Categories: Politicieni

Popoviciu se justifica: Nu sunt cercetat pentru coruptie, sunt moral si tin la PNL!

Alin Popoviciu a trecut de toate filtrele de integritate, dar, spune Nicolae Robu, pentru că PNL Timiș își respectă alegătorii, vrea să afle exact de la DNA care este situația deputatului. Popoviciu spune că este „moral, conștient și ține prea mult la acest partid”, dar și că nu este cercetat pentru fapte de corupție.

PNL Timiș vrea oficial de la DNA un punct de vedere asupra situației juridice a deputatului Alin Popoviciu. „Am propus ca noi înșine, PNL Timiș, să ne adresăm unei instituții serioase, precum este DNA, pentru a ști exact în ce situație este un coleg al nostru în jurul căruia s-au dezvoltat diverse temeri. Alin Popoviciu a trecut prin toate filtrele interne, printr-o procedură merito-democratică, a ajunsi, pe cale de consecință, să fie nominalizatul nostru pentru funcția de președinte de CJ, a fost apoi verificat la nivel național de Comisia de integritate a partidului și a fost validat de Biroul Politic Național. Cu toate acestea, noi nu venim în fața cetățenilor să spunem că nu ne interesează ce spun. Suntem sensibili la semnalele ce le primim și vrem să înlăturăm orice suspiciuni (…) S-a aprobat prin vot, și Alin Popoviciu a votat «pentru», să solicităm DNA să ne răspundă nouă, PNL filiala Timiș, în ce situație judiciară se află Alin Popoviciu acum (…) Atunci, ieșim în fața cetățenilor și explicăm (…) Noi nu credem că se va întâmpla asta, ne-a fost prezentată situația de către Alin Popoviciu. Rezultă că nu are aceste probleme, dar să zicem, prin absurd, dacă le-ar avea, atunci ar trebui să facă un pas lateral, nu înapoi, până când se clarifică situația”, a explicat Nicolae Robu. „Avem o echipă, nu două echipe. Pentru președintele de consiliu județean nu e un vot uninominal, ci din aprecierea colegilor. Lista s-a făcut pentru ca în fruntea ei să fie un militant puternic, care să muncească mai mult decât ceilalți. Alin Popoviciu este primul candidat pe lista de la consiliul județean și, pentru că vorbim de moralitate, el și-a prezentat situația în fața noastră”, a spus, la rândul lui, Dan Popa.

La prima apariție publică după mai bine de un an și jumătate, Alin Popoviciu spune că situația lui nu contravine criteriilor de integritate ale partidului. Asta, pentru că nu e acuzat de luare sau dare de mită și nici de infracțiuni comise cu violență. „După alegerile europarlamentare din 2014 a început cercetarea într-un dosar al DNA, în care au fost cercetate șase persoane. Eu am fost de două ori la DNA, n-am dat nicio declarație. În 22 decembrie 2015, acest dosar a fost trimis către instanță. Cât a durat această cercetare, pentru a nu afecta imaginea partidului, am preferat să rămân retras, tocmai pentru a încerca să lămuresc situația. Acesta este și motivul pentru care, chiar dacă noi în PNL am dat un termen de depunere a candidaturilor pentru președinte de CJ, eu am întârziat. Astăzi nu aș fi fost candidat dacă acest dosar nu ar fi fost trimis în instanță”, a spus Popoviciu. Conform acestuia, practic, prin trimiterea în instanțăa dosarului fără el, procurorii DNA admit că nu existau probe suficiente și că mai trebuie făcut cercetări.

Popoviciu e convins că nu se află sub incidența criteriilor de integritate ale partidului. „Nu sunt cercetat pentru infracțiuni de corupție, am fost suspect de instigare la abuz în serviciu, nu am fost cercetat pentru dare sau luare de mită. Nu sunt între cei care s-ar încadra la criteriile noastre de integritate. Cred că am dreptul să-mi urmez cursul meu în politică și să fac politică mai departe (…) Sunt conștient, responsabil și moral și țin prea mult la acest partid, pentru a nu-mi da seama că va exista un moment în care va trebui să mă retrag… Nu cred că activitatea mea politică poate fi oprită dacă DNA vrea să mai adune probe și să mă cerceteze. În acest moment, dosarul este în instanță, fără mine și fără Ostaficiuc. Un dosar disjuns înseamnă că procurorul respectiv consideră că poate să mai administreze probe la acest dosar. Dacă eram trimis în judecată, era cu totul altceva”, a spus deputatul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

O oră ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago