Categories: Primăria Timişoara

Sase firme se lupta pentru extinderea strazii Popa Sapca

Licitația pentru lărgirea la patru benzi a străzii Popa Șapcă a stârnit interes printre constructori. Nu mai puțin de șase oferte au fost depuse pentru această lucrare, care va scoate de la bugetul local peste 12 de milioane de euro.

Licitația pentru lărgirea la patru benzi a străzii Popa Șapcă fost publicată pe SEAP în luna septembrie, ofertele putând fi depuse până vineri, 20 noiembrie. „Valoarea estimată a investiției, deci valoarea maximă până la care ofertele pot fi acceptate, este de 44,2 milioane de lei, fără TVA. Termenul de executie stabilit de proiectant, tot așa, estimat, este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, spunea, în septembrie, primarul Nicolae Robu. Acum, edilul se declară mulțumit de interesul pe care l-a suscitat această licitație. „Avem șase firme, am fost informat că sunt asocieri de firme, cu diverși parteneri, au făcut oferte serioase toate și nu poate decât să mă bucure lucrul acesta. Vorbim despre extinderea la patru benzi a străzii Popa Șapcă și a Bd. Antenei, precum și a trecerii pe sub calea ferată la Popa Șapcă. Lucrarea prevede și racordul cu Inelul 2 de trafic auto, care se va face printr-un sens giratoriu, ce urmează a fi amenajat pe Bd. Antenei”, a declarat primarul.

Când va fi anunțat câștigătorul nu se știe încă. „Nu există o dată limită, sunt și experți externi cooptați. Ăn funcție de ce doresc membrii comisiei să se clarifice, evident că se vor cere clarificări. E o procedură care ia ceva timp, nu mă pot aventura să spun dacă înseamnă patru săptămâni sau mai mult”, mai spune Robu. Primarul nu exclude totuși ca lucrările pregătitoare să înceapă chiar din acest an. „Ne dorim să începem cât mai repede, în primă fază se vor face lucrările preliminare, anumite intervenții la rețelele de utilități, pregătirea pentru lărgirea străzilor la suprafață. Lărgirea propriu-zisă a străzii se va face mai târziu, vom organiza lucrurile pentru ca perturbarea să fie cât mai mică. Dacă vor fi lucruri care vor putea fi făcute, în funcție și de cum va fi vremea, se vor face”, a mai declarat Robu. La finalul lucrărilor, strada Popa Șapcă va avea 14 metri pe partea carosabilă. În septembrie, primarul Nicolae Robu estima că șantierul va putea fi închis într-un timp record. „Consider că aici putem termina în șase până la nouă luni, cu o mobilizare excepțională a firmelor care câștigă licitațiile”, spunea acesta.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

52 de minute ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

O oră ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

O oră ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

5 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

19 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

21 de ore ago