Categories: Invatamant

PSD acuza: Liceul Lenau functioneaza ilegal! Lipseste autorizatia ISU si nu s-a facut receptia

Mutați cu surle și trâmbițe în clădirea renovată pe interior, elevii de la Liceul „Lenau” nu sunt în siguranță la școală! Asta susține deputatul PSD Florică Bîrsășteanu, conform căruia lucrarea de reabilitare a clădirii de pe strada Gh.Lazăr nu a fost recepționată, iar spațiul în care învață sute de tineri nu are autorizație ISU. Primarul Nicolae Robu nu vrea să comenteze prea mult.

Florică Bîrsășteanu, președintele interimar al PSD Timișoara, susține că sunt probleme foarte serioase la Liceul „Lenau”. Clădirea de pe strada Gh. Lazăr a fost reabilitată în interior, iar în ianuarie elevii au revenit în sălile de clasă. „Liceul Lenau nu a fost recepționat nici până la ora asta, lucru absolut ilegal din punctul meu de vedere, nu numai pentru că nu a fost recepționat, ci pentru că, fiind nerecepționat și finalizat pe de-a întregul, administrația și conducerea liceului au permis reîntoarcerea elevilor în clădire. Sunt o serie de deficiențe din punct de vedere tehnic semnalate de părinți, care pot genera accidente prin alunecare sau chiar cădere de la înălțime, din cauza lipsei balustradelor. Atrag atenția administrației să ia măsuri până când, Doamne ferește, nu se întâmplă nenorocirea. (…) Dau un exemplu: în proiect, ușile trebuiau să se deschidă în exterior. Avem informația că majoritatea se deschid în interior, lucru care ar putea duce într-o busculadă. Nu are aviz ISU. Lucrarea nu a fost recepționată de beneficiar”, a spus Bîrsășteanu. Conform deputatului, există și posibilitatea izbucnirii unui incendiu. „Beneficiarul a anunțat de la începerea proiectului că are nevoie de o suplimentare a puterii instalate, undeva pe la 200 de kilowați. Ei au acolo un deficit de putere instalată care nu poate să genereze suficientă energie pentru a pune în mișcare lifturile de handicap. Asta trebuia să rezolve beneficiarul. O supraîncălzire poate să genereze și acest lucru (n.r. – incendiu)”, susține social-democratul.

Reprezentanții Inspectoratului Județean Școlar Timiș anunță acum controale. „În cursul zilei de ieri (n.r. – miercuri) am fost și noi interpelați de un consilier local în scris. Eu am chemat-o imediat pe doamna director Elena Wolf. Domnul inspector Halasz va pleca împreună cu colega noastră de pe tehnic să verifice situația. În luna ianuarie, când au intrat copii în Lenau, e adevărat că doamna director ar spus că ar fi bine să mai așteptăm puțin. Era legat mai tare de partea de igienizare, decât de securitate. L-am sunat pe domnul primar și am întrebat dacă mai putem aștepta. A spus că nu e nevoie să mai așteptăm”, spune inspectorul școlar general Aura Danielescu. Reprezentanții ISU „Banat” susțin, la rândul lor, că liceul are aviz de securitate la incendiu, însă lipsește autorizația ISU. Aceasta nici nu poate fi obținută până nu se face recepția lucrării. Reprezentanții ISU „Banat” au adăugat că fără autorizație ISU școala nu are voie să funcționeze. Primarul Nicolae Robu nu vrea să comenteze prea mult pe această temă. „Eu sunt ocupat să fac și alte lucruri bune pentru Timișoara și timișoreni, pe lângă multele pe care le-am făcut deja, și n-am timp de pierdut cu replici la declarațiile exponenților unui partid boicotor al Timișoarei – PSD -, exponenți care n-au absolut nicio realizare în Timișoara și, pe cale de consecință, nici capacitatea de a înțelege ce înseamnă implementarea unui proiect”, a declarat, pentru deBanat.ro, Robu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago