Categories: Ziaristu' de terasă

De la noul consilier al lui Robu, la stranutul lui Grindeanu

Jurnal de precampanie (5)

Joi spre vineri începe campania electorală. De această dată oficial, fiindcă neoficial ea a cam demarat de ceva timp. Cu doar câteva ore înaintea startului electoral, primarul Nicolae Robu a avut parte de-o surpriză destul de neplăcută, respectiv o vizită la DNA. Prilej pentru adversarii politică să-și frece mâinile de bucurie. În final, se pare c-a fost doar un fâs legat de un contract cu o firmă de telefonie mobilă. Interesant este faptul că respectivul contract a fost „moșit” de fostul viceprimar PSD Traian Stoia. Și mai interesant este faptul că, potrivit unor surse, Robu se pregătea ca, în viitorul mandat, să-l ia consilirer personal pe Stoia, cel cu care s-a răfuit aproape trei ani. La urma urmei, unde merge un om al „Fraților” (folcloristul Nasleu), merg și doi.

Cumva pe șestache, se pare că PSD și ALDE au bătut palma unei colaborări la nivel județean. Nu știu cui i-a fost rușine de acest pact, fiindcă el n-a fost semnalizat. Cert este că în patru localități, respectiv trei comune și un oraș (Deta), ALDE și PSD vor avea candidați comuni la primărie. În două localități, PSD chiar va sprijini candidații ALDE. E ușor de ghicit că, în cazul puțin probabil că ALDE va intra în CJT, cele două formațiuni se vor alia post-coitum. Dar e puțin probabil. Spun asta fiindcă, după debarcarea lui Petru Ehegartner, ALDE Timiș a ajuns să fie condus de două momâi securistoide din București. Și spun securistoide fiindcă și în cazul lui Varujan Vosganian, și al lui Teodor Meleșcanu există „suspiciuni rezonabile”, ca să folosesc un termen juridic, de colaborare cu fosta Securitate. Ba despre Meleșcanu se spune și acum c-ar fi acoperit. Și nu doar de cei 75 de ani împliniți. În schimb, la fața locului, ALDE e condus cu oiștea’n gard de traseistul Titi Stancu. Individ care-l face invidios și pe baronul Munchausen cu poveștile sale despre cele 42 de milioane de euro pe care le-a adus în Timiș. Dacă îl asculți, chiar o să afli că el a condus și Primăria Timișoara, și CJ Timiș, și Regionala de Drumuri. Poate chiar și vreo două-trei ministere. Băi oameni buni, voi chiar nu mai aveți nicio jenă?

Și-au pus ilegal panouri publicitare în stațiile RATT și au fost amendați. Și apoi s-au autovictimizat. Au vopsit fără autorizație într-un verde țipător o poartă de la o clădire de patrimoniu și au fost amendați. Și apoi s-au autovictimizat. Exact, e vorba de Marius Dugulescu și cei de la PMP Timișoara, a căror campanie e o continuă autovictimizare. E cumva asemănătoare cu bocetele găinarilor care se plâng că tot ajung în pușcărie, deși sunt alții care fură mai mult.

Pam-pam! Iresponsabilul vesel Victor Ponta se întoarce. Cică va fi mascota electorală a PSD. Adică un fel de bufon al partidului. Acum întrebarea este dacă, întorcându-se, îl va copia pe Lăpușneanu și va dori să „popească” pe unii care i-au întors spatele la un moment dat. Oare Sorin Grindeanu strănută acum?

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

7 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

11 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

14 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

14 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

16 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

16 ore ago