste conflicte. O profesoara cel mult mediocra cu metode de predat demodate si plictisitoare. Dupa cum multa lume afirma ca probabil are acest statut datorita influentelor politice, chiar asa este. Poate ar trebui sa se uite intai in propria curte si abea apoi sa arunce cu sageti in altii, probabil ca tot ce as vrea sa ii transmit este sa isi dea demisia. Rusine

ppopp a spus: (noiembrie 4th, 2015 at 17:32 )

Rusine celor care s-au catarat in copac si de acolo isi jignesc colegii, indiferent de la ce scoala ar fi ei. Sunt multi cei care asteapta temenele, se ratoiesc permanent si carora li se umfla gusa cand aud domna/domnule director!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Start campanie de admitere la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Top