Categories: Partide

Todasca de la Sacalaz ar putea… confirma din nou! Si nu la PSD

Copreședinții PNL nu cred că le vor pleca primarii spre PSD și nu au nici garanții că vreunul dintre edilii transferați cu „ordonanța traseiștilor” va reveni în partid. Dan Popa pare însă convins că epopeea lui Ilie Todașcă de la Săcălaz nu s-a terminat de tot, fiindcă până în 11 aprilie mai e mult.

PNL i-a pierdut deja, în „favoarea” procurorilor, pe primarul din Satchinez, săltat pentru mită, dar și pe „vicele” din aceeași localitate, care a preferat să treacă în tabăra PSD. La Săcălaz, fostul pedelist transformat în UNPR-ist Ilie Todașcă s-a mutat, în câteva zeci de ore, la PSD, trecând, la nivel verbal, și prin PNL; dar copreședintele liberal Dan Popa vorbește cifrat despre fostul său coleg „portocaliu”. „Până în 11 aprilie, când începem să depunem candidaturi, se mai pot întâmpla multe în teritoriu. Primarul din Satchinez, din păcate, nu mai poate candida, viceprimarul PSD a anunțat că l-a luat, cum a anunțat că l-au luat și pe Ilie Todașcă. Acesta a confirmat dimineață că vine la PNL, după-amiază a confirmat că merge la PSD, acum pot să vă spun că s-ar putea să mai confirme. Nu a semnat cu nimeni. Noi avem un alt obicei: dacă discutăm cu cineva și prezentăm o ofertă, nu înseamnă că l-am și luat la noi. Luat înseamnă că-l prezentăm aici, lângă noi. Recunosc că am avut o discuție cu domnul Todașcă, a plecat din PDL, a dorit să se întoarcă, ținând cont de anumite discuții, nu a semnat nicio hârtie cu noi, am spus că suntem de acord, ne consultăm și cu colegii noștri primari, chiar respectăm regula asta… Domnul Todașcă nu cred că a semnat cu cineva. Momentan, este primar UNPR”, a spus Popa. „Am semnat o adeziune la PSD. Nu vă ascund că în perioada asta, pentru că așa-i politica, toate partidele aleargă după primari în funcție. «Hai la mine, hai la mine, hai la mine», inclusiv «marinarul» (n.r. – Traian Băsescu) și nu vă ascund că am avut o discuție și cu Dan Popa, de la fostul PDL. În final am rămas PSD-ist. A rămas stabilit, voi fi candidatul PSD la alegerile din 5 iunie 2016”, declara, în urmă cu trei zile, pentru deBanat.ro, primarul din Săcălaz.

Șefii PNL Timiș nu par prea îngrijorați de posibilitatea ca unii primari să aleagă, exact înainte de alegeri, calea social-democrației. „Încercăm acum să nu ne ia PSD cei 10 primari pe care au anunțat că-i iau. I-am chemat aici pe toți primarii, îi chemăm și săptămâna viitoare, trebuie să-i numărăm de fiecare dată. În politică e loc pentru orice. Încercăm să ne conservăm echipa, sunt oameni serioși, nimic nu ne face să credem că ar fi momiți de ceva”, susține Dan Popa. „Nu credem că va pleca nimeni din PNL, nu credem că va pleca niciun primar, așa cum nu avem nici garanția că vor veni la noi primari care au mai fost. Există probabilitatea să vină, dar nu avem semnat nimic cu nimeni”, a completat Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

4 minute ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

2 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

2 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

3 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

4 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

5 ore ago