Categories: Primăria Timişoara

La Timisoara se da cu borcane dupa muncitori! Oamenii vor somn, nu santier sub geam

Dacă s-ar munci și noaptea pe șantierele din Timișoara, lucrările ar fi gata mai repede. Metoda e practicată în străinătate, însă nemții sau francezii probabil că nu au în debarale… borcane! În orașul de pe Bega, acestea pot deveni cei mai buni apărători împotriva deranjului muncitoresc nocturn! Cel puțin asta susține primarul Nicolae Robu.

De la preluarea primului său mandat, primarul Nicolae Robu vorbește constant despre „modernizarea în forță” a orașului. Asta presupune șantiere peste șantiere, străzi sparte, disconfort, totul pe durată destul de lungă. Dacă s-ar munci însă și noaptea, lucrările ar fi finalizate mai repede. Teoretic, sună bine. Practic, spune Robu, timișorenii nu sunt dispuși să accepte vânzoleala nocturnă pe sub geamurile lor. „În principiu ar trebui să se lucreze și ziua, și noapte. Eu cer firmelor acest lucru. Cu unele am reușit, cu altele nu. Se mai întâmplă însă încă un fenomen. Unii cetățeni reacționează. Am avut parte de reacții violente. Au aruncat de la geam, puteau să-i omoare pe muncitori cu borcane, pentru că nu pot dormi. De la un anumit etaj e suficient să fie și un borcan gol”, a declarat, marți, primarul. Primele semne că munca de noapte ar aduce mai multe nemulțumiri decât lucruri bune au apărut demult. „În Piața Bălcescu, în primele luni de mandat, am avut ambiția să facem rapid o reamenajare a pieței. Am făcut un angajament că în două luni se va circula. A fost o nebunie atunci, timișorenii nefiind obișnuiți cu astfel de abordări în forță. Întâmplător a fost chiar firma Porr, care lucrează acum la Pasajul Jiul. Le-am spus «Vă rog eu, zi și noapte, la propriu». După prima noapte mi-au spus «Domnule primar, nu mai putem lucra noaptea, vin cetățenii, se iau de noi, unii aruncă cu una-alta, ne amenință, că nu pot dormi». Le-am spus să le zică oamenilor că de vină este primarul, care îi obligă să lucreze noaptea și n-au decât, dacă nu înțeleg nevoie de dezvoltare în forță a orașului, să mă înjure pe mine (…) Așa am făcut de fiecare dată, am avut plângeri că se lucrează noaptea și de la un profesor universitar. Este un deranj, nu vreau să contest, dar este un deranj care trebuie suportat și de obicei reacționează cei care nu pot dormi din alte motive și au găsit pe ce să refuleze”, a completat Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago