Deputatul bulgar de Timis Niculae Mircovici despre poporul roman: „Neam de sluga”

Într-o postare pe contul său de Facebook, Niculae Mircovici, deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat, face câteva remarci extrem de jignitoare la adresa românilor. Supărarea lui pornește de la mișcările de stradă care au avut loc în ultima perioadă și care au condus la căderea Guvernului Ponta.

mircovici

Poate la supărare a mai și băut ceva sau a tras pe nas, dar a ieșit exact ce ieșit, respectiv un lung și halucinant șir de insulte la adresa poporului român, din banii căruia își ia leafa groasă de parlamentar. Reproducem cuvânt cu cuvânt postarea lui, asemănătoare oarecum cu cele ale Mariei Grapini din punct de vedere gramatical, al (ne)lizibilității, topicii etc: „Un neam de slugă se simte cu adevărat stăpân atunci când postează în mediul virtual sub protecția anonimatului sau când clamând democrația iese în stradă (în număr semnificativ-mii sau zeci de mii) asumându-și mandatul a milioane de oameni care au votat. Dreptatea se bazează pe un adevăr rostit pe jumătate și evident inpersonal sau general Din păcate am rămas în istorie cu trădări de la Burebista la Antonescu,cu învățatul furtului și sperjurului din copilărie,cu zidirea Anei în zid în loc de găsirea soluției pentru ca zidul să nu se prăbușească,cu plânsetul pentru ciobanul ucis de cei doi vecini și prieteni,evident tot români,cu prostia și tupeul ca repere.Acum am inventat democrația originală,mobilizare pe facebook (la ordin evident) ieșit în stadă,anulat alegeri,făcut jocul cui trebuie și apoi bocetul slugii că o duce rău.Am scis cu durere în suflet dar nu trebuie să-mi dați dreptate.Din păcate îmi va da viitorul.Noi suntem stăpâni”. Dacă a fost beat când a „scis” aceste mizerii „cu durere în suflet” nu e o scuză. Mai trebuie spus că acest individ a rămas parlamentar, chiar secretar al Camerei Deputaților, deși că are o condamnare definitivă la închisoare, e drept cu suspendare, pentru că și-a angajat ilegal consoarta la cabinetul său de deputat. Și o întrebare retorică: dacă un politician român făcea astfel de declarații la adresa țiganilor sau chiar bulgarilor, ce se întâmpla?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Corto Maltese a spus: (noiembrie 11th, 2015 at 19:01 )

Acest articol spune, negru pe alb, cam ce s-a întâmplat și cum se face că acest penal Mircovici mai și mănâncă o păine albă din banii celor pe care-i porcăiește de la tribună, „îndurerat” de pică sub masă. Dacă ești așa de revoltat, stimabile Mircovici, de ce nu-ți dai demisia, să ne arăți că nu supoirți ideea de a fi plătit din banii „slugilor”? Sau de ce, dacă nu-ți place aici, nu pleci matale direct la Sofia? Du-te și înjură-ne cît ai chef, dar din Parlamentul bulgar.

anteconbega a spus: (noiembrie 11th, 2015 at 19:59 )

„Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire
Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire;
Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
O scrisoare de la Eminescu către necăjitul de „general” Mircovici, un pupincurist notoriu.

Toma a spus: (noiembrie 11th, 2015 at 20:16 )

Din pacate are atata dreptate in tot ceea ce scrie si ca in totdeauna minoritatea este cu gura mare si cel ce striga mai tare crede ca are si dreptate Cei ce au iesit la Universitate si au acele masini BENGOASE nu stiu ce este munca si precis nu sunt copiii celor CORUPTI din administratie, se uita pe telefoane scumpe sa vada ce informatii mai primesc deoarece creieru lor nu pot procesa nimic.Nimeni nu sa intrebat cine sunt cei care corup.De ce nu se respecta si votul meu ?Si daca este sa dam deoparte toti politicienii corupti sa incepem cu cel pe care si eu l-am votat si acum ma dezamagit (ROBU)Asa vreau eu ca minoritar.Despre TOATA clasa politica ce sa mai spunem de coruptie ….sau poate credeti ca actualul presedinte a platit din salariu de primar campania.
Este BINE avem presedinte putin nemt Iohanis,sef SRI putin neamt Helvig,prim ministru putin ungur Ciolos sau la DNA tot putin ungur Kovesi dar ne plac cantecele de pe vremea lui Avram Iancu

Popa a spus: (noiembrie 11th, 2015 at 20:28 )

I-mi pare rau ca am pierdut 2minute din viata citind un articol la fel de prost ca si cel ce la scris

romanu a spus: (noiembrie 12th, 2015 at 12:32 )

Dna Iulia(Ino) Avram este sefa absoluta a sefului acestei fituici,motiv pentru care scrie asa cum o taie capsorul.Doamna nu sta pe terasa ci pe balconul de la etajul superior al blocului care-i aminteste mereu de teparul Gh. Ciobanu.Pacat de acest articol scris cu tenta rautacioasa cu unfals patriotism gazetaresc.Dl.Mircovici are perfecta dreptate,aceasta inscenare de democratie a anulat ilegal votul a 70%din romani dat in 2012.Cu ce drept mi-au anulat votul cateva mii de mitici sprijiniti de o presa frustrata si de un presedinte inconstient? Unde in lumea asta un presedinte este de partea unei demonstratii de strada ilegale? Pe Ianos Erdely il inteleg.e din Salaj are nume de cod romanesc.dar din cate stiu Dna.Iulia este olteanca.Ma intreb totusi cine a scris articolul mai ales ca terasele sant totusi inchise si doar I S U le mai bate la poarta……

FLORIN TIMISOARA a spus: (noiembrie 13th, 2015 at 09:29 )

Adevarul doare…un procent mic de romani nervosi si dezorientati, manipulati pe Facebook ,au schimbat decizia a milioane de oameni… au realizat ceea ce si-au dorit???…Aceasta este Marea Schimbare? :)))……cred ca replica lui ALEXANDRU LAPUSNEANU „Proşti, dar mulţi ! ” reflecta perfect Romania zilelor noastre.

vic a spus: (noiembrie 13th, 2015 at 11:03 )

!!! Dar ce zice omul asta, Mircovici, este un adevar fratilor, stiut si cunoscut de noi toti, de secole, adica ce e fals? sa ne ascundem dupa praf si mizerie sau sa privim slabiciunea si sa incercam sa o indepartam.

Mircovici Niculae a spus: (noiembrie 13th, 2015 at 12:56 )

Trecând printr-o perioadă dificilă a vieţii mele şi conferindu-i timpului o alta dimensiune, aş dori să fac câteva precizări referitoare la postarea mea de pe facebook.com care a stârnit atâta vâlvă în spaţiul virtual şi mass-media.
1. Expresia “neam de slugă” nu a vizat sub nicio formă poporul roman, comunitatea demonstranţilor din Piaţa Universităţii (acceptând că într-o democraţie sănătoasă este un mod de manifestare democratică), sau pe cei care au postat în mediul virtual. Când am făcut referire la “Neam de slugă” mă refeream la o persoană sau un grup de persoane (nu neapărat numeros), care nedeclarându-şi adevărata identitatea susţinea idei contrare milioanelor de oameni care printr-un vot democratic şi-au exprimat o altă dorinţă în alegerile din 2012. Poate chiar şi mulţi din aceşti anonimi care acum îşi schimbă haina, funcţie de interese.
Nu putea avea sens o astfel de afirmaţie în condiţiile în care, timp de 38 de ani am purtat cu mândrie stema României în frunte ca militar al armatei române.

2. Referitor la scoaterea dirijată în piaţă, afirmaţia mea nu viza ieşirea emoţională, cinstită, puternic influenţată de drama de la clubul Colectiv, ci pe aceia, mulţi sau puţini, care au avut un alt interes decât acela de a sancţiona corupţia şi de a se instaura dreptatea socială şi care vroiau să-şi realizeze propriile scopuri, evident nedeclarate.
3. Afirmaţia din final „Noi suntem stăpâni”, evident, era o ironie şi în niciun caz o referire la faptul că eu sau alţi politicieni am fi stăpâni, aşa cum au vrut unii să se lase de înţeles, referirea fiind în consonanţă cu acel „ne-am luat ţara înapoi” printr-o ieşire în stradă, precum şi la faptul că răsturnarea unui guvern, expresia a milioane de votanţi prin câteva mii sau zeci de mii nu reprezintă în niciun caz o împlinire a idealurilor de democraţie ale Revoluţiei Române declanşate la Timişoara şi victorioasă în toată ţara în decembrie 1989.

Mulţumesc foştilor mei studenţi care se înscriu în cei 57% intelectuali tineri din piaţă, foştilor colegi din armată şi a multor oameni cu idealuri democratice, cu sau fără pregătire intelectuală care au înţeles şi nu au răstălmăcit mesajul inspirat din cartea doctorului Paul Purea „16 Noiembrie – ÎNTÂMPLARE SAU REDEŞTEPTARE? TRIMF SAU DEZAMĂGIRE?”, pe care o recomand cu acest prilej, anume că prin organizare politică şi mijloace democratice, tânăra generaţie îşi poate realiza idealurile de schimbare a societăţii.
În acelaşi timp, îmi asum expresiile vulgare şi triviale din mesajul celor care s-au simţit lezaţi, considerându-le, ca om politic o sancţiune pentru faptul că nu am militat suficient pentru acordarea a 6% din buget pentru educaţie.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top