Oare Teleormanul si Timisul chiar sunt in aceeasi tara?

Chiar dacă nu ați trecut pe acolo, în mod cert ați auzit de județul Teleorman. Populat cu așa-numiții teleolteni, Teleormanul se situează în sudul țării, pe malul Dunării. Celebritatea județului se datorează și faptului că – fenomen mai straniu decât OZN-urile – o dată la patru ani, uneori chiar mai frecvent, morții se întorc din gropi pentru a vota. Neapărat cu PSD! Și dacă am dezvăluit partidul cu care votează teleoltenii, ați înțeles cu siguranță că Teleormanul este un județ sărac, populat cu asistați social. Unele statistici îl dau drept cel mai sărac județ din țară. Altele îl dau pe locul II de la coadă, fiind detronat de Vaslui. Teleormanul a dat și mari personalități României. Cei din noua generație poate au auzit mai puțin de Marin Preda, dar în mod cert au auzit de Liviu Dragnea. Acest baron și haiduc modern, care ia de la toată lumea ca să dea la PSD. Inclusiv voturi!

Trecând peste această scurtă prezentare, ajung și la echipa de suflet a teleoltenilor, FCM Alexandria. Aceasta activează în Liga a IV-a, unde dispută adevărate derby-uri, pe viață și pe moarte, cu Astra Plosca, Metalul Peretu, Atletic Orbeasca, Viața Nouă Olteni sau Avântul Bragadiru. Ei bine, pentru această fulminantă echipă, Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, va ridica un nou stadion. Nu foarte mare, 5.496 de locuri, și nici foarte scump: 12,68 milioane de euro. Bine, raportat la populația Alexandriei (45.000 de oameni) și la valoarea echipei, stadionul este faraonic, iar prețul, exorbitant. Și asta nu e totul. În același județ, aceeași CNI mai ridică un stadion la Turnu Măgurele (24.000 locuitori), cu 1.500 de locuri, pentru care se vor acorda 4,2 milioane de euro. Nici nu mai contează că stadioanele au fost plănuite de Victor Ponta și Liviu Dragnea și puse în practică de vicepremierul PSD-ist Vasile Dâncu, șef peste CNI. Nu știu dacă peste capul premietului Dacian Cioloș.

Contează altceva. Fiind județ bugetofag, Teleormanul trăiește din banii pe care îi varsă la buget fraierii care mai și muncesc în țara asta. Ca, de exemplu, timișorenii. Timișoreni care poate ar vrea să aibă și ei un stadion nou. Dacă tot se fac din banii lor stadioane la Craiova, Târgu Jiu, Alexandria, Turnu Măgurele etc. Numai că la noi nu se poate. Cum nu se poate nici măcar o șosea de centură. Apropo, pe când era ministru, sinistrul Dan Șova voia să facă autostradă București – Alexandria, poate pentru ca Liviu Dragnea să ajungă mai rapid la proprietatea sa de milioane de euro, construită din salariul de veșnic bugetar.

Ca să nu mai amintesc de două chestiuni similare, tratate total diferit de o instituție a statului român. Precum la Timișoara, Camera de Conturi Teleorman a găsit că finanțarea echipelor sportive de la bugetele locale ar fi ilegală. La fel ca la Timișoara, cei de acolo au contestat la Curtea de Conturi București raportul inițial. Și aici nu mai e ca la Timișoara: Curtea de Conturi București a dat răspuns pozitiv contestației celor de la Teleorman. Astfel că acolo echipele sportive pot fi finanțate de la bugetele județean și local. Și atunci stai și te întrebi: Timișul și Teleorman sunt în aceeași țară? Mai exact spus, sunt guvernate de aceleași legi? Sau poate Timișului îi lipsește un Liviu Dragnea? Bine, unii ar spune că îl avem pe „marele bănățean” Ilie Sârbu, culmea, ajuns mare boss la Curtea de Conturi. Iar alții ar spune că tocmai pe motiv de Ilie Sârbu, Curtea de Conturi a dat soluții diferite la cauze similare.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Chibitul violet a spus: (martie 6th, 2016 at 17:31 )

Ati vazut vreun parlamentar de TIMIS (indiferent de culoarea politica) sa faca galagie pe tema asta, sa iasa in presa centrala si sa faca valuri, sa faca niste interpelari in parlament sau vreo scrisoare deschisa in numele parlamentarilor de Timis care sa apara pe televiziuni? Nu si nici nu o sa vedeti, deci ne meritam soarta!

poli21 a spus: (martie 6th, 2016 at 18:01 )

DIN PACATE raspunsul este pozitiv, cele doua judete fac parte din acelasi conglomerat numit Romania, dar o tara segragata pe criterii numai de unii cunoscute. Daca Timisul si alte citeva judete din Ardeal nu ar mai cotiza la bugetul Tarii Romanesti, unele judete ar ajunge mai rau decit Somalia sau Etiopia.

viorel a spus: (martie 6th, 2016 at 20:11 )

Timisul a primit in ultimii 20 de ani subventii de la stat in valare de 799 de milioane de lei (8.4% din bugetul local) in timp ce Teleormanul a primit in aceeasui perioada 425 milioane de lei (10.8% din bugetul local). Desi exista o mica diferenta 10.8% fata de 8.4% asta nu justifica parerea ardelenilor si vad ca mai nou a banatenilor ca ei tin tara’n spate …

Folică a spus: (martie 7th, 2016 at 06:30 )

Problema reală nu este că se construiesc două ,,microstadioane” la Teleorman, sau că, după unele minți bolnave, România este prea mare pentru bănățeni. Problema reală este aceea că de 26 de ani alegem să ne reprezinte în Parlament, tot același Grup Infracțional Organizat. Curios este faptul că bucureștenii spun că îi conduc ,,provincialii”(nici 2% din Parlament nu sunt Bucureșteni), iar aleșii noștri își justifică nerespectarea promisiunilor electorale prin aruncarea vinei pe capitala României…”nu vrea Bucureștiul”…!
Cine conduce România? Nu cumva Clanul Gugulanilor al lui Ilie Sârbu, fost senator de Timiș ales de către bănățeni de 20 de ani în Parlamentul României, fost Prim Socru Al României, actual vicepreședinte al Curții de Contruri a României?
Dragi bănățeni, nu România este prea mare, ci noi suntem prea mici în alegerile noastre.

oricine a spus: (martie 7th, 2016 at 12:23 )

Generalul Dragalina ar sti unde sa amplaseze granitele. Majoritatea comunelor din teleorman au asfalt, apa curenta, canalizare Toate drumurile judetene sunt asfaltate si semnalizate. Alexandria are centura de 20 Km, incepe inainte cu doua comune de alexandria, deci Buzescu si Nanov au si ele centura ocolitoare.Investitiile in obiective inutile sunt foarte mari.In Timis comune apropiate ca Sinmihaiu Roman, Utvin nu au apa ,asfalt si canalizare. Nu este vorba de rautate dar faptele au ajuns prea departe. Vrem banii nostrii !!!

koks a spus: (martie 7th, 2016 at 17:08 )

Trista munca de jurnalist!!!. Daca v-ati fi facut temele ati fi reusit sa observati o chestiune elementara, esentiala si total diferita fata de situatia de la ACS POLI. ANUME: in timp ce ACS este angrenata intr-o competitie profesionista (care, teroretic si in principiu, nu permite finantarea de la stat a echipelor angreante in Liga I- a se vedea Legea sportului ),FCM Teleorman activeaza intr-o liga de amatori, situatie care se preteaza programului national ”sportul in masa ”.
Va incapatanati sa intelegeti aceste regului impuse in definitiv de UEFA si gasiti tot felul de scuze intemeiate pe stari conflictuale regionale care chiar pot degenera.
In definitiv, domnule jurnalist, prin asemenea materiale nu faceti altceva decat sa proliferati si sa incurajati sentimente de ura regionala, pe de-o parte, iar pe de alta parte, sa persiflati valorile ordinii publice si valorile statului de drept.
Ma intreb unde va este deontolgia atunci cand ganditi si redactati asemenea materiale?
In calitate de formator de opinie cred ca ar fi recomandabil sa fiti mai prudent.
PS. inainte de orice jigniri din partea unor concitatdini precizez ca Nu sunt oltean, ardelean, moldovean, banatean etc. Sunt ROMAN!

@koks a spus: (martie 7th, 2016 at 17:57 )

nu vorbi prostii, te rog.

carmen a spus: (martie 7th, 2016 at 18:45 )

Domnu’ ziarist dvs. chiar considerati ca munciti? Tata-miu oltean hhhhhha muncit Nu ciordit! de la 17 la 59 ani la Timisoara si a murit la 64 ani. Deci a papat o pensie mizerabila fix 5 ani si din vina lui pentru ca pe final mai mult fuma si bea decit manca…Mama care ea nici nu este din Timis a muncit tot asa de pe la 20 la vreo 60 ani tot la firme din Timisoara.. Este inca in viata asa ca mananca ca lumea din pensie in ciuda dushmanilor! Cit am fost la Iskolabo si la Facultate au muncit amandoi pentru mine aici in Timisoara nu ca altii de ex. in judetul Hunedoara. No ciordu, o ciordu nici maica-mea nici taica-miu, No casa nationalizata pe gratis de la nemti sau unguri, NO! Gagii mei din Timisoara Nici unul n-a ciordit pentru mine! Au ciordit pentru altele poate, nu e vina mea…banii Nu sunt la mine! Totusi fiindca eu am ceva in mod personal cu Cosmin Poenaru sunt foarte curioasa cum si in mod ii pasa de acest oras si cum isi aduce EL contributia la bunastarea acestui oras…DACA mai locuieste in Timisoara! Biletele de tren in general le-am platit si in plus i-am cam ospitat si eu pe cei care m-au gazduit in judetul Hunedoara! Nu, nu, castraveti murati n-am mancat si nici ciordit! Pot fi de acord ca in general este nevoie de altceva in tara asta decit de stadioane si fotbal

corial1 a spus: (martie 8th, 2016 at 11:58 )

Adevarul este ca si in Oltenia si Moldova sunt oameni de buna calitate! Doar procentul difera fata de Banat! In rest, pentru aceste cadouri otravite de pe vremea „impuscatului” putem spune doar”MULTUMIM DIN INIMA PARTIDULUI”. De fapt politica de amestec a populatiei, chiar si a minoritatilor, daca ne uitam potin in ADEVARATELE carti de istorie, vom vedea ca asta a facut si Austroungaria, si mai ales URSS. Deci, nimic nou sub soare! Partea proasta este ca, „bastinosii” din banat s-au cam lasat corupti si alterat in comportament de catre „venituri” in loc sa se formeze o opinie si sa=i educe in spiritul civismului local! O spune asta un timisorean de a 5-a generatie!

Kokorico a spus: (martie 10th, 2016 at 17:18 )

Cam instiga la ura si rasism acest articol. Rusine.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura

Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc/Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Top