Categories: Invatamant

Locuri de munca, practica pentru studenti si multe altele! Au inceput Zilele Carierei UPT

Studenții care sunt în căutarea unor locuri de muncă, a unor stagii de practică sau vor să afle informații despre unele dintre cele mai căutate companii naționale și mondiale sunt invitați la o nouă ediție a târgului Zilele Carierei de la UPT. Pentru ediția din acest an s-au pregătit o mulțime de noutăți, dar și workshop-uri sau concursuri.

Universitatea Politehnica Timișoara găzduiește, în perioada 30 – 31 martie, târgul de locuri de muncă, deja devenit tradiție, Zilele Carierei. Studenții, absolvenții și chiar liceenii sunt invitați să afle noutăți despre cele mai râvnite joburi, dar și despre proiectele sau stagiile de practică în care se pot implica. Evenimentul are loc la Restaurantul Universitar Politehnica din Complexul Studențesc (Aleea Studenților), târgul fiind deschis între orele 10 și 17. La târg vor participa nu mai puțin de 57 de companii. Zilele Carierei a devenit deja un eveniment de tradiție pentru Politehnică. „Aceasta este ediția cu numărul opt și este o dovadă a faptului că interesul pentru această acțiune, care este bianuală este tot mai mare. Evident că și anul acesta avem un număr mare de firme prezente, care sunt interesate în a-și prezenta oferta studenților noștri. Anul acesta ne interesează, ca și conducere a UPT, posibilitatea de a facilita studenților noștri acel proiect care-și urmează cursul adică cel de practică concentrată pe parcursul a două luni. Ne apropiem de finalul angajărilor pentru practică și de aceea este o ediție foarte bine venită pentru noi”, a declarat rectorul UPT, Viorel Șerban.

De asemenea, anul acesta, la Zilele Carierei s-au pregătit prezentări de firme, cât și concursuri tehnice sau prezentări susținute de oameni de succes. „În plus, față de edițiile precedente, noi am început și pregătirea studenților noștri pentru participarea la Zilele Carierei. Au avut loc acțiuni premergătoare în care ei au învățat cum să susțină un interviu sau cum să pregătească un CV, tocmai pentru a crește posibilitatea de a fi angajați ulterior. În plus față de această acțiune am introdus și un moment «De vorbă cu specialiștii». Asta înseamnă că studenții vor putea discuta direct cu persoanele implicate în procesele de producție sau din anumite fluxuri tehnologice și să învețe direct de la ei ce înseamnă o muncă de responsabilitate și coordonare”, a spus prorectorul UPT, Daniel Dan. În cazul UPT, rata de angajare după terminarea studiilor este de aproximativ 80%. Intrarea la Zilele Carierei este liberă, iar programul complet al evenimentului poate fi găsit aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

29 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago