Categories: Primăria Timişoara

Se face dezinsectia! Nu va plimbati seara prin parcuri

După aproape trei ani în care țânțarii și-au făcut de cap prin Timișoara, primăria a reușit să încheie un nou contract de dezinsecție, în regim de forță majoră. Reprezentanții PMT recomandă firmelor și asociațiilor de proprietari să facă și ele dezinsecție, iar timșorenilor, să nu se plimbe seara prin parcuri!

În toamna lui 2013, contractul Primăriei Timișoara cu un operator de dezinfecție, dezinsecție și deratizare a expirat. S-a făcut o încredințare directă, iar ulterior a fost organizată o licitație. S-a înscris o singură firmă, Romprest Servicii SA, care nu a îndeplinit condițiile din caietul de sarcini, a fost descalificată și a dat primăria în judecată. Procesul nu e gata nici acum. Totuși, la Timișoara se face din nou dezinsecție, pe un contract în regim de forță majoră, „pentru prevenirea apariţiei virusului Zika”. Contractul a fost adjudecat de Deraton, la prețul de 300.000 lei, la care se adaugă TVA. „Precipitaţiile abundente şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au determinat condiţii favorabile de înmulţire a insectelor producătoare de disconfort pentru populaţie, fapt pentru care este absolut necesar luarea măsurilor de combatere a acestora. Substanţele folosite nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi, atenţionăm crescătorii de albine să limiteze pe cât posibil zborurile acestora”, transmit reprezentanții PMT.

Dezinsezția va continua în parcurile din zona centrală şi cele de pe malurile canalului Bega, întreaga zonă centrală, urmând apoi să fie executată în toate cartierele. Timişoara a fost împărţită în șase sectoare, trei la nord de canalul Bega şi trei la sud de canalul Bega. „Recomandăm tuturor instituţiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de locatari şi persoanelor fizice să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei. În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate”, mai spun cei de la PMT. Dacă nu fac dezinsecție, persoanele fizice și firmele pot fi amendate cu sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Primăria mai are o recomandare pentru timișoreni: „seara, între orele 21,30 și 23,30, să evite traversarea parcurilor, scuarurilor etc., când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră”.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago