Busoi pune de-un complot antiRobu pentru a-l face pe Ciprian Bogdan sef la CJT

Liberalii îi iau peste picior pe PSD-iști că n-au încă un candidat la Primaria Timișoara, dar nici ei nu par să stea mai bine la capitolul CJ Timiș. Respectiv, nu și-au găsit un candidat pentru șefia instituției păstorită încă de Titu Bojin. E adevărat, aici nu va fi vot direct, după schimbarea legii, președintele CJ urmând să fie votat de consilierii județeni. Cu toate acestea, e important ca lumea să știe cine va fi candidatul fiecărui partid, acesta putând să tragă lista sau, dimpotrivă, s-o trântească. Plus că la negocierile care vor urma alegerilor contează foarte mult personalitatea candidatului la șefia instituției.

busoi si robu

Trecând peste această paranteză, dacă ai fi adept al teoriei conspirației, ai putea spune liniștit că există un blat între PNL și PSD. În sensul că PNL nu se bagă peste CJT, iar PSD peste primărie. De aici și vehicularea unor nume destul de slabe ale PNL la CJT, în timp ce în PSD e o competiție acerbă pentru… cine să nu candidez la primărie. Și totuși în pole-position la PNL pentru șefia CJT se află Marian-Constantin Vasile, om de încredere al primarului și co-președintelui PNL Timiș Nicolae Robu. Asta, ca să nu-i spunem băiatul său de casă. Mai trebuie spus că nominalizarea candidatului trebuia făcută de pe la finele lunii noiembrie anul trecut, dar s-a tot amânat la nesfârșit. Oficial, ar mai fi în cursă Marin Popescu, din fostul PDL, dar și fostul prefect Ovidiu Drăgănescu. Neoficial, în funcție de nenumăratele dosare penale pe care le are, s-ar mai băga în competiție și deputatul Alin Popoviciu.

De ultimă oră însă, în cursă a intrat o grupare din PNL cu o nouă nominalizare. Este vorba de cea a lui Ciprian Bogdan, fost șef al Spitalui Județean și vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, când această instituție era condusă de Cristian Bușoi. Candidatura n-a fost făcută publică, fiindcă se lucrează încă mult în culise. Șeful coteriei care vrea să-l propulseze pe Bogdan este amintitul Bușoi, candidatul Antena 3 la Primăria Capitalei. Poate și al PNL, dacă liberalii țin cu dinadinsul să piardă Bucureștiul. Oricum, se pare că Bușoi are mult timp și pentru intrigi în filiala PNL Timiș. Pe el îl leagă o veche camaraderie cu Bogdan, încă de pe vremea când controlau împreună sistemul sanitar din Timiș, iar prietenul lor Vlad Iman (fost și actual angajator al lui Bogdan) era abonat la contractele Spitalului Județean.

ciprian bogdan

Evident, din această grupare nu putea lipsi Sorin Supuran, cel care l-a și contracandidat pe Robu la ultimele alegeri pentru șefia PNL Timiș, pierzând la o diferență de numai 45 de voturi. Surse din PNL spun că jocurile se fac mai mult la București, acolo unde Bușoi are o trecere mult mai mare la șefia partidului decât Robu. În același timp, Supuran, care are relații bune în teritoriu, pune presiuni pe primării. Fiindcă un rol extrem de important în desemnarea candidatului îl vor avea primarii PNL. Pe care Supuran îi știe foarte bine, el având de altfel în CV două mandate de edil la Biled.

Marian Vasile secretar general adjunct al PNL Timis08

Surse din PNL susțin că această „conspirație” este și un act revanșard pentru un lucru întâmplat în 2012. Atunci când Marian-Constantin Vasile a fost desemnat vicepreședinte CJT din partea PNL, în detrimentul lui Cosmin Costa, pentru care exista o înțelegere inițială între Robu și gruparea Bușoi-Supuran. Că acțiunea acestei grupări va avea șanse de reușită e greu de spus în acest moment. În condițiile în care Robu pare însă destul de distanțat de treburile politice, fiind mai preocupat de primărie, e foarte posibil. Decisiv însă va fi modul în care vor juca primarii PNL veniți din PDL, controlați în mare parte de Dan Popa și Dănuț Groza.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

19 comentarii pentru acest articol

Tutorial a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 17:32 )

Deja incep jocurile in acest partid, de ce nu se poate sa mearga in functii ca si consilieri locali/judeteni, vice-presedinti sau presedinti de consilii oamenii care au tras ani la rand pentru partid. Si dupa revolutie tot cei din Bucuresti decid soarta Timisorii? Revolutia inseamna ca s-a facut degeaba.

Xantis a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 17:35 )

Nu ii cunosc bine activitatea lui Ciprian Bogdan, dar daca se adevereste ca cine se aseamana se aduna, va fi vai si amar…
Cam asta e Busoi: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20274456-cine-este-cristian-busoi-fostul-presedinte-cnas-posibil-candidat-pnl-primaria-bucuresti-europarlamentarul-fost-interceptat-dosarul-baronului-mehedinti-adrian-duicu.htm

Liberalul a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 17:35 )

Un om ca Marian Constantin Vasile ar merita pe deplin aceasta functie, a muncit in campanii cat altii stateau prin cafenele la facut jocuri. Sper ca acest tanar va ajunge unde isi doreste!

Zanatovici a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 17:40 )

Un articol interesant, ca in orice partid exista fel si fel de tabere (nimeni nu poate multumi pe toata lumea), Ciprian Bogdan a ajuns in functii datorita profesionalismului sau medical, dar in administratie medicina nu prea are ce face. Vad ca a facut multe ca manager de spital, poate va face si in administratie si ca tara sa mearga bine ar fi cel mai onorabil pentru cetatenii ei sa nu se mai mearga pe poate va face, poate vom face!

Anonimus a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 17:47 )

Hai ma terminati cu ineptiile astea. In PNL TM comanda si decide Robu, nu altii. Pai nu-ti dai seama ce ar insemna sa aibe omul lui la CJT? Trebuie sa fie inconstient sa piarda ocazia de a avea omul lui!!!

Asdf a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 18:00 )

Fie cine o fi dar sa fie om de calitate, sa stie si judetul si problemele, sa poata forma o echipa din primari pentru primari, sa aibe experienta atat in judet cat si in regiune.

Alex a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 18:04 )

Sa-i supuna la vot, sondaj, ceva… Si cel mai bun sa intre in joc.

zaranga a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 18:12 )

numai jocuri de culise… ce pana mea e asta, partid sau teatru? nu cred abureala asta

marian a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 18:19 )

Daca se fac jocuri la Pnl castiga Psd.

Ivan a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 18:29 )

Ce ai mai ziaristule de (pe) terasa cu oamenii astia? Bagi batul prin gard. Nu cred ca se decide candidatul asa, pe vorbe, pe surse.

Dedea a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 18:30 )

Singurul cu șanse reale din partea PNL la șefia CJT ar fi Alin Nica. Restul e cancan!

bibi a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 19:56 )

Haide lăsați-mă cu Supuran, nu a fost în stare sa câștige primăria Biled,

Omu' Vechi a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 20:13 )

Numai postaci penelisto-basisti pe aici. Numai frustrati (tutorial catre-i acelasi cu liberalul) , zanatovici = ciprian bogdan ( ce nume si-a luat asta !!) care n-a facut nicio branza la judetean , ca apa chioara , iar primarul cantaret de la besinova e o gluma misto. Daca se opintesc un pic pesedistii impreuna cu uneperistii si aldisti nu pupa pdeleul vopsit in penele nici judetul si nici timisoara. Sau ati uitat cine la facut primar pe dl robu ? Sa nu spuneti ca penelistii ca va rad si curcile. Fara usl n-avea nicio sansa …

Diana a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 22:38 )

Daca era pe lista USL o maimuta si aceea iesea, omule vechi esti cam frustrat. Sa inteleg ca esti unul dintre cei trasi de Robinho pe linie moarta?

Sorina a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 22:39 )

Ciprian este un baiat de caracter, dar in caz de se lasa dupa Busoi va fi vai de steaua lui :)!

Paula a spus: (ianuarie 7th, 2016 at 22:41 )

Uite asa se dezbina un partid, daca era Busoi asa tare cum il lauda unii era presedintele PNL Timis. Haideti oameni buni sa vorbim realitatea nu fictiunea. Ciprian nu are cum sa ajunga presedinte acolo.

anteconbega a spus: (ianuarie 8th, 2016 at 08:56 )

Dl Alin Nica e, totuşi, un primar rural, chiar dacă e un rocker simpatic. Realitatea e că singurul care face opoziţie mai de Doamne Ajută în C.J. Timiş, chiar şi fără sprijinul IPS Ioan Sălăjenu, e tânărul Marian C. Vasile, şeful grupului de consilieri ai Noului PNL. Primarii PNL veniți din PDL, controlați în mare parte de Dan Popa (Renault) și Dănuț Groza (Zopass and Delhi-Packard), îl susţin pe Marian, care e şi el produsul de succes al unei mari corporaţii internaţionale.

Adrian a spus: (ianuarie 8th, 2016 at 09:17 )

Eu ii cunosc personal pe toti cei mentionati in articol. Si parerea mea este ca: Cipi Bogdan e un tip de treaba, bine intentionat, harnic. Ar avea toate calitatile, dar s-a legat de Busoi prea devreme, si acum nu mai poate scapa.

Acest Busoi e un Ponta al PNL. E un tip care se viseaza prim ministru si presedinte, dar asta doar ca sa protejeze mafia din care face el parte. Trebuie sa se scrie mai mult despre el, trebuie expus, fortat afara din vizuina, la intrebari libere, si atunci se vor lamuri mai multi cate parale face oltenasul asta.

@Omu' Vechi a spus: (ianuarie 8th, 2016 at 19:01 )

Grindeanule, stai jos, esti P..r…sT! Nota 2, sa vi cu tac’tu la scoala!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției

Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Repetiţie bună înainte de Final 4 din Cupă. Victorie cu Odorhei

Prim-divizionara de futsal CFR Timişoara a încheiat turul play-off-ului cu o victorie importantă, 4-2 cu Odorhei, într-un meci disputat în Sala Constantin Jude. A fost şi ultima repetiţie oficială înainte de turneul Final 4 al Cupei României care va fi găzudit în oraşul de pe Bega la începutul lunii aprilie. Revenind la joc, partida a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Repetiţie bună înainte de Final 4 din Cupă. Victorie cu Odorhei
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Jumătate dintre timișorenii care au fost somați să își dărâme vechile garaje au decis să facă singuri această operațiune. Sunt peste 120 de garaje vechi, incluse în programul Primăriei Timișoara de amenajare de noi locuri de parcare, care au fost demolate înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut în notificare, iar altele sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara promite 300 de locuri de parcare și spații verzi in locul a 231 de garaje demolate
Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
Din primele informații ”transpirate” din ședința coaliției PSD – PNL, cele două partide au decis să aplice în Timiș soluția deja adoptată, cu un candidat comun, atât la Primăria Timișoara, oferit de PNL prin Nicolae Robu, dar și la șefia CJT, cu un candidat social-democrat. În concluzie, Alfred Simonis are liber în competiția în care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rămâne cum am stabilit. Coaliția a decis să aibă candidați unici la locale: PNL la Primăria Timișoara, PSD la CJ Timiș
Mai multe unități de învățământ din Timiș vor primi microbuze electrice, acestea vor fi achiziționate cu fonduri europene, prin PNRR. Mijloacele de transport ecologice vor fi livrate până la finalul acestui an. Deocamdată nu se știe unde vor ajunge acestea. Contractul de finanțare privind achiziționarea de microbuze electrice pentru elevi a fost semnat de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul pentru achiziția a 24 de microbuze electrice, cu fonduri din PNRR, destinate județului Timiș
Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest
Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
O nouă recunoaștere pentru un cadru didactic al Universității Politehnica Timișoara! Prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, membru corespondent al Academiei Române și prorector al UPT responsabil cu cercetarea științifică, inovarea și transferul tehnologic, a primit vineri, 22 martie 2024, în cadrul unei ceremonii solemne, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, cea mai înaltă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoştere şi respect. Academicianul Liviu Marșavina, prorector al UPT, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca
Chiar dacă nici măcar nu a demarat perioada oficială de înscriere în cursa de obținere a mandatelor pe patru ani în urma alegerilor locale, candidatul independent Marian Vasile a stabilit deja cine îi vor fi contracandidați la alegerile pentru postul de primar al Timișoarei. El spune că vrea o dezbatere și are în vedere doar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Marian Vasile a stabilit cine sunt unicii săi contracandidați la funcția de primar al Timișoarei. Robu și Fritz sunt chemați la discuții
Top