Categories: Klaus Vaterland

Miscarea de rotatie a Pamantului, o problema inca nerezolvata de Nicolae Robu

Galileo Galilei și membrii biroului de conducere al PSD Timiș au înțeles de timpuriu că Pământul se învârte în jurul Soarelui, chiar în jurul propriei axe, dar n-au prevăzut o clipă că toată această revoluție este una prea rapidă, că va veni o vreme când primarul de Timișoara, Nicolae Robu, nu va avea suficient 24 de ore pe zi să muncească în folosul comunității. Dacă Galileo din Pisa a retractat de frica osândei, cei de la PSD persistă în greșeala de a-l da pe primar pe mâna Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru că l-a ținut peste program pe șoferul Vasile Paraschiv. Domnilor inchizitori de la PSD, nu aici e problema, că omul a muncit peste program și că s-a încălcat legea. De când încălcarea legii este o problemă de viață și de moarte pentru PSD? Toată chestiunea cu stahanovismul lui Nicolae Robu și persecuția lui Vasile Paraschiv trebuie legată de eficiență și performanță.

Este Nicolae Robu performant? Dar performanțele pe care le are raportate la un interval de timp trădează cumva o eficiență în muncă? Nicidecum. Aici trebuie să apese PSD în misiunea sa electorală din acest an. Când zice Nicolae Robu că a îndeplinit 180% dintre promisiunile sale electorale ale anului 2012, că a plantat atâtea panseluțe, a sădit atâția pomișori, a asfaltat atâtea străzi, hop și PSD cu calculul. Păi dacă primarul a muncit 21 de luni din 12, adică mai mult cu nouă pe an față de cât prevede astrofizica, atunci omul a făcut tot ce a făcut nu într-un mandat, cum a promis, ci în aproape două mandate. Ceea ce nu e corect. Ce, la fotbal te lasă să joci mai multe minute, dacă nu dai gol în alea 90 regulamentare? Calculatoriștii și ciberneticienii PSD vor scoate un program care să verifice cât ar fi făcut edilul într-un mandat cu 240 zile lucrătoare pe an, opt ore pe zi. Avem un pasaj Michelangelo, bagi datele și ce iese?

Că Nicolae Robu într-un mandat ar fi făcut numai 0,6 pasaj Michelangelo, numai 0,2 sala de sport a Politehnicii, 0,7 din licitatie pentru pasajele Jiul și Popa Șapcă, jumătate din „Cea Mai Poli Dintre Toate Poli” și așa mai departe. Ba mai mult, dacă chiar vrei să te răzbuni pe liberal, iei lista cu promisiuni și poți calcula foarte ușor în câte mandate ar fi fost făcute toate cele dacă, la Primăria Timișoara, edilul șef muncea numai opt ore? Și vei vedea că, dacă nu-l chinuia pe Vasile și dacă nu făcea pe „fanaticul muncii”, primarul Robu rezolva mai nimic din ce făgăduia populației. Nu în asta constă măiestria, dom’le Robu! Aia era performanță, să faci grămada aia de programe europene în jumătate din programul de lucru, nu stând peste program. Normal că e frustrant pentru PSD să vadă cum adversarul politic umblă cu șmecherii din astea. Păi Titu Bojin nu făcea și el măcar un proiect european dacă stătea 17 ore la lucru?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago