Ruina Uszoda este, in sfarsit, a primariei! Amenajarea nu va insa fi gata in acest an / FOTO

Fosta bază sportivă Uszoda din Parcul Central, transformată de multă vreme în „casă” pentru aurolaci, a intrat, în sfârșit, în proprietatea primăriei. Va urma un proiect pentru transformarea ei și, apoi, municipalitatea va decide dacă o păstrează sau o concesionează.

Baza Uszoda, fost important centru de natație al Timișoarei, a ajuns o ruină sinistră. Situată în Parcul Central, fosta bază sportivă este administrată, teoretic, de Clubului Sportiv Școlar nr. 1, aflat în subordinea Ministerului Educației. În realitate însă, este vorba despre 4.500 de metri pătrați de teren aflat într-o stare deplorabilă, unde își fac veacul doar boschetarii. De-a lungul timpului, promisiunile au fost mărețe. În 2007, CSS1 visa frumos la construirea unui bazin olimpic acoperit, cu peste 1.000 de locuri în tribune. Proiectul a fost evident abandonat. Zona a fost igienizată de câteva ori, cu ajutorul deținuților, CSS1 a fost amendat de mai multe ori de Poliția Locală, dar Uszoda a rămas tot o pată neagră pe obrazul Timișoarei. Primăria a cerut guvernului ca baza sportivă să treacă măcar în administrarea sa, dacă nu în proprietate, dar, în prima fază, răspunsul, primit după doi ani, a fost unul evaziv. „Ni s-a spus că solicitarile noastre, de trecere în proprietatea primăriei a unor proprietăți ale statului român vor fi luate în analiză după ce se vor primi avize de la diverse instituții”, declara, în februarie 2015, primarul Nicolae Robu. În 2013 a fost organizat, de altfel, și un protest împotriva nepăsării cu care a fost tratat acest obiectiv din centrul Timișoarei.

Iarna a adus însă o veste care ar trebui să fie bună: fosta bază sportivă a fost transferată, în sfârșit, în proprietatea primăriei. „Am intabulat-o acum două sau trei luni. Un arhitect urmează să vină cu câteva variante de amenajare. În principiu, rămâne o bază sportivă, de agrement, depinde ce spune arhitectul că s-ar potrivi să se amenajeze acolo și ce costuri ar comporta”, a spus, pentru deBanat.ro, Nicolae Robu. De viitoarea amenajare depinde și regimul în care va fi exploatată baza sportivă. Asta poate însemna și că nu primăria se va ocupa de ea. „Dacă agreez ideile propuse și dacă acestea presupun investiții serioase, nu simple reparații, atunci vom face o concesiune, cu obligația celui care concesionează de a face amenajări după acel proiect”, explică Robu. Viitoarea amenajare nu va fi însă gata în acest an.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

21 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

40 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago