Categories: Politicieni

Independentul Orza e dispus sa colaboreze cu toate partidele! Strange semnaturi ca sa candideze la PMT

Consilierul local Adrian Orza a decis să candideze la scaunul de primar al Timișoarei din postura de independent. Deși era în tratative cu ALDE și a fost curtat și de alte partide, Orza e convins că se va descurca pe cont propriu, chiar dacă știe că șansele sale de a câștiga sunt minime.

Deși părea că va bate palma cu ALDE Timiș, Adrian Orza a declarat luni, pentru deBanat.ro, că intenționează să candideze ca independent la Primăria Timișoara, la alegerile locale din iunie. Vestea a fost confirmată miercuri de fostul țărănist, care a spus că inițial a vrut să iasă din viața politică, dar susținătorii l-au făcut să se răzgândească. „Revenind la intenția mea de a candida, am anunțat că vreau să renunț la viața politică, dar au fost oameni care m-au convins că nu e bine să fac asta. Am înțeles că șansele de a câștiga sunt mici, dar le sunt dator oamenilor, inclusiv celor care m-au votat (n.r. – la alegerile din 2012), s-o fac din nou, cel puțin pentru faptul că au încredere în mine. Eu, în ultimii patru ani în CL, nu m-am transformat într-un Gică Contra, am arătat că lucrurile se pot întâmpla și cu normalitate. Au fost situații când PNL a ieșit din sală, eu am rămas în sală, a ieșit și PSD, eu nu am ieșit din sală nici atunci. Toate luările mele de poziție au fost decente, poate de aceea nici nu au făcut rating. Am vrut să fac exact ceea ce mă aștept de la alții să facă. (…) Adrian Orza nu le știe pe toate, dar Adrian Orza poate să se consulte cu un om și să accepte o părere mai bună decât a lui”, a explicat fostul viceprimar.

Orza spune că a fost curtat de toate partidele, care i-au oferit funcții în organizații politice, dar și la nivel administrativ, și a recunoscut că, din multe puncte de vedere, i-a fost greu să reziste tentației. Totuși, ca independent, Orza spune că va avea conștiința împăcată. „Timișoara este închisă din punct de vederii al comunicării și al feedback-ului între administrație și cetățeni. De aceea cred că trebuie să ne întoarce la «Timișoara lui noi vrem, nu Timișoara lui eu vreau»”, a mai spus fostul țărănist. De săptămâna viitoare, el va da startul lor întâlniri între cetățeni, ONG-uri și partide. Orza va candida ca independent și pentru CL Timișoara. „Mi se pare normal să fac asta. Cred că mai bine e să vezi un consilier local care votează după propria conștiință, după propriile idei și nu după ce dictează partidul. (…) Am nevoie de undeva în jurul a 3.000 de semnături (n.r. – pentru a candida la PMT), pe care am început să le adun deja. Nu cred că o să am probleme, chiar dacă nu am resurse financiare nici pe departe asemănătoare cu ale partidelor”, a conchis consilierul local.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

4 ore ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

5 ore ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

6 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

6 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

6 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

7 ore ago