Categories: Invatamant

Peste 4.300 de elevi din Timis, inscrisi la Bacalareatul 2016

Mii de elevi din Timiș se pregătesc pentru unul dintre cele mai importante examene pe care le vor susține vreodată, bacalaureatul. La testare se vor prezenta atât tineri din promoția 2015 – 2016, dar și elevi din promoția anterioară, care nu au reușit să promoveze.

În total, în Timiș, s-au înscris la Bac 4.316 elevi. Dintre aceștia, 3.626 sunt din promoția 2015 – 2016 (3.519 – elevi la zi, 54 – seral, 53 – frecvență redusă), iar 690 sunt din promoția anterioară. Începând de luni, 13 iunie, și până pe 15 iunie, elevii se vor prezenta la Proba A a examenului, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, la care s-au înscris 3.675 de tineri. Apoi urmează evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, la care sunt așteptați să se prezinte 167 de elevi (Maghiară real – 30, Maghiară uman – 12, Germană – 96, Sârbă – 18, Ucraineană – 11). Proba B va fi susținută în intervalul 15 – 17 iunie. Proba C, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, se ține în intervalul 27 iunie – 1 iulie, aici fiind trecuți pe liste 3.428 de elevi. Dintre aceștia, 3.165 vor fi testați la engleză, 181 la franceză, 27 la germană, un elev la rusă, 30 la spaniolă și 24 la italiană. De asemenea, în perioada 21 – 24 iunie, 3.430 de tineri vor susține proba D, respectiv evaluarea competențelor digitale. În perioada 4 – 8 iulie se vor desfășura testările scrise după cum urmează: 4 iulie – Limba și literatura română, 5 iulie – Limba și literatura maternă, 6 iulie – Proba obligatorie a profilului, 8 iulie – Proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor afișate pe 12 iulie, urmând ca între orele 16 – 20 să se poată depună contestați. În intervalul 13 – 15 iulie contestațiile vor fi rezolvare, iar pe 16 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

O oră ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

2 ore ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

3 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

3 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

3 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

4 ore ago