Dar cu Alina si Violeta ce-au avut?

Nu am făcut până acum un secret din faptul că sunt fan DNA, instituție care a fost lăudată de multe ori pe acest site. Am spus-o, DNA a fost în ultimii ani cea mai performantă instituție din România, aducându-și un aport esențial chiar și în primenirea clasei politice. Dar până și DNA este formată din oameni, iar oamenii nu sunt cu toții la fel. Mai sunt demoni și printre îngeri! Și ca să mă refer direct la DNA Timișoara, chiar șefa Codruța Kovesi a calificat-o drept una dintre cele mai slabe direcții din țară, cu excepția ultimului bilanț. Într-un oraș cucerit de clanurile țigănești, unde rechinii imobiliari au luat toate fabricile pe moca și le-au transformat în tunuri imobiliare, „marile dosare” ale DNA se referă la un butic din aeroport, niște șuruburi vândute cu binecuvântarea lui Titu Bojin sau câțiva dascăli șpăgari. E drept, de ultimă oră a mai fost prins primarul Reșiței cu mita în gură, dar, vorba românului, că cam atât a făcut DNA Timișoara.

alina pi

Și ajung acum și la cel mai mediatizat dosar al DNA Timișoara, cel al finanțării clubului Poli. Am înțeles din start că procurorului de caz Ciprian Dorobanțu nu-i place fotbalul. Nimeni nu-i perfect. Am citit în presă și că este un „corect politic”, respingând mai multe plângeri penale împotriva unor lideri ai clanurilor țigănești care fac legea în oraș. E dreptul lui! Revenind însă la Dosarul Poli, nu o să mă refer la „vedetele” acestuia, respectiv fostul primar Gheorghe Ciuhandu și secretarul Ioan Cojocari. Dacă instanțele vor decide că sunt vinovați, să plătească, asta e. Dacă însă e să fac un pronostic, mizez pe achitare.

În schimb pot să bag mâna în foc pentru achitarea a cel puțin două persoane din dosar. Dacă nu va fi un „proces” desprins din Kafka, cele două n-au cum să nu câștige. Și mă refer la fostele angajate de la Direcția Comunicare Violeta Mihalache și Alina Pintilie. Prima a plecat din primărie, a doua conduce acum direcția cu pricina. Ele fac parte din lotul celor nouă acuzați, fiindcă, la un moment dat, au semnat se pare acte referitoare la punerea în aplicare a hotărârii CLT privind finanțarea lui Poli. O HCL veche de opt ani! La fel cum a semnat de altfel și liderul PSD Timiș, Sorin Grindeanu, pe atunci viceprimar. Care a fost și membru al Consiliul Director al lui Poli din partea primăriei. Cu toate acestea, el n-a fost luat la întrebări de procurorul Dorobanțu. Nu spun că ar trebui luat, dar dacă le iei pe Pintilie și Mihalache, total paralele cu acest caz, dar îl „uiți” pe cel direct implicat, parcă nu mai avem parte de justiție, ci de o… țurcă. Că tot nu ne place fotbalul

Revin la cele două funcționare. Acum, toate reflectoarele sunt puse pe Ciuhandu , Cojocari, eventual Adrian Orza, cei „mici” sunt ignorați. Deși acolo sunt adevăratele drame și – îndrăznesc să spun – abuzuri ale procurorului de caz. Ce avem în acest dosar? Avem o hotărâre de consiliu local luată cu două treimi din voturi privind asocierea CLT cu clubul lui Iancu. Nu avem un atac în contencios din partea a doi prefecți. Avem tot felul de avize de legalitate. Avem două descărcări ale Camerei de Conturi Timiș, care nu văd nicio ilegalitate în HCL-ul din anul 2008. Avem o adresă a șefului Juridicului din Curtea de Conturi București care spune că finanțarea este legală. Avem două expertize independente care confirmă acest lucru.

Având toate acestea, ce dorea procurorul Dorobanțu din partea celor doua funcționare, care nici măcar n-au studii juridice? Să spună: „Noi nu semnăm nimic, că nu ne place fotbalul!”? Să refuzi să pui în practică o HCL chiar este un abuz în serviciu. Vreau să văd o instituție unde un funcționar simplu spune că refuză să dea curs unei decizii luate în Consiliul Director sau ce formă de conducer ar fi. Păi zbori afară cu astfel de ifose! Și pe bună dreptate! Or, Mihalache și Pintilie nu aveau cum să nu semneze acte care derivă dintr-o HCL beton, după cum am arătat. N-aveau nici motiv și nici drept legal. Mai trebuie spus că, odată cu începerea urmăririi penale, un funcționar public este suspendat din funcție. Va câștiga procesul, dar când? Până atunci din ce trăiește, mai ales dacă ai și copii? Nu-mi fac griji, din punctul ăsta de vedrere, pentru Ciuhandu și Cojocari. Dar unii chiar ajung la sapă de lemn, și nu din vina lor. Dar, ca să fie show, procurorul a luat cât mai mulți în acest dosar. Și dacă vrea să fie și mai mulți, aș face câteva propuneri: femeile de servciu care ar fi trebuit să facă grevă în momentul în care au auzit că se dau bani la fotbal; portarii din primărie pe exact același motiv. Nu în ultimul rând, toți procurorii și judecătorii care au fost pe stadion la meciurile cu Manchester City, Șahtior Donețk, Ajax sau Anderlecht. Știu, Dorobanțu n-a fost, că nu-i place fotbalul…

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

KOKS a spus: (decembrie 15th, 2015 at 15:05 )

M-ai du-te in plm cu editorialele tale profinantare etc. da ma ziarist de duzina, functionarul public ARE DREPTU SA REFUZE EXEUTAREA UNEI DISPIOZITII ATUNCIU CAND ACEASTA ESTE NELEGALA. Asa ca las-o cu abuzul si prostiile tale, ca doamnele pe cale mentionezi in articolul tau AU SEMNAT fara sa -si cunoasca atributiile si preogativele, fara sa aibe vreo constiinta profesionala si evident ca efect al unei crase incompetente.
Iar despre HCL-ul invocat, te anunt ziarist de tresa ca aceasta hotarare a fost verificata de legalitate de catre autoritatea judecatoreasca care a hotarat ca este nelegala finantarea deci si hcl-ul tau.
m-am saturat ca pe banii mei din taxe si impozite sa decida un grup de incompetenti a fi cheltuiti in cu totul alte scopuri decat cele de interes si utilitate publica iar dupa aia sa mi se invoce hotarari, dispozitii emise tot de ei pentru a evita raspunderea.
sa raspunda toti. Responsabilitate reprezinta un principiu al exercitarii functiei publice alturi de legalitate si altele. Asa ca da tu bani la poli la ruby sau la ce sport vrei ca eu imi doresc un oras curat, cu drumuri si sosele acceptabile, un sistem administrativ competent si respectuos sau siguranta asigurarii utilitatilor publice(apa calda, caldura etc.) Pentru asta vreau sa se cheltuie banii publici colectati si din taxele si impozitele mele.
Vreti fotbal, handbal, sah, table sau eu mai tiu ce sport, organizat profesionist, pentru a va bucura de asemenea spectacole, n-aveti decat sa faceti eforturi personale, private pentru acest lucru.

Asa ca, hai sictir cu textele tale. urlati pentru respectarea legii, insa cand legea afecteaza interese voastre dintr-o data devine neclara, proasta etc.

KOKS a spus: (decembrie 15th, 2015 at 15:10 )

Si ina o chestie, dar Violeta si Alina ce au avut cu acest contract de au trebuit sa-si puna semnaturile?
De cand pana cand functionari din cadrul Directiei Comunicare??? au competenta de a semna CONTRACTE DE ASOCIERE SI/SAU FINANTARE. AI SEMNAT, ATUNCI ASUMA-TI RASPUNDEREA FRATE. ESTI PROST, GHINION, RASPUNZI.
SI NU VENITI CU TEXTE DE GENUL CA AU FOST FORATATE SAU EU MAI STIU CE, CA NU TINE DACA ESTI CU TOATE MINTIILE LA CAP.
PAI DACA ESTI UN FUNCTIONAR SUPER COMPETENBT SI PROFESIONIST PĂOATE SA FI VENIT SI BASESCU SA-TI SPUNA SA SEMNEZI IAR TU FUNCTIONARULE DACA STII CA CEEA CE TI SE SPUNE SA FACI ESTE CONTRAR LEGII POTI SEA TE PISI PE EL.
DAR TREBUIE SA STI, SA CUNOSTI LEGEA!! CEEA CE NU ESTE CAZUL IN PMT.

poli a spus: (decembrie 15th, 2015 at 15:10 )

Ati vazut raspunsurile la intrebarile pe care le-au dat unii ce vor sa intre acuma in magistratura.Fiti siguri ca multi care sunt acuma in sistem tot asa ar raspunde.

@KOKS a spus: (decembrie 15th, 2015 at 15:32 )

Doamna avocat, de unde atata patos? Si daca e patos, de ce nu e pana la capat si in privinta tuturor celor responsabili? De Grindeanu nu ne spuneti nimic. Daca nu stiati, si domnul parlamentar a semnat la fel ca si Alina si Violeta. Sau asta nu se pune? Daca dumneavoastra nu doriti ca sportul sa fie finantat din banii orasului asta nu inseamna ca aveti si dreptate. Veti decide unde si cum merg banii doar cand va vor alege timisorenii. Pana atunci, mai usor cu gargara. Ca asta faceti, gargara.

Cora a spus: (decembrie 15th, 2015 at 16:22 )

Total de acord cu articolul! Pe langa faptul ca Violeta si Alina nu sunt absolut deloc vinovate si, ca functionar al PMT, nu poti sa te pui contra unei hotarari a CL (trecuta prin vreo 7 comisii de specialitate), cred ca nici primarul Ghe. Ciuhandu nu a facut nimic ilegal in a semna acest acord. Se pare ca li s-a pus pata unora de la DNA pe anumite persoane sau fac exces de zel!…Daca nu e Kafka, cum zice articolul, dreptatea va iesi la suprafata!

Ilie a spus: (decembrie 15th, 2015 at 19:28 )

GRINDEANU, AUZI CUM ZDRANGANE CATUSELE????
TI LE-A PUS STOIA LA URECHE SA LE AUZI?

SORINELE, ITI ADUCI AMINTE DE ZIUA CAND AI SEMNAT SI TU?
GRINDENE, PREGATESTE-TE SA ITI PIERZI IMUNITATEA!
PSD TIMIS, CAUTA-TI UN ALT PRESEDINTE!

avocat a spus: (decembrie 15th, 2015 at 20:30 )

in afara de cei care au semnat contractul, adica primarul si secretarul, restul au pus in aplicare hotararea de consiliu. Nu doar cele 2 doamne, ci toti ceilalti functionari!

birlic a spus: (decembrie 17th, 2015 at 10:53 )

Si totusi ,de ce Curtea de Conturi ,in frunte cu bravul fost prim Ministru ,care de atatia ani si atatea descarcari de gestiuni abia acum a vazut ca se duc pe apa sambetei multi bani publici din primarii pe Studii de fezabilitate .TACE !!in speta Poli ? Sa cred ca e din cauza cetii politice? Asteptam un raspuns pe masura Institutiei de mega control al Parlamentului Romaniei .

@birlic a spus: (decembrie 17th, 2015 at 18:11 )

Curtea de Conturi ar trebui anchetata pentru complicitate! Ei sunt vinovatii! Au descarcat de gestiune problema fotbalului 4 ani la rand si apoi au spus ca e ilegal. Ce trebuia sa faca oamenii aia, dupa primul an, daca li s-a spus ca e legal???

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura

Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc/Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Top