Fără câini în anumite zone din Pădurice, pentru liniștea celor care vor să se plimbe sau să se joace. Parcul a cărui modernizare a costat un milion de euro va fi deschis oficial în câteva zile. Proprietarii de căței se vor putea plimba cu favoriții lor doar în zona canisitei, inclusiv pe spațiul verde din exteriorul acesteia.
Parcul Pădurice a intrat în reabilitare în primăvara lui 2015 și nu a fost încă redeschis oficial. Neoficial însă, locuitorii din zonă și-au reluat deja vechile tabieturi, astfel că, în zilele frumoase, parcul e plin de lume. „Parcul Pădurice este aproape gata, îmi place foarte mult cum arată, a ieșit superb, săptămâna viitoare îl vom inaugura. Sper să se finalizeze. S-a turnat deja tartanul în zona locurilor de joacă, mai sunt lucruri de făcut la skatepark și la canisită, unde am venit și cu niște completări ale proiectului inițial, încât să fie cât mai multă lume mulțumită”, spune primarul Nicolae Robu. Singurii care ar putea fi supărați ar fi… proprietarii de câini, care, conform edilului, aproape cert nu vor mai avea voie să-și lase patrupedele libere prin tot parcul. „Cu câinii nu m-am lămurit 100%. În locurile unde sunt copii și unde este aglomerație nu va fi voie cu câinii, nici măcar în lesă. Avem o canisită mărită față de cum a fost gândirea inițială. În plus, e compartimentată pentru câini mici și câini mari. Avem o alee de promenadă dedicată exclusiv cetățenilor cu câini, în jurul canisitei: o alee de doi metri lățime, pentru că, evident, și ei trebuie să se plimbe. Spațiul din jurul canisitei, zona verde, poate fi folosit de asemenea de către cetățenii cu câini, dar unde sunt sute, chiar peste 1.000 de oameni, majoritatea copii, nu. Nu e în regulă ca ei să nu poată fi liniștiți, pentru că dau peste câini”, explică Robu.
În Pădurice au fost redefinite aleile şi au fost amenajate mai multe grădini sau zone tematice: zona plantelor aromatice, zona italiană, modernă, grecească, spaniolă sau englezească. Există, de asemenea, o zonă… romantică, cu lacuri, aceasta nefiind încă finalizată. Conform proiectului, aici urmează să fie făcute, în total, 40.000 de plantări. Este vorba despre 360 de copaci, iar în rest, arţari, platani, carpeni, arbori de mătase, fagi, arborele lui Iuda, cedri, clocotiş chinezesc, arbori de lalele, aluni, bambuși, pini, iederă, caprifoi, glicină, isop sau lavandă. Vor fi, de asemenea, 11 șezlonguri de piatră, 83 de bănci, peste 90 de coșuri de gunoi și în jur de 80 de corpuri de iluminat fotovoltaice, care se vor adăuga celor 50 deja existente și care au fost repoziționate. Pe 6 din cele 9.8 hectare ale parcului a fost pus gazon. Ultimul termen anunțat pentru finalizarea lucrării care a costat bugetul local 4.6 milioane de lei, fără TVA, este 15 iunie. Parcul Pădurice este situat la intersecţia străzilor Mareşal Constantin Prezan, Versului, Uranus, Aleea Sănătăţii şi Aleea Cristalului. Parcul Lidia este situat la intersecţia străzilor Mareşal Constantin Prezan, Versului, Uranus, Aleea Sănătăţii şi Aleea Cristalului. Inițial o pepinieră, el are o suprafaţă de aproximativ 90.300 mp, din care 84.500 mp sunt ocupați de gazon şi arbori. Forma sa actuală datează din 1999.
Invalid Displayed Gallery
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…