Si totusi, ce se intampla cu „Cea mai Poli dintre toate Poli”?

Dacă alți candidați par să fi furat startul și se află în plină campanie electorală, primarul Nicolae Robu nu arată că s-ar grăbi. E adevărat și faptul că, fiind în funcție, beneficiază de o mai largă expunere, așa că într-un fel n-are motive prea mari să se zorească. În mod normal, Robu ar trebui să-și înceapă campania electorală cu un bilanț a ceea ce a făcut în mandatul său. Iar dacă se poate, acest bilanț ar trebui raportat la promisiunile din urmă cu patru ani. Promisiuni cu care a creat un larg orizont de așteptare. Nu mă îndoiesc că va face acest lucru, așa cum nu mă îndoiesc că vom fi părtași la un bilanț triumfător, plin de megarealizări și fără niciun eșec. Fiind și inginer, poate primarul va raporta că realizările sunt 110% sau chiar 115% din promisiuni. Adică a făcut tot ce-a făgăduit și chiar mai mult decât atât. De altfel, zilnic putem vedea pe panouri instalate în puncte strategice ale orașului câte panseluțe a plantat, câte drumuri au fost cârpite, ce trotuare a reparat, la câte autobuze s-au schimbat roțile etc. Lăsând însă malițiozitatea de-o parte, trebuie admis că, mai mult sau mai puțin haotic, s-au făcut multe lucruri în oraș, dar în niciun caz la nivelul promisiunilor. Dar aceste treburi le vor judeca alegătorii…

Însă orișicât ar încerca să transforme negrul – hai griul! – în alb, există un domeniu unde Robu nu poate face nicio jonglerie, fiind dator timișorenilor. Măcar cu explicații convingătoare. Și mă refer aici la proiectul „Cea mai Poli dintre toate Poli”. În urmă cu patru ani, pe atunci candidatul Robu promitea că vom avea numai bucurii, chiar și titlul de campioană, din partea acestei CMPDTP. Ba chiar și la începutul acestui an competițional am fost amețiți cu participarea în cupele europene, făcându-ne să ne frecăm mâinile în așteptarea, după câțiva ani buni, a unui Ajax sau Stuttgart la Timișoara. Dar ne mulțumeam, de fapt, și cu Șahtior Donețk! După rezultatul rușinos de la Cluj dinaintea Paștelui se poate spune însă acum că doar o minune mai poate salva Poli de la o nouă retrogradare. Iar cum minunile nu prea se arată prin această parte din țară, preferând Maglavitul sau moaștele Iașiului, se poate spune deja că Poli e retrogradată. A doua oară în mandatul lui Robu.

Ei bine, în ultima perioadă, Robu parcă a intrat în silenzio stampa în ceea ce privește viitorul echipei. E de înțeles această amărăciune, mai ales când ai pus mult suflet și entuziasm în proiect, dar câteva clarificări tot trebuie să le facă. În primul rând se așteaptă explicații pentru actuala situație de la club, una plină de frământări și scandaluri. Evident, s-a ajuns aici în primul rând din cauza deciziei Curții de Conturi și nu mai insist pe acest subiect. Dar la fel de adevărat este și faptul că au fost greșeli mangeriale impardonabile. De la campania catastrofală de transferuri din iarnă, până la așteptatul cu mâinile în sân a deciziei Curții de Conturi. Apropo, Robu vorbea și de un plan B în cazul unui răpuns negativ, plan care a fost se pare „uitat” prin vreun sertar.

Pornind de la o evaluare corectă a ce s-a întâmplat până acum, mai important este viitorul. Ce se va întâmpla cu echipa în condițiile în care trebuie luat totul de la capăt? Un lucru extrem de greu, fiind vorba de a treia oară când echipa va fi în Liga a II-a. Așadar, primăria va susține echipa sau o va lăsa în plata Domnului? Dacă da, va fi trecută în cadrul CSM, urmând ca Radu Țoancă să se ocupe și de Poli? Că doar la imobiliare, trafic de influență și fotbal se pricepe tot românul. Poate îl ajută și cunoscutul folclorist Ionuț Nasleu, acest Ghiță Pristanda din dosul primarului. Adică se va repeta o greșeală din trecut, când clubul a fost dat pe mâna unor politruci și yesmani pricepuți la toate și la nimic? Dacă echipa nu va mai fi susținută, cum va justifica primarul milioanele de euro investite în primii ani? Pagube colaterale? Se vorbește și de o fuziune cu ASU, deși îmi este greu să cred că cele două părți aflate acum pe poziții ireconciliabile vor găsi o cale de împăcare. Plus că „imaculații” de la ASU nu vor să se murdărească cu bani de la buget. Sau cel puțin asta susțineau tot timpul. E drept, când era vorba de alte echipe, nu despre ei. Acestea sunt doar câteva dintre problemele referitoare la „Cea mai Poli dintre toate Poli” la care Robu trebuie să răspundă, chiar și în campania electorală.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

eu a spus: (mai 4th, 2016 at 17:22 )

E bine ca presa se autosesizeaza. Ar fi bine si celelalte ziare online sa scrie acelasi lucru si atunci poate domnul Primar ne va elucida misterul. Unde sunt acei investitori de care se vorbea? Si ca sa o spunem si pe aia dreapta…cum poate fi Timisoara „fruncea” cand nu avem oameni capabili prin zona care sa conduca acest club?
Impiedicatii aia de la ASU, cum-necum sunt aproape promovati. Singurul lucru ingrijorator e cum se vor descurca financiar pe viitor avand in vedere ca in liga a doua sunt alte pretentii.
Hai Poli…oricare va fi ea pe viitor. Si hai Ripensia ca si ei lupta saracii!

soryn a spus: (mai 4th, 2016 at 17:40 )

mai este ceva de comentat??? primarul ne-a umplut in acest mandat de… promisiuni, panselute, palmieri, semafoare, mai nou, de hoti in mijloacele de transport … asteptati un raspuns?
este acelasi de cind a ajuns la primarie: cineva este de vina si probabil ca va raspunde, organele abilitate vor lua masuri, el ca primar nu cunoaste toate situatile si nu poate lua masuri… sincer recunosc ca l-am votat, dar speram altceva de la un profesor universitar … au fost insa 4 ani de dezamagire CRUNTA!

INO a spus: (mai 4th, 2016 at 19:56 )

NOW! CEA MAI POLI! DINTRE POLI! VA FI CÂND! ? UN INVESTITOR SERIOS VA VENI LA CLUB!! IAR POLI VA BATE TOATE ECHIPELE DIN LIGA 1 ȘI VA JUCA FINALA ÎN C!L! NOW CE ZICEȚI CÂND SE VA REALIZA ACEST LUCRU SIMPLU! PENTRU UN CLUB SERIOS AȘA SE MERGE CU DEMNITATE ÎNAINTE ȘI SUCCESUL NU ÎNTÂRZIE SĂ DEVINĂ REALITATE! ȘI BINEÎNȚELES AICI TREBUIE SĂ RECUNOAȘTEȚI NU ESTE NUMAI VINA LUI ROBU CI ȘI A ÎNTREGULUI SISTEM DIN ROMANIA! HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

traian a spus: (mai 5th, 2016 at 14:49 )

Ca primar a facut mai mult ca inaintasii sai. Jumatae de oras arata destul de bine. Incet ,incet orasul devine reprezenatativ pentru Banat si tara.. Dintre candidati e singurul cu sansa. . Ceilalti au aparut peste noapte. Singurul care l-ar incomoda, ar fi grindeanu, insa a optat pentru Judet. In, co, legatura cu Poli , codasa campionatului, nu-i vad nici o vina primarului. Bani le-a dat, dar altii i-au risipit pe aschizitii nepotrivite, Stanciu, fostul presedinte, cand a vazut ca se scufunda corabia condusa de el, a debarcat. Daca echipa retrogradeaza, trebuie desfintata si ar trebui sa pornim cu vechea Poli, careia sa-i oferim o conducere competenta si jucatori de valoare.

anteconbega a spus: (mai 7th, 2016 at 16:06 )

Poli ca Poli, dar oraşul e murdar, uitaţi-vă şi la Pasajul din Piaţa Operei, în buricul târgului, are scările mizerabile, iar ca să ajungi într-o toaletă publică trebuie sa consumi ceva la terasele de Corso şi Surogat. Cum ar veni, dacă esti în trecere prin centru şi nu ai bani de birt la tine, ori te ţii, ori îţi dai drumul natural… Sunt lucrări stradale începute de Constructim sau Superconstruct, de exemplu, şi neterminate de luni de zile, cade ţigla de pe casele istorice, dar Robu ne ameninţă cu şantiere de doi ani la pasajele Jiul şi Popa Şapcă, ceea ce va însemna blocare totală a oraşului, aşa că dacă o să vrei să ajungi din Mehala în Fratelia, mai bine o iei pe centură, prin Lugoj-Buziaş-Timişoara, Dacă tot l-am votatat pe Ceuşescu de frică, apăi să-l votăm atunci pe Robu din prostie.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top