Categories: Partide

Grindeanu respinge ALDE: In Timis, PSD ar trebui sa mearga singur in alegeri

Deși în teorie nu s-a luat încă o decizie oficială, nici PSD, nici ALDE nu par prea încântați de ideea unei alianțe electorale la nivel local. Președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, că negocierile nu s-au încheiat, dar, din punctul său de vedere, social-democrații din județ ar trebui să candideze cu propriile liste.

În urmă cu câteva săptămâni, PSD și ALDE au încheiat un protocol la nivel național care dă posibilitatea organizațiilor locale să încheie alianțe electorale, dacă acest lucru le este benefic. Liderii organizațiilor de Timiș ale celor două partide, respectiv Sorin Grindeanu (PSD) și Petru Ehegarner (ALDE), au purtat mai multe discuții în acest sens. Deocamdată nu a fost luată nicio decizie oficială, însă niciuna dintre tabere nu pare prea încântată de idee. ALDE vrea să aibă propriul candidat la Primăria Timișoara, singura variantă cunoscută, dar neconfirmată oficial până acum fiind fostul țărănist Adrian Orza. Pentru o vreme, social-democrații au fost mai rezervați în declarații, însă, joi, Grindeanu a declarat că nu consideră că o alianță între ALDE și PSD este viabilă în cazul județului Timiș. „Înțelegerea de la nivel național probabil că se va materializa și într-un protocol local. Vom trage linia după ce se vor termina evaluările în fiecare organizație și posibilele alianțe vor fi discutate atunci, fiind vorba despre 99 de organizații. (…) Noi nu luăm decizii după cum mi se pare mie, adică în Biroul Județean Timiș nu luăm decizii după impresii. Aceste impresii pot fi de multe ori greșite. Unul dintre punctele din evaluare se referă și la posibilele alegeri locale. Impresia mea este că, în acest moment, fiecare să candideze separat și să obțină cel mai bun scor pe care poate să-l obțină (…) Ca și părere personală, în Timiș, PSD ar trebui să meargă singur”, a declarat social-democratul.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

15 minute ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

21 de minute ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

3 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

3 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

3 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

4 ore ago