Bojin: Poli nu mai rezista, daca nu primim raspuns favorabil de la Curtea de Conturi in trei saptamani!

Situația de la Poli rămâne tot complicată, iar președintele CJ, Titu Bojin, spune că ia în calcul acum și varianta nenumirii unui președinte din exterior. În plus, dacă răspunsul Curții de Conturi la contestațiile depuse de autoritățile locale nu vine în trei săptămâni, este pusă în pericol însăși existența echipei!

Poli - Pandurii 60

La Consiliul Județean Timiș a avut loc, luni, o întâlnire convocată de președintele Titu Bojin, pe tema situației lui Poli Timișoara. Clubul nu are, de mai bine de o lună, conducere executivă, iar situația financiară este mai mult decât dificilă, deși în conturi a intrat, săptămâna trecută, o nouă tranșă din drepturile de televizare. De la întâlnirea la care au participat în jur de 25 de persoane – printre care Daniel Stanciu, Valentin Velcea, Călin Rosenblum, Viorel Vișan, Marcel Băban, Ioan Carțiș, Dănuț Lața, Neluțu Bungău, Emeric Dembroschi sau Ioan V. Ionescu – a lipsit însă primarul Nicolae Robu. S-a discutat aproape două ceasuri, însă pur teoretic, pentru că, atâta timp cât nu sunt bani, nu se poate pune problema performanței.

robu si bojin1

„Am avut o întâlnire, în ideea de a găsi o soluție pentru ceea ce înseamnă cele două variante pe care le avem în vedere: posibilitatea ca răspunsul de la Curtea de Conturi să întârzie sau să fie negativ și posibilitatea de a continua activitatea fotbalistică. S-a stabilit să fie un comitet de nouă persoane, care să participe alături de mine, de domnul Robu, de domnul Șerban de la Politehnică, pentru a găsi soluții pentru ceea ce înseamnă salvarea echipei Poli”, ne-a declarat Titu Bojin. El spune că, în următoarele zile, ar putea avea loc o întâlnire cu eventuali sponsori, de la care nu va lipsi primarul Nicolae Robu. Numirea unui președinte rămâne un subiect arzător. „Vom avea o discuție să vedem care va fi modul de organizare în viitor. O să vedem dacă mai numim un președinte, din punct de vedere teoretic, și răspunderea merge la alții, sau mergem pe varianta ca cei care sunt la ora actuală în club să-și asume responsabilitatea. Asta ar însemna să întărim Consiliul de Conducere și să dăm puțină putere în plus celor care sunt acolo. După ce ne vom întâlni cu domnul Robu ne vom pune de acord”, ne-a mai declarat Bojin.

Săptămâna viitoare, Titu Bojin va merge la Curtea de Conturi. „Noi, CJ Timiș, vom face un memoriu către Curtea de Conduri pe care îl voi duce personal ca să mă asigur că ajunge. Vom solicita, dacă se poate, ca responsabilii de la nivel național ai CC pe acest domeniu să ne dea un răspuns în ceea ce privește finanțarea clubului. Dacă nu avem până în 25 februarie (un răspuns pozitiv – n.r.), când am putea face ședința CJ pe luna februarie, nu cred că se va putea rezista până în 25 martie. Se vor întâmpla mai multe necazuri din punct de vedere financiar, fiind tot felul de obligații, care pot să creeze depunctări sau plecări”, a mai spus șeful CJ.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

soryn a spus: (februarie 1st, 2016 at 16:12 )

o bataie de joc la adresa timisorenilor, sportul este distrus, baschet – retrogradare, fotbal – retrogradare, nu intereseaza pe nimeni situatia decit in pragul alegerilor… si atunci se pune intrebarea de ce nu mai vin spectatori la stadion sau la sala? pai mai are rost sa te mai deplasezi pina acolo? sa sustii ce??? doar moftul sau orgoliul unui cuc nauc ??? sincer mai bine lipsa si asta o spune unul care urmareste de mult timp evolutia sportului timisorean dar decat bataia asta continua de joc mai bine sa nu existe si nu mai trebuie sa te consumi ca prostul !!!

de savoya a spus: (februarie 1st, 2016 at 16:44 )

Acest club nu mai are niciun viitor…Cu sau fara banii de la cele doua Consilii sfarsitul este aproape!
Oare cine va fi responsabil pentru cheltuirea celor peste 10 milioane Euro fara nicio realizare notabila?!

dani a spus: (februarie 1st, 2016 at 16:57 )

simplu soryne : bani sifonati politic…pentru ca fonduri au fost….,dar nici asa sa lasi un oras intreg fara buget pentru a pompa bani la nesfarsit in acest sac fara fund numit FOTBAL !

INO a spus: (februarie 1st, 2016 at 18:15 )

NOW!BOJIN!DACA TE SALTĂ DNA-UL MA!CINE MAI MERGE LA CURTEA DE CONTURI!?AR FI TREBUIT SĂ FI REZOLVAT DEJA CU EI!UN MEMBRU DE AL LOR A MURIT O SĂPTĂMÎNĂ ÎN URMĂ!SĂ-I FI AJUNS BLESTEMUL ALB -VIOLET!??PE EI ȘI MA MA LOR DE RĂU INTENȚIONAȚI CE SÎNT!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

soryn a spus: (februarie 1st, 2016 at 18:19 )

ce bani publici … ca din iulie, „organele” locale nu au mai aprobat un ban nici pentru un syfon … arati ca la calarasi, tg mures, voluntari, chiajna, salaj, etc au voie sa dea bani locali, dar tu stai si astepti … ce? au trecut 7 luni si tu tot astepti … daca te-ai implicat la poli cea mai poli, mai suna si tu pe cineva, fa o adresa si cere un raspuns, tu stai si astepti … cu echipa asta te bate si mitica cu voluntari, si petrolul care a schimbat o echipa cu tot cu rezerve si tu nu ai fost in stare sa aduci un portar si un fundas … peste o luna iti pleaca o jumatate de echipa si prin aprilie primesti un raspuns de la curtea sultanului … ce sa mai faci … oricum e prea tarziu, ca sa nu mai spun ca insisti cu un antrenor despre care se tot spune ca „aseaza bine echipa in teren” … uita-te la golaveraj si mai vorbim …

fost polist a spus: (februarie 1st, 2016 at 20:46 )

Acesata echipa a fost emanatia politica a USL – cum astuia I-sa cantat prohodu de mult – nu mai exista sustinere pt. Recas-Poli. Sunt curios la viitoarele alegeri locale cine PSD-Bojin sau PNL-Robu si cum isi vor arunca pisica moarta ACS! dar faceti loc vine PDL-ASU!?
Sunt scarbit de implicarea/neimplicarea politica in sport si de cativa ani nu pot (nu am feelingul ca merita sa rup din timpul meu) sa merg pe stadion sau la sala. cred ca aceleasi sentimente la traiesc majoritatea timisorenilor iubitori de sport, dar scarbiti de politicieni.
daca autoritatile locale aveau sange in insatatie solutia ar fi fost dezafilierea echipe lui Iancu de la FRF si afilierea in Serbia sau Ungaria. sunt convins ca stadionul era plin la un meci cu Partizan sau Ujpesti!?

mircea_tm13 a spus: (februarie 1st, 2016 at 21:50 )

Situatia este proasta, dar sa nu ne amagim, asta este managementul de stat: lipsit de profesionalism, de performanta, de rezultate. D-ul Robu gestioneaza un oras de Top5 in Romania, cu un buget anual de 300 milioane euro; acest buget ar trebui sa insemne putere, influenta, forta de negociere.
Scrii scrisori, iti pui parlamentarii in miscare, te duci si bati la usa Curtii de Conturi,, te dau afara pe usa, intri pe geam, etc… si rezolvi problema!.Si noi ce vedem: o situatie blocata de luni bune, rezultate proaste, spectatori putini, lamentari, dezinteres.
Situatia este valabila si la celelalte sporturi: baschet, handbal, etc …lipsa totala de profesionalism, bani publici irositi.
Care e solutia? Una singura cred: conducere profesionisista, cu criterii de performanta. Cine poate sa asigure asta? Daca cei de acum nu pot, atunci s-o lase balta!

Florinel viteazul a spus: (februarie 1st, 2016 at 21:57 )

Daca au fost chemati la inatlnire cuplul Velcea-Rosenblum, nu pot decat sa 🙂 Unde stateau salvatorii fotbalului timisorean…

Rumburak a spus: (februarie 2nd, 2016 at 00:38 )

daca bojin iubeste asa de mult poli de ce nu doneza echipei cei 1.2 milioane de euro obtinuti din vinzarea terenului din lugoj catre dedeman?

anteconbega a spus: (februarie 2nd, 2016 at 07:39 )

„AC RECAS NU E POLI!”. Tema favorită celor care folosesc grafitti. Pare ca au avut dreptate.

mihai constantin a spus: (februarie 2nd, 2016 at 16:37 )

Totul este ultrapolitizat,si asa nu se mai poate! Sa impiedici aducerea unui sponsor care vrea sa aiba un cuvint greu de spus,e imposibil,asa ca ramine ca politicienii sa aduca bani de acasa,daca sunt atit de falosi!
Iata ca nu mai avem nici baschet,si cind ma gindesc ca la Cluj se poate juca in sala tenis de Cupa Davis,ce sa mai comentam? Suntem la pamint!
Si inca ceva:pina una alta,pe vremea lui Rosenblum si Velcea,echipa nu era inca retrogradata,au fost necesari in acest sens,Alexa si Timofte….!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UVT, cu profesorul Anton Sterbling

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der Deutschen im Banat – Aufbruch in die Moderne” (Pe urmele germanilor în Banat – Începuturile modernității), susținută de prof.univ.dr. Anton Sterbling, sociolog, scriitor și membru fondator al Grupului de Acțiune Banat. Evenimentul a fost organizat de Facultatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UVT, cu profesorul Anton Sterbling
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der Deutschen im Banat – Aufbruch in die Moderne” (Pe urmele germanilor în Banat – Începuturile modernității), susținută de prof.univ.dr. Anton Sterbling, sociolog, scriitor și membru fondator al Grupului de Acțiune Banat. Evenimentul a fost organizat de Facultatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UVT, cu profesorul Anton Sterbling
În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind noul stadion al oraşului, Druckeria le solicită politicinilor timişoreni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice privind acest obiectiv. Intevenţia vine după mai multe schimburi de replici între preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, şi Alfred Simonis, preşedintele PSD...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului
În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Top