Primarul Robu, victorie neconvingatoare; presedintele Robu, esec dezastruos

Ploaia, alinierea planetelor, finala de la Roland Garros, filmul de pe PRO TV sau telenovela de pe Kanal D vor constitui probabil pentru liberali tot atâtea motive prin care vor explica prezența mică la vot și, implicit, scorul slab obținut de PNL la alegerile pe Timișoara și județul Timiș. Liderii PNL Timiș au condus o campanie „magistrală”, dar… ghinion. De data asta n-a fost să fie. Liberalii au avut un rezultat mai mult decât rușinos în Timiș, ba chiar și în Timișoara. Și asta, în condițiile în care PNL a câștigat șapte primării de orașe dintr-un total de opt. Mai mult, PNL a obținut victoria în câteva vechi fiefuri PSD-iste, precum Buziaș, Moșnița Nouă sau Banloc. De unde rezultă că nu candidații liberali au fost o problemă, ci, ,pur și simplu, lista partidului și conducerea filialei.

O listă pe care probabil nici PSD-iștii n-o puteau face mai la mișto. Prima greșeală a fost în mod evident desemnarea lui Alin Popoviciu drept candidat la șefia CJ Timiș. Acesta a reușit rara „perfomanță” de-a fi o imensă piatră de moară legată de picioarele PNL. Fiindcă peste tot lista CJT a PNL a avut mult mai puține voturi decât listele pentru consiliile locale. Popoviciu a îngropat PNL inclusiv la Consiliul Local Timișoara. Probabil acum copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, o să ridice din umeri, susținând că nu el l-a pus pe Popoviciu. E adevărat că nu el, ci criteriile „meritocratice” pe care le-a impus. Nu mai puțin adevărat e că pe liberali i-a costat inclusiv atitudinea de superioritate, pe alocuri arogantă, a candidatului Nicolae Robu. Cel care, adevărat, a câștigat alegerile, dar în niciun caz la scorul pe care îl aștepta. Ca să nu mai spun că a fost dezastru la CLT, Robu fiind obligat să poarte negocieri pentru a forma o majoritate în consiliu și, implicit, să cedeze unul sau chiar ambele scaune de viceprimar. Și asta dacă nu cumva PSD-iștii vor reuși să facă ei majoritate și să-l țină pe Robu în opoziție, ipoteză totuși puțin plauzibilă.

Nu știu dacă politicianul Robu conștientizează dezastrul PNL pe județ. Și asta fiindcă primarul Robu e fericit fiindcă a mai obținut un mandat. Eșecul de la CJT va fi aruncat pe spatele lui Popoviciu sau Dan Popa, iar pentru scorul mic la CLT, țap ispășitor o să fie găsit Dan Diaconu. Robu n-are nicio vină. Împreună cu Nasleu, Țoancă sau Sanda Greblă, e un învingător. Nu vedeți că PNL a obținut în Timiș și Timișoara scoruri mai mari decât la București, Craiova sau Vaslui? Că doar nu se va raporta la Oradea sau Cluj, acolo unde primarii liberali sunt și adevărați lideri de partid… Dacă se va ține de cuvânt, Dan Popa ar trebui să demisioneze azi din fruntea PNL Timiș, fiindcă, în orice fel de combinație, Popoviciu nu va câștiga șefia CJ. Dacă însă ar da dovadă de nițică responsabilitate, și Robu ar trebui să facă același gest. Măcar o demisie de onoare. Și să rămână doar primar. Nimic mai mult, fiindcă politica s-a dovedit a fi prea grea pentru el, Robu urmând să intre în istorie drept omul care a pus Timișul la picioarele PSD.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

Sot furat de Oana Gaita a spus: (iunie 6th, 2016 at 11:43 )

No, Dane, Dan Popa ce faci? Demisia sau esti si tu o lichea securisto comunistoida membru pcr Timisoara…Demisia. Ai adus PSD -ul la putere. Marian Vasile ar fi castigat!

INO a spus: (iunie 6th, 2016 at 11:58 )

NOW! IAR SCRIEȚI NUMAI TÂMPENII NIMENI NU A FĂCUT MARE LUCRU ȘI OAMENII SAU SĂTURAT DE EI!TOATE PARTIDELE ÎN ROMÂNIA SUNT VARZĂ ȘI SUNTEȚI BLESTEMAȚI SĂ TRĂIȚI CONDUȘI DE EI! AICI ESTE PROBLEMA DEZASTRULUI CARE AȘTEAPTĂ ROMÂNIA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Sorin L a spus: (iunie 6th, 2016 at 12:45 )

Articol facut in bataie de joc de catre PSD – isti ( COMINISTI ) ! ROBU E PRIMAR , ALES DE POPULATIE SI ASTA VA ROADE DE CIUDA !!! PenibI ! BINE ROBU !!!!!

Sorin L a spus: (iunie 6th, 2016 at 12:47 )

* rectific pt msg anterior cuvantul – COMUNISTI , nu COMINISTI – ( eroare Autocorrect )

blue a spus: (iunie 6th, 2016 at 13:16 )

Nu Robu a castigat Primaria, ci restul au pierdut-o. Daca pe liste s-ar fi gasit un independent adevarat, ar fi castigat lejer.
Iar atata vreme cat procentul de participanti a fost atat de mic, Robu continua sa fie un primar ilegitim al orasului. Vorba lui: „majoritatea este mai desteapta”.

@Sorin L a spus: (iunie 6th, 2016 at 13:27 )

Sorin L, esti un bou! Un mare bou! Daca nu cumva esti chiar Robu, cel care se ascunde in spatele comentariului. Iar asta ti-o spune un liberal autentic, acelasi care te-a si votat, imbecilule! Ti-a votat si listele de rahat cu oameni de doi bani, la CL si CJT. Cum spuneam si la inceput, esti un mare bou!

anteconbega a spus: (iunie 6th, 2016 at 13:46 )

Urmează deschiderea pasajelor Jiul și Popa Șapcă, doi ani de blocaje, de nervi, scandal, de sudălmi. Bolund ați vrut, bolund avem.

Sorin L a spus: (iunie 6th, 2016 at 14:00 )

Pentru @Sorin L care observ ca imi fura identitatea chiar … De unde pana unde ai ajuns tu la concluzia ca eu sunt Robu ? :))) Nu inteleg mentitatea unora care comenteaza aiurea doar sa se afle in treaba. Te intereseaza cine sunt ? ! Sunt arhitect. Te astept in centru regional de Birouri din 700. Exprimarea ta ma face sa imi fie sila de specimene ca tine. Frustrarea ta este penibila .

poli21 a spus: (iunie 6th, 2016 at 14:48 )

De aceasta data ino se face portavocea psd-ului si asta ma mira, avind in vedere ca stim cu totii cine sunt si ce fac urmasii pcr-ului .Dar daca vintul bate in aceasta directie de ce sa nu fie si ino in rind cu puii de comunisti , chiar daca in acest fel devine si el un mincator de r*h*t ca si colegii lui din alte redactii.

Adrian Sorica a spus: (iunie 6th, 2016 at 15:56 )

Cu un primar ca robel nu vom avea niciodata stadion sala de sport centura ci doar semafoare din metru in metru .Atat poate el un profesor mediocru ajuns din intamplare sa conduca un Oras in care daca stau bine si ma gandesc nici macar nu merita sa locuiasca dar mai ales sa-l conduca.Este un primar de divizia B care un an de zile numai a Mintit legat de Poli si a vandut un jucator pentru 20000euro ca si cum ar fi vandut un Caine de rasa.Daca are onoare sa plece dar asta nu o sa plece decat daca moare asa ca vom merge in continuare pe mana oamenilor lui din club care primesc bani din diverse directii si noi vom canta in continuare ABBA

Adrian Sorica a spus: (iunie 6th, 2016 at 16:21 )

Cat despre clasa politica ar trebui ca in anul 2016 sa nu ne mai ascundem ci sa recunoastem ca toti sunt la fel.Cand ajung in functii toti uita ce au promis.Din punctul meu de vedere nu conteaza partidul din care face parte daca cel ales lucreaza pentru Timisoara si nu pentru interesele lui ceea ce se intampla in Romania ultimilor 25 de ani.Sunt curios sa vad cand va pune Robel prima caramida la stadionul de 45000 locuri sala de 15000 si de ce nu un spital centura drumuri care sunt din ce in ce mai jalnice azi termina lucrarea si maine vin si sparg din nou.In cele din urma trebuie sa-i multumesc lui Robel ca de la vara pot merge pe DP sa vad fotbal de nivel de Champions League prestat de cea mai Poli dintre Poli si de cealalta Poli . PS.pentru suporterii lui asu Poli pentru deplasarile de anul Acesta sa plece déjà de acum caci au mult de mers pana la bucale sa vada Poli -Juve

misu a spus: (iunie 6th, 2016 at 19:23 )

uneori harnicia lui robu nu e dublata si de inteligenta politica, dar in hățișurile, ca sa nu spun mizeriile, intereselor de tot felul robu se descurca acceptabil. nicidecum nu este un lider politic,dar poate creste, invata. el vede lucrurile gospodareste, poate e aspectul cu care i-a intors pe antenisti si rtv de la doctor, dracu stie…

a iesit destul de bine din cardasia usl, tre sa recunoastem ca pentru asa ceva iti trebuie o adevarata stangacie si sinceritate la un loc, ceea ce nu gasesti la un politician. la cei de la pnl bucuresti inca se vede nostalgia rosie…aia sunt adevaratii penibili.

unu ca robu ne tine departe de căzături gen firea, dragnea, ponta sau olguta. temporar.

Radu a spus: (iunie 6th, 2016 at 23:21 )

INO cum? Ardelean?
Bravo PSD-istule. Mai bine mergi în partea de est a României sa-ţi faci „buletin de București” și nu ne mai stresezi cu articolele tale dedicate … cui? … unor „penali” și plagiatori în frunte cu Dragnea și Ponta.
Pa! … să-mi scrii că eu nu sunt acasă.

Sandy a spus: (iunie 7th, 2016 at 09:50 )

Bufonul ăsta de Robu, umflat de propria imagine de sine, egolatru până peste poate, a fost ales de nici 20%dintre alegătorii Timișoarei. A câștigat încă un mandat – timp în care va distruge Timișoara, că altceva nu știe – doar pentru că alți 60% dintre alegători au preferat să stea acasă în loc să-l scoată de pe scenă pe diletantul ăsta, care n-are nici un habar despre cum se administrează un oraș. Toacă banii publici pe tot felul de proiecte aberante, iar când face câte ceva, face prost. De exemplu, „reabilitarea” Pieții Libertății, pe care a defrișat-o complet, a scos toate spațiile verzi de acolo ca să paveze cu dale portocalii și să aducă vreo câțiva copăcei prizăriți în locul parcului lichidat cu drujbele, plantat acolo de cel puțin 100 de ani. Așa că, Robule, nu te mai bate cu cărămida în piept că ai câștigat, că te-au votat doar 20% dintre alegători.

Marinarul de pe Bega a spus: (iunie 8th, 2016 at 08:41 )

Intradevar numai 53% la 22% cand toti se asteptau la un 80% la 5% ! Clar neconvingator!

Marinarul de pe Bega a spus: (iunie 8th, 2016 at 08:43 )

Pt. tembelul de compbega:cum ai vrea sa se faca CEVA FARA MUNCA? Cu o bagheta magica? Caci numai CU FURATUL nu se poate construi !!!!

anteconbega a spus: (iunie 8th, 2016 at 09:24 )

Mariner de apă dulce, Timisoara nu e cobaiul lui Robu, iar Bega nu e Oltul! Deşi Robu trăieşte din punct de vedere rutiero-finaciar în lumea lui Merlin, că doar cu bagheta magică a putut face minunile pe care le-a făcut cu benzinăriile lui Teodor Tuducan din Timişoara (sursa Dragoş Boţa şi Brânduşa Armanca), nu cu FURATUL! Ia o gură de apă din canal, şi pune umărul la împlinirea visului robuliano-reptilian, vorba lui Fortuna L: metroul şerpilian, când pe subpământ, când la suprafaţă… mai ceva ca oaia în spaţiul mioreitic. Cât priveşte tembelismul, marinalule, vorba ceea: „Cine spune, ăla e!”, dacă tot ai dat în mintea dlui Goe, marinelule…

+++ a spus: (iunie 8th, 2016 at 09:49 )

metrou serpilian? ce timpenie!

Iertati-l pe.... a spus: (iunie 8th, 2016 at 09:55 )

Iertati-l pe domnul Tibi R., are si el o varsta la care mai uita sa-si ia medicamentele. Singurele lucruri de care nu uita niciodata sunt fesele primarului si AC Recas, astea ii sunt micile bucurii ce i-au mai ramas :)))

anteconbega a spus: (iunie 9th, 2016 at 07:16 )

Domnule 3Plus, sigur că e o tâmpenie! Dar e tâmpenia lui lui Lae…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top