Categories: Primăria Timişoara

Infocentrul turistic ramane pe Alba Iulia, dar consilierii vor sa stie cu ce se ocupa

A doua oară a fost cu noroc! Infocentrul turistic va putea funcționa, în viitorul an, în același spațiu de pe strada Alba Iulia. Consilierii locali au fost de acord, de această dată, cu propunerea Direcției de Comunicare. Asta, după ce, la începutul lunii iulie, au respins proiectul, iar infocentrul a fost închis.

În plenul din 8 iulie, consilierii locali au avut pe ordinea de zi un proiect privind „funcționarea în continuare în spațiul cu altă destinație decât cea de locuință din Timișoara, str. Alba Iulia 2, a Compartimentului Centrului de Informare Turistică”. Infocentrul funcționa de 10 ani în spațiul aflat în proprietatea Primăriei Timișoara, iar acum a expirat actul de atribuire în folosință gratuită a spațiului. Direcția de Comunicare a cerut aprobarea, în continuare, a funcționării infocentrului încă 10 ani pe o perioadă de 10 ani, dar proiectul prevedea aprobarea acestei solicitări, pentru o perioadă de un an. Consilierii au trântit însă proiectul și, practic, nu au fost de acord ca o structură a Primăriei Timișoara să funcționeze într-un spațiu al… Primăriei Timișoara! Consecința imediată: infocentrul a fost închis. Proiectul a fost repus pe ordinea de zi a plenului din 29 iulie și, de această dată, a trecut. Nu a fost însă prezent la vot Ilare Bordeașu (ALDE), consilierul care, la ședința trecută, a fost cel mai vehement împotriva acestuia, pe motiv că proiectul nu s-a discutat în comisia din care face parte. Asta, deși raportul de avizare era semnat de colegii săi… Aleșii au cerut însă un raport de activitate al infocentrului, solicitare considerată justă de primarul Nicolae Robu. „Infocentrul nu a lucrat o vreme, pentru că nu a avut dreptul să lucreze. A fost închis aproape trei săptămâni. Nu sunt chiar mulțumit de activitatea acestuia. Este corectă solicitarea consilierilor de prezentare a unui raport de activitate, să vedem ce materiale s-au distribuit, câte… Este important și ce semnale vom primi de la cetățeni, să vedem și cum decurge informrarea celor care se prezintă acolo”, spune edilul. Conform acestuia, infocentrul va fi redeschis săptămâna viitoare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

O oră ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago