Categories: Ziaristu' de terasă

„Die Hard” Stoia și ale sale „gate”-uri

Viceprimarul Traian Stoia nu pare așa de ușor de „ucis” de către foștii săi colegi din PSD. El a ripostat la excluderea sa din partid și a atacat decizia la Comisia de arbitraj și litigii a filialei. Dacă va pierde și aici, are posibilitatea să atace decizia la comisia națională de profil. Ca atare, scandalul dintre Traian Stoia și PSD Timiș pare a fi departe de-a se finaliza.

Miza este în primul rând scaunul de viceprimar al lui Traian Stoia, dar poate și orgoliul său. Interpretările juridice variază și în funcție de interese. Unii spun că deja poate fi dat afară din funcție, alții că trebuie așteptată o decizie finală în privința excluderii. Dar asta-i treaba juriștilor! Se știe că până acum Stoia a produs deja două victime, și anume ex-președintele PSD Timișoara Sebastian Răducanu și fostul șef al grupului de consilieri, Freddy Simonis, ambii demisionând din funcții pe motiv de Stoia. Problerma este că ar mai putea apărea și alte victime ale viceprimarului. Sau cel puțin așa se aude prin unele locuri. Că omul e supărat tare și nu pleacă cu una, cu două din partid și, implicit, din jilțul de viceprimar. Din capul locului trebuie spus că, într-un fel, PSD-iștii au dreptate când vor remanierea lui. Atâta timp cât a ajuns viceprimar susținut de PSD, Stoia ar trebui să plece din funcție atunci când a pierdut sprijinul partidului. Pe de altă parte, și Stoia se pare și-a plătit cu vârf și îndesat postul, de unde și pretenția de-a nu fi azvârlit ca o măsea stricată cu trei-patru luni înainte de finalul mandatului.

Aici e cheia unor eventuale răzbunări ale septuagenarului. Cică omul ar avea notat exact, cine și cât din PSD a câștigat de pe urma unor „bisnisuri” cu Primăria. Evident că știe și cine și cât a scos de la casieriile Bega Group (vorba vine casierie, că s-a dat în plicuri). Iar nu e un secret că Stoia e omul fraților Cristescu și știe cam tot ce se întâmplă în „imperiul” acestora. Dar treaba cea mai delicată e alta. Cică omul știe exact și cine cu cine, când și unde (Hotel Trimișoara sau Arsenal Park) au încălcat porunca a X-a a lui Moise. Adică, oricând poate declanșa un „sexgate” similar celui de la Rin Hotelul altor PSD-iști, frații Negoiță. Sau poate au fost vorbe aruncate la necaz, de aceea nici n-o să dau niciun nume dintre cele vehiculate. Dar e clar că ne așteaptă vremuri interesante.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

30 de minute ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

54 de minute ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

O oră ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

2 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

2 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

2 ore ago