Cum facem cu Poli „după alegeri”, dom’le Robu?

Gata cu alegerile. Era o conditie pentru a afla ceva de la autorități despre ce vor să facă cu fotbalul. ACS Poli se desface ca la schrot. Piesele puțin ruginite și cu o oarecare valoare de piață sunt scoase la vânzare de creditorul Cristia Opria, impresarul cu bani mulți dați la echipă. Asta n-ar fi o problemă. Jimbolianul Octavian Popescu nu se pune la calcul. El a fost o investiție nedusă până la capăt de „managerii” ACS, astfel că astăzi clubul nu va încasa decât 10% din vânzarea la Steaua. Cu Bărbuț e mai bine. Luăm 180.000 euro pentru un tânăr plecat în carieră cu mare elan, dar care apoi și-a arătat limitele. Aripa de buzunar a ACS-ului mai mergea o tură în B, dar, vorba geambașului de jucători, dacă nu-l vinzi acum, e greu de văzut ce mai încasezi peste un an-doi. Peste tot unde se trage cortina se întâmplă așa. Se vând jucătorii de valoare, pentru a se astupa găurile financiare, și se lansează „poezia” cu juniorii și pepiniera proprie. Nu e rea ideea, dar toți încearcă așa în criză de bani, nu toți și reușesc să promoveze în astfel de condiții.

Spuneam că până la Bărbuț și Popescu putem înțelege ce se întâmplă la club. Hai și Belu, beneficiarul unei clauze de reziliere. Te mai gândești că îți pleacă străinii cu care ai eșuat anul precedent, te scapi și de salariul lui Zicu, de bătrânii Croitoru și Cânu, dar, ca să dau lumii impresia că am o strategie, încerc să țin un nucleu de jucători în jurul căruia să construiesc. Încerc să-l ofertez pe Melinte, pe un Goga, nu-i dau pe Bocșan sau Scutaru, nu cine știe ce valori, dar nu o iei de la zero, pui ceva tineret pe o fundație, nu așa aiurea, să se ducă dracu’ jucăria la primul meci cu Dunărea Călărași. Așa ar fi logic, numai că o declarație făcută de antrenorul Ionuț Popa după mecul cu Iașiul m-a pus pe gânduri. Vă amintiți ce-a zis „Mister”? Că evoluția bună a lui Mailat o poate face pe Poli să încaseze mai mulți bani pe el. Hopaaa! Dacă asta e strategia lui ACS Poli și-a antrenorului Popa, să vindem jucători de mare talent, după un meci în prima ligă, atunci mai bine să nu ne pierdem niciunul dintre noi timpul cu astfel de proiecte.

Aud tot felul de „manageri” amatori care spun că e firesc așa ceva. Ăsta ar fi circuitul fotbalistului în natură. Vine de la un centru de juniori, este lansat la o echipă modestă de provincie și apoi e vândut la Gigi Becali. Da, asta o poate face Voluntariul, Chiajna, Academia Hagi, dar nu Timișoara. În condiții normale de legalitate, când se va lămuri treaba cu finanțarea cluburilor municipale, Timișoara nu are nevoie de bani, ci de performanță. Timișoara nu trebuie să vândă un Mailat cu 100.000, ci să crească zece Mailat cu care să facă performanță, iar dacă ajungem acolo, poate că vinzi afară, pe bani mai mulți, nu la cioban. Nu pentru că altfel nu te-ai putea întreține, ci pentru că așa îți spune o logică de management sportiv, să vinzi când jucătorul e copt și nu te mai aștepți să-ți dea randament, nemotivat de locul de muncă. Să vinzi un Mailat acum o știe orice Rosenblum de la liceul sportiv. Nu trebuie să fii profesor Ionuț Popa pentru asta și nici „patron” Nicolae Robu.

O altă chestiune care sună ca dracu’ în sport e precizarea că „despre Poli vorbim după alegeri”. În mod normal te-ai întreba ce are sula cu prefectura. E, uite că are. Partea proastă e că nu ni se zice nouă, microbiștilor, ce trebuie să iasă în politică pentru a se face cutare chestie în sport. Nimeni nu își asumă nimic pe față, dar cert este că „vorbim după alegeri”. O știu asta și jucătorii, și conducătorii, toți stau cu ochii pe urne ca pe butelie. Nimic nu se întâmplă până „după alegeri” și te pui să-ți faci calcule. Robu a câștigat primăria și CLT. Problema e la CJT, partenerul CLT în proiectul ACS și proprietarul arenei „Dan Păltinișanu”. De unde înțeleg că, dacă Alin Popoviciu iese din ascunzătoare și ajunge cumva președinte CJT, atunci liberalii continuă lucrarea cu Poli susținută de autoritățile publice. Dacă ajunge mare vătaf Sorin Grindeanu (PSD), problema se poate schimba. Se poate, nu e sigur, dar scandalurile oricum se vor înteți pe tema fotbalistică, cu atât mai mult cu cât o altă Poli, ASU Politehnica, va juca în aceeași ligă secundă.

Mai supărător este că aceste lucruri trebuie ghicite, bănuite și nu le putem afla de la cei care decid la un club finanțat public (chiar dacă nu s-au mai dat demult bani pe motiv de Curtea de Conturi). Dacă tot îi place să comunice direct pe problemele savuroase ale urbei, Nicolae Robu ar fi trebuit să iasă periodic să povestească ce se întâmplă la ACS Poli, dar mai ales ce să ne așteptăm pe viitor. Nu, la noi e taman invers. Habar n-avem ce se va întâmpla cu sportul în diferite contexte politico-administrative. Ce facem „după alegeri”? Clubul de fotbal pe ce formula va funcționa? Asociație sau băgat în SCM-ul condus de Radu Țoancă? Ce detaliu legislativ face diferența? Ce așteptăm de la parlament în toamnă, că tot de asta aud, că în toamnă se reglementează situația finanțărilor în sport? Apoi, știind pe ce mergem, care e planul? Cu cine vrem să mergem mai departe, ce jucători ținem și ce încercăm să aducem? Să știe publicul că managerii clubului municipal vor ca la anul să joace cu juniorii, cu bătrânii, cu bănățeni, ardeleni sau cu africani, pentru cutare sau cutare obiectiv.

Microbistul, d-le Robu, nu e doar ăla pe care-l chemați la meciuri pe final de săptămână, gratis sau pe bani. Microbistul trăiește fenomenul, iar pentru asta vrea să știe tot. Și privat să fie, un club are obligația să se deschidă publicului, fiind evident că între actor și spectator există o relație de interdependență. Cu atât mai mult la un club public. La un club public ar trebui să vină cineva săptămânal să discute despre probleme și rezolvări, dacă vreți, să redeschidem acel „La Porumbei” ca un for de dezbatere publică premergător oricăror importante decizii luate de municipalitate. Din respect pentru cei care cotizează prin impozite la acest club. Credeți că se poate?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

£a€ Baro$$anu a spus: (iunie 7th, 2016 at 11:04 )

Cum ce facem cu Poli, o sustinem, ca doar eu am creat-o pe vremea când eram rector si prorector si iata, la fel ca toate proiectele mele ce parcurs frumos a avut, a crescut frumos si curat, de jos, de la liga a VI-a. La anul pe vremea asta, cu sprijinul meu bineinteles, vom sarbatori promovarea. AC Recas nu e Poli 🙂

hertzogheria a spus: (iunie 7th, 2016 at 12:01 )

@brancovan
sterge-ti pozele cu echipa AEK Bragadiru de pe ‘fb’ daca vrei sa nu te consider ipocrit! atunci ai dreptul sa vb de ” AC recas nu e Poli”!
Hai recunoaste, ca esti mai obsedat de politica decat de fotbal!
Gata baieti ati pierdut alegerile!
Vad ca esti preocupat sa nu afecteze pe cineva, politic, un eventual miting pentru centura!
Bah, sa-i multumiti lu’ Marian Iancu ca fara el nu erati decat niste anonimi spargatori de seminte in cartier!
Tot la herzog la birt impreuna cu prieteni lui „total neinteresati de politica” decideti viitorul lui Asu?
Ambitia politica a drukeriei a pus pe butuci si va mai pune pe butuci fotbalu de performanta in timisoara! veti ramane in istoria neagra a timisoarei!

INO a spus: (iunie 7th, 2016 at 13:19 )

NOW! PROBLEMA ESTE CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ASU PU LY ECHIPA A2A TOT FORMATĂ ȘI SPRIJINITĂ DE ROBU! VORBA CÂNTECULUI CA ȘI ÎN BANAT LA NIMENI! EXISTĂ URMĂTOARELE VARIANTE!
1.AMÂNDOUĂ ECHIPE ÎȘI CONTINUĂ DRUMUL ÎN LIGA 2 A !
2.FUZIONEAZĂ ACS CU ASU!
3.SE DESFIINȚEAZĂ ACS ȘI JUCĂTORII CARE RĂMÂN MERG LA ASU!
PENTRU CĂ DACĂ RĂMÂN AMÂNDOUĂ ECHIPE ȘI SE FACE O SINGURĂ SERIE ÎN LIGA SECUNDĂ! CHELTUIELILE CRESC DUBLU FAȚĂ DE LIGA 1 !DUPĂ CÂTE DEPLASĂRI SUNT!
DEPINDE CU CINE VĂ NEGOCIA ROBU PENTRU CJ ȘI CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE!
ȘI CUM ROBU A DECLARAT CĂ NU VA NEGOCIA CU PSD PENTRU CĂ AU TRĂDAT ÎN TRECUT VA FI GREU SĂ FIE LINIȘTE!!ABIA DUPĂ ACEEA PUTEM VORBI DE FOTBAL!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

chibitul violet a spus: (iunie 7th, 2016 at 14:05 )

Si daca apare un privat care sa plateasca datoriile ?

antirob a spus: (iunie 7th, 2016 at 14:33 )

ce intrebare „normala” 🙂 si nemtii se intreaba „ce facem cu Bayern? ” dupa fiecare tur al alegerilor din landul Bavaria 🙂 Dar acese nu-i proiect politic, doamne-fereste:))
Intrucat fotbalul adevarat nu este influentabil de politica, Politehnica Timisoara va juca in divizia B.La fel si AC Recas.

sam a spus: (iunie 7th, 2016 at 15:43 )

si clona, acs si holograma asu merg mai departe …..rezista cine poate

Adrian Sorica a spus: (iunie 7th, 2016 at 16:37 )

Spuneti-mi si mie de ce asu este adevarata Poli ?Doar pentru acei suporteri de conjunctura care atunci cand luptam la titlu pe vremea lui Iancu veneau in numar mare doar la meciurile importante in rest erau o mana acolo in tribuna si mai intrau si gratis(stiu ei foarte bine asta).Oricum sunt doua echipe execrabile care si in continuare ne vor face de ras.Iar in special pentru sustinatorii lui poli2 ar fi cazul ca déjà sa plecati la bucale ca sa urmariti juve-Poli 2.Atatea comentarii pentru un fotbal inexistent .

Adrian Sorica a spus: (iunie 7th, 2016 at 16:51 )

Am avut pe toata perioada Iancu policard am fost in deplasari pe banii mei fiindca asa e normal sa sustii echipa nu ca aia din galerie care intrau gratis mergeau in deplasari si jefuiau magazinele de erau tinuti de politie pe burta la marginea drumului.Asta este galeria dupa care plange un Oras intreg galerie cu care se identifica si marele suporter brancovan.Sa ma lase cutextele astea ca fara sponsori O sa mearga si echipa pe ca o Sustine el in deplasari cu bicicletele si atunci chiar vom face furori in Europa

Druckerul din Mehala a spus: (iunie 7th, 2016 at 17:46 )

Voi nu vedeti ca miticii prin * Avlia de conturi * ne termina ?…f,tui , daca ne lasau in pace ca si pe alte orase care beneficiaza de suportul financiar din partea primariei …noi nu cadeam . Toata partea de vest ii sabotata de mitici …GATA , ne ajunge , trebuie sa gasim rapid o solutie .

polistul56 a spus: (iunie 7th, 2016 at 17:47 )

Pe biciclete la meci pina la CONSTANTA

Makanake a spus: (iunie 7th, 2016 at 18:24 )

AC Recas nu e Poli ! Baga mucuuuuuuuuu!

passa a spus: (iunie 7th, 2016 at 21:59 )

vad ca e plin de robulieni pe aici ,mancatori de bani publici care sustin o echipa facuta la ordin politic (usl),acum cine e de vina ca asu a intrat in liga 2 iar Recasul in continuare „abba” ,nici pe gratis nu mergeti la meci va deschis robu larg portile,vai de voi si de sarmana poli ati redobandit palmaresul POLITEHNICII iar acum dati de toti peretii cu el ,asta sunteti ce ati realizat adica ZERO

sam a spus: (iunie 8th, 2016 at 07:36 )

catavencilor nu le ajunge echipa lor …holograma asu…..vor neaparat sa distruga clubul care are oficial palmaresul…..de fapt asa au facut in permanenta au dat fotbalul pe politica , de aceea au aparut aek,fc timisoara,acs, asu…..nu au fost NICIODATA aproape de palmares…….de data aceasta trebuie OPRITI

++ a spus: (iunie 9th, 2016 at 18:46 )

incompetenta crasa si megalomania nu vor dispare in formatiunea politica care conduce fotbalul timisan. nimeni, cel putin eu nu, nu are porniri sado- masochiste sa mai asiste la un faliment ca si ultimul. nu ar fi primul, l-am avut si pe celalalt cu Velcea and his boys si altele inainte. ar trebui lasat dracului un lucru de care nu esti in stare si sa se inchida pravalia.
sub mirificul Robu nu va fi fotbal in Timisoara din lipsa de cohones si pricepere minima si dupa ce a fost votat pe o perioada de 4 ani e cam clar ce urmeaza. in orice caz vopsirea frizurii si compunerea de melodii minunate (ale marii) nu compenseaza cealalta lipsa.

Sorin a spus: (iunie 10th, 2016 at 19:55 )

Ar fi buna consultarea publica .. dar timisorenii stiu ca nu exista „la porumbei” … pentru ei exista doar „Vocea Porumbelului” si Poli care tocmai a promovat in B, nu ACS Recas care a retrogradat in B. Asadar … care ar fi subiectul discutiilor?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR

Fondator şi fost preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara, urmând să se lupte cu (încă) colegul său de partid Dominic Fritz. Iniţial, în momentul „defectării” din partid, în urmă cu două zile, Moş ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ Timiş. Potrivit unor surse, faptul că a fost făcut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primarul Dominic Fritz afirmnă că, dacă pe vremea lui Nicolae Robu, societatea Colterm a fost căpuşată de clici de partid, acum funcționează pentru timişoreni. Fritz îi răspunde astfel fostului primar care, zilele trecute, a prezentat un grafic pe care l-a denumit “situaţia reală de la COLTERM”. Dominic Fritz afirmă că Nicolae Robu dezinformează din nou,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz reacţionează: Pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid
De vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion. Astfel, după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția dedicată reabilitării Conacului Mocioni revine acasă, pe simeze la Centrul Multifuncțional Bastion/Foto
Din 29 aprilie devine efectiv funcțională obțiunea de a se rezolva online operațiunea de a obține o autorizație de construire, la Primăria Timișoara. Cei care vor depune primele trei astfel de cereri vor fi extrem de fericiți, primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, vor fi operate cu prioritate, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara devine funcțională rezolvarea online a cererilor pentru autorizația de construire. Primii trei solicitanți, tratați cu prioritate, fără taxe
Universitatea Politehnica Timișoara e pregătită de un nou eveniment în care practic îşi pregăteşze viitorul… Ziua Porţilor Deschise, rezervat viitorul studenţi. UPT a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un eveniment aşteptat se apropie cu paşi repezi: Zilele Porților Deschise la UPT
Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto
Fondator şi fost preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara, urmând să se lupte cu (încă) colegul său de partid Dominic Fritz. Iniţial, în momentul „defectării” din partid, în urmă cu două zile, Moş ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ Timiş. Potrivit unor surse, faptul că a fost făcut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR
Deși finalizat de o bună perioadă, bulevardul realizat de dezvoltatorul imobiliar care a realizat complexul ISHO, nu este nici acum deschis circulației rutiere. Primăria Timișoara și dezvoltatorul imobiliar tot ”discută” de ceva vreme, dar deschiderea efectivă se amână. Dacă ar fi deschisă circulației, această arteră a decongestiona mult din traficul din zonă, fiind și parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bulevardul ”ISHO” ar putea să fie deschis în perioada următoare. Podurile peste Bega mai așteaptă
Miercuri de dimineaţă, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județul Timiș și municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. Din cercetări a reieșit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grup infracţional organizat specializat pe droguri tari ca „heroina”, destructurat de oamenii legii din Timiş
Top