„Meritocratia” din Primaria Timisoara a dat pe dinafara

O știre aparent banală: Adrian Bodo, directorul Direcției Fiscale din Primăria Timișoara, a dat examen pentru un post de consilier la Curtea de Conturi, obținând cea mai slabă notă dintre toți concurenții: 4,20. Asta e, se mai întâmplă, o să spuneți. „Ghinion”, vorba unui neamț. La o privire puțin mai atentă, lucrurile nu stau însă tocmai așa, știrea nefiind deloc banală. Avem de-a face totuși cu personajul care a condus de mai bine de zece ani finanțele din primărie. Un om considerat de unii un „guru” al finanțelor, căruia, păstrând proporțiile, îi putem spune un „ministru de Finanțe” al Timișoarei. Care la un banal concurs dat însă pe bune se face pur și simplu de râs. Nu mai spun că omul conduce peste 200 de oameni în primărie, mulți dintre ei fiind angajați în urma unor concursuri conduse chiar de Bodo. Adică omul de 4,20!

Chiar dacă a ajuns în funcție în perioada fostului primar Gheorghe Ciuhandu, Bodo s-a numărat printre „meritocrații” desăvârșiți ai primarului Robu, de activitatea lui depinzând bugetul a sute de mii de familii de timișoreni. Ar fi totuși o chestiune în favoarea lui Bodo. Potrivit unor surse, el a fost omul din primărie care a furnizat date celor de la Curtea de Conturi, mai ales în privința finanțării clubului Poli. Și se pare că, în compensație, i se propusese un post la Curte. Iar Bodo, obișnuit cu „concursurile” din primărie, nu s-a omorât cu învățatul. Repet însă, ar putea fi doar un zvon fără nicio fărâmă de adevăr, menit să-i acorde circumstanțe atenuante șefului Direcției Fiscale.

Însă la o privire și mai atentă, știrea inițială redevine oarecum banală. Sau, mai exact, deloc surprinzătoare pentru cei care cunosc sistemul din primărie. Sistem în care promovarea s-a făcut, și în timpul lui Ciuhandu, și al lui Robu, nu pe merit, ci pe baza unei singure calități: slugărnicia. Ba chiar Robu a reușit perfomanța de-a bagateliza în ultimul hal termenul de „meritocrație”, pe care l-a tot vânturat și la partid (PNL), și în primărie. Când, de fapt, el pune accent cel mai mult pe – să-i spunem – „țucălarocrație”. Sau „pupincuristocrație”! Și asta când nu vorbesc despre „pițipongeala” din primărie, după ce toate birourile din instituție s-au umplut de activiste din Tineretul PNL. Pentru unii se poate vorbi și de „jemenfichismocrație”. Sau, ca să înțeleagă și „meritocrații”: „miserupismocrație”.

În atare condiții, oare cine credeți că dintre „meritocrații” lui Robu ar lua mai mult de 4,20 la un concurs dat pe bune? Să fie primul „meritocrat” din primărie, cel pe care Robu l-ar fi dorit multiplicat pentru ca lucrurile să meargă brici? Mă refer la Culiță Chiș, cel pentru care la concursul dat – în timpul lui Ciuhandu – s-a schimbat dosarul de înscriere, fiind scoasă cunoașterea unei limbi străine. Bine, omul e neinteligibil și în limba română, dar asta e o altă poveste despre „meritocrație”. După ce ar rupe 13 creioane doar scriind întrebările de la concurs, oare ce notă ar lua Chiș în final? În niciun caz peste 4,20! Dar oare ce notă ar lua la un concurs pe bune megastarul Sanda Greblă, această „alfa și omega” a primăriei, fără acceptul căreia nici muștele nu zboară în instituție? Mai mult de 1,20, în condițiile în care un punct se dă din oficiu? Prin urmare, faptul că Bodo a luat nota 4,20 la un concurs netrucat nu e chiar o surpriză. Fiindcă pentru alți „meritocrați”, această notă ar fi de neatins. Că doar asta e valoarea angajaților din Primăria Timișoara: 4,00. La merite! Că la pupat dosuri sunt de 10!
P.S. Articolul nu se referă și la angajații mai vechi care chiar își mai fac treaba pe acolo. Unii dintre ei însă nu prea pot, din cauza „meritocraților” care au dat năvală prin toate ungherele.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

animus a spus: (iulie 8th, 2016 at 23:20 )

iar ce nu a-ti scris este ca o fosta angajata la Inspectie Fiscala Persoane Juridice,data afara de Bodo ,d-na Lazar ,a luat la acest concurs nota 8.70 fiind admisa! iar incompetentul acesta Bodo, a luat 4.20… acest individ fara Dumnezeu se simte acum amenintat de Robu ca-l da afara si s-a gandit ca ar fi bine sa mearga la Curtea de conturi ,ca mai apoi sa vina in control la Primarie ! dar Dumnezeu nu doarme ! acum va veni fosta lui angajata in control la DFMT,pt ca doamna chiar este o profesionista…cum au fost de altfel toti cei care au lucrat la Inspectie fiscala….servicii pe care acest nesimtit le_a desfiintat !

Edmond a spus: (iulie 9th, 2016 at 16:03 )

Si cand te gandesti ca uni gazetari erau abonati la banii unuia ca Niki Mann. Meritocrati tata, nu ?!

Susana Popa a spus: (iulie 9th, 2016 at 21:13 )

Din pacate domnul Bodo in 2010 a desfintat doua servici de inspectie fiscala dand afara doar o parte din angajati, cei ce il incomodau. Dat fiind faptul ca serviciile sau desfintat trebuia sa fie toti angajati destituiti ceea ce nu sa intamplat pastrandu-si slugile credincioase fara a avea loc vreun examen tinand cont de faptul ca erau functionari publici (mai existau cateva posturi vacante la alte servicii).Pana la urma au fost dovedite competentele profesionale a domnului director executiv domnul Bodo prin obtinerea notei de 4.20 nota care pana la urma reflecta cunostintele.Probabil daca ar fi organizat un concurs pentru director executiv D.F.M.T . nu ar putea candida pentru o functie de conducere deoarece a intampinat greutati si la examenul pentru fumctia de executie. Dar in viata totul este reversibil. Va ajunge sa fie dansul verificat de angajata diponibilizata in anul 2010.

yxsman a spus: (iulie 10th, 2016 at 09:54 )

Bei, domn Edmond, nu baga in aceeasi galeata toata presa de acu un deceniu. Unu singur, un jmecher poreclit Ciripoi in barul de peste drum de Lenausule, l-a jumulit pe Baronu din Sanandrei. pe baza de contract de consultaqnta. Lua suta ca nimic, fraier Mannul, zici ca era camion facut la Brasov.

scai a spus: (iulie 10th, 2016 at 11:41 )

Ceea ce nu se spune despre fosta angajata a Directiei Fiscale e ca nu e la prima incercare de a intra la Curte. A mai incercat si a cazut cu brio. Asta nu inseamna ca prin perseverenta si ambitie nu reusesti pana la urma. Poate ceea ce i-a lipsit lui Bodo a fost seriozitatea cu care a tratat un examen ce avea ca tematica un domeniu necunoscut pentru el si o legisilatie straina lui. Poate s-a vazut cu sacii in caruta doar pentru ca e cine e. Bodo are insa potential si daca se va apleca serios asupra invataturii, studiului si memorarii legislatiei (pentru ca la examen nu conteaza practica ci teoria) cu siguranta rezultatul va fi altul. In ce priveste controlul la care va fi supus de catre fosta angajata, nu cred ca are vreo teama.

susana pipa a spus: (iulie 12th, 2016 at 19:40 )

Se pare ca scai nu este suficient de documentat deoarece fosta angajata a obtinut prima data scrisul cu nota 9 dublul notei domnului Bodo,d.ar oralul este oral…….. Ce este scris ramane scris. Vizavi de domnul Bodo legislatia nu era straina. O sa vedem ce nota obtine la urmatorul examen. Ca ne place sau nu ne place fosta angajata ia dat clasa.Teama Bodo ar trebui sa aiba de cel atotputernic.

animus a spus: (iulie 14th, 2016 at 00:09 )

si as mai adauga ca doi fosti angajati de la inspectie fiscala ,au fost la concurs la Antifrauda Fiscala la Bucuresti,unde unul dintre ei a luat la scris cea mai mare nota pe tara, 84 de puncte…iar colega lui a luat a 4-a nota din concurs,respectiv 70 puncte…la proba scrisa…si au avut de invatat tot codul fiscal,codul de procedura fiscala,codurile vamale …in total 32 de legi…iar Bodo nu a fost in stare sa ia macar 5…

koks a spus: (iulie 15th, 2016 at 08:47 )

as ma aduuga si eu ca niciunul dintre cei de la inspectie fiscala NU au fost admisi la nicio institutie(anti frada, curte conturi), picand prba interviurilor. asta spune multe despre capacitatea de analiza a celo mentionati. adica invatam mecanic si habar nu avem sa procesam cantitatea de informatii acumulata sau astfel spus, pusi in fata unor situatii practice oamenii astia care, au invatat mecanic, nu sunt capabil sa aplice informatiile asimilate. deci…. mai conteaza si oralul, nefiind suficient scrisul.

animus a spus: (iulie 15th, 2016 at 23:05 )

Koks nu stiu cine esti(desi ar fi interesant ce lingau de-al lui Bodo esti )…dar tu nu cred ca ai citit in viata ta…dar sa mai inveti…cat au invatat acesti oameni…daca Bodo ar fi vreun capabil ar fi luat macar scrisul ca „fraierii ” de fosti angajati…asta spune multe despre el nu crezi ?

koks a spus: (iulie 16th, 2016 at 11:11 )

bai animus, rezultatele finale spun totul. iar oamenii despre care vorbesti au picat poba interviurilor. nu zic ca acesti oameni sunt idioti, ci doar ca pentru ei nu a fost suficienta „toceala”, asa pe intelesul tau.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Top