PSD vrea sa cucereasca Timisul primarie cu primarie

Liderii PSD Timiș speră să transforme județul în unul cât mai roșu. Președintele Sorin Grindeanu a anunțat că se pregătesc candidați puternici pentru toate primăriile. Social-democrații ar putea ține însă numele acestora la secret până în decembrie.

PSD mai are de rezolvat unele chestiuni de organizare internă, atât la nivel național, cât și în Timiș. De la finele lunii octombrie, partidul va avea președinte ales, iar filiala județeană va avea, în sfârșit, formulă completă de conducere, cu președinte executiv, vicepreședinți și secretar. Abia apoi vor începe oficial pregătirile pentru alegeri. „Săptămâna viitoare vor fi alegeri în toate organizațiile locale pentru președintele de partid. În 18 octombrie avem congres la București, cu peste 4.000 de delegați, unde, dincolo de programul politic și direcțiile pe care PSD le va lua pentru viitor, va exista un punct legat de celelalte funcții de conducere – președinte executiv, vicepreședinți, secretar. Pe 9 octombrie vom avea o conferință de alegeri, la care vom alege președintele executiv, vicepreședinții și secretarul filialei. Până joi, 8 octombrie, la ora 12, toți cei care vor dori să candideze își pot depune candidaturile. Apoi, până la final de noiembrie, vom intra în perioada de desemnare a candidaților pentru alegeri locale. Până în decembrie, acest procedeu trebuie să fie încheiat în Timiș”, a explicat președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu. Acesta a precizat că sunt luate în vizor toate primăriile, accentul punându-se pe cele care nu au fost deja ocupate de PSD. De asemenea, Grindeanu a declarat că primarii în funcție pot să răsufle liniștiți, pentru că se vor bucura de susținerea partidului, chiar dacă s-ar putea să mai fie și alți doritori.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

18 ore ago