Nu e gluma! Platini si Suarez, mai apreciati la Poli decat propriii juniori cu selectii in nationala

Se spune că sunt jucători de fotbal şi fotbalişti. Poli Timişoara a transferat, până acum, jucători cu nume de fotbalişti celebri sau cu nume exotice, dar prea puţini fotbalişti. Politica de transferuri a clubului timişorean este cel puţin curioasă în ultimul an, dacă nu chiar dubioasă, după ce au fost transferaţi pe bandă rulantă fotbalişti străini, care, cu vreo două excepţii, au dezamăgit crunt.

Totul, în detrimentul mai multor juniori talentaţi din propria pepinieră care nu au primit nicio şansă la prima echipă. Indiferent de cine a antrenat în ultimul an, justificarea pentru care copiii Timişoarei nu sunt promovaţi este legată de faptul că sunt prea cruzi pentru a face faţă presiunii date de obiectivul pentru care se luptă echipa. Florin Marin poate alinia un prim „11” din care nu ar lipsi nume de fotbalişti mari precum Platini, Sanchez, Torres, Hernandez sau Llorente. Dar, din păcate, nu numele evoluează pe terenul de joc. Cu excepţia lui Hernandez şi Llorente, aduşi la Poli în vara anului trecut, ceilalţi nu au confirmat. Foarte posibil şi din pricina faptului că au sosit de prea puţin timp la Timişoara, dacă e să ne referim la Snchez, penibil la debut, Torres, rezonabil până acum în defensivă, şi Platini, în aşteptarea debutului.

Promovarea jucătorilor străini la Poli se face în detrimentul jucătorilor din propria pepinieră, chiar dacă centrul de copii şi juniori condus de Aurel Şunda scoate juniori extrem de talentaţi în fiecare an. Mulţi dintre juniorii lui Poli sunt chemaţi constant la echipele naţionale de juniori, dar nu sunt băgaţi în seamă la echipa de seniori, unde sunt chemaţi doar la antrenamente sau în cantonamente. Când vine vorba despre promovarea lor, se găsesc tot felul de scuze şi justificări pentru a fi uitaţi.

În lotul de 25 de jucători cu care abordează Poli play out-ul se regăsesc 11 stranieri şi doi dintre juniorii chemaţi la echipa mare pentru pregătirea de iarnă. Sebastian Mailat, Andrei Sântean şi Deian Sorescu sunt juniorii cu cele mai mari şanse să fie promovaţi la prima echipă, dar antrenorii lui Poli nu au curaj să meargă pe mâna acestora, chiar dacă sunt fotbalişti tineri cu potenţial, care nu ar avea cum să evolueze mai puţin convingător decât Abel Sanchez, Prince Rajcomar sau Everon Pisas, toţi trei transferaţi în această iarnă, niciunul nereuşind să impresioneze în vreun fel pe terenul de joc, ba din contră! Nepromovarea juniorilor din propria pepinieră afectează în continuare inclusiv identitatea clubului, care este extrem de greu digerat de timişoreni şi bănăţeni. În ciuda rezultatelor modeste, în cazul în care antrenorii lui Poli ar îndrăzni să forţeze şi câţiva juniori, s-ar putea vorbi şi despre mult dorita emulaţie în jurul clubului constituit în urmă cu patru ani. Unde mai punem că Platini, ultimul jucător transferat de Poli Timişoara, a venit pe filiera Anamaria Prodan, un personaj deloc agreat în capitala Banatului…

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago