Categories: Primăria Timişoara

Proiect avem de trei ani, teren nici acum! De ce nu e piata moderna in zona Soarelui

Sunt șanse minime ca timișorenii care locuiesc în cartierul Soarelui să aibă o piață modernă. Aceasta ar trebui ridicată pornind de la o construcţie deja existentă, pe… un teren care s-a constatat că nu aparține primăriei. Ideea a apărut acum aproape trei ani, dar nu a trecut de faza de proiect.

În 2013, primarul Nicolae Robu anunță că a fost finalizat, în faza de draft, un proiect de amenajare a unei piețe moderne în cartierul Soarelui. „Există o clădire în paragină (…) Concluzia experţilor a fost că structura de rezistenţă nu este afectată, prin urmare ceea ce s-a construit poate fi păstrat. Piaţa va fi în mijlocul cartierului. S-au făcut în continuare aceste desene care reprezintă viziunea a ceea ce se doreşte acolo. (…) Nu e un proiect megalomanic, e unul bine dimensionat şi se vor parcurge paşii necesari pentru demararea propriu-zisă a proiectului”, afirma edilul. Conform acestuia, investiția ar fi urmat să fie suportată din fondurile SC Piețe SA și ar fi trebuit să înceapă chiar în 2013. Lucrurile nu s-au mișcat defel, pentru că s-a constatat că terenul respectiv nu aparține municipalității, iar situația nu s-a reglementat încă. „Nu am renunțat la acest proiect. Atunci au fost niște idei de piață. Dacă trebuie să completăm acel portofoliu de idei, îl vom completa la zi, dar mai întâi trebuie să obținem acel teren. Motivul pentru care acolo nu am făcut nimic este că nu am reușit să intrăm în posesia terenului”, spune acum primarul Nicolae Robu. Când se va întâmpla acest lucru? Nimeni nu poate preciza, fiindcă depinde de guvern. „Nu mai știu când am trimis guvernului ultima scrisoare, e demult. Răspunsuri nu am primit”, a mai afirmat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

4 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

11 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

11 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

13 ore ago