Robu si Tudose vad la fel viitorul lui Poli Timisoara, cu o singura diferenta

Primarul Nicolae Robu este de acord, în cea mai mare parte, cu toate condițiile lui Viorel Tudose, omul de afaceri interesat să preia Poli Timișoara. Printre acestea, promovarea jucătorilor români, dar și neimplicarea banului public în susținerea echipei de fotbal. Edilul ar vrea însă ca Poli să joace în Liga I în sezonul viitor. Cele două părți negociază de aproximativ două luni.

acs poli

Viorel Tudose, omul de afaceri care vrea să preia Poli Timișoara, a explicat, într-un interviu pentru deBanat.ro, că are câteva condiții esențiale dacă este să se implice în această „aventură”. „Îmi doresc să preiau echipa de fotbal, dar nu în orice condiţii. De exemplu, la începutul negocierilor, mi s-a spus că echipa are datorii de 1,1 milioane de euro. Între timp, în nici trei luni, datoriile au ajuns la 1,7 milioane de euro. Vreau să se înţeleagă bine că orice ban contează, iar diferenţa aceasta este deranjantă (…) Văd că apar tot felul de datorii în contul unor contracte cu jucători străini care au trecut pe la Poli. Aşa apar şi nedoritele litigii care atrag după ele noi penalizări. Nu vin la Poli să plătesc golănia şi şmecheriile altora (…) Vreau să formez o echipă formată din jucători autohtoni. În plus, se va pune accent pe formarea şi promovarea tinerilor din Timişoara şi din zonă (…) nu mă interesează banul public. Consider că aceasta este o capcană, cea a banului public virat la echipele sportive. Singura mea pretenţie este legată de asigurarea infrastructurii sportive pentru echipa de fotbal”, a declarat Tudose. Acesta ar prefera ca Poli să joace în Liga a II-a, însă un răspuns clar va veni abia pe 21 iulie.

Citește și: Tudose: Vreau s-o preiau pe Poli, dar in conditiile mele! Nu vin la Timisoara sa platesc golania si smecheriile altora

Aflat în Singapore, primarul Nicolae Robu se declară de acord cu mare parte din condițiile lui Tudose. Printr-o postare pe Facebook, edilul a explicat, la rândul lui, cum vede o viitoare colaborare cu investitorul. „În urmă cu circa două luni, am început discuțiile cu Viorel Tudose, om de afaceri în domeniile energie, gaz, cereale, carne etc., patron al companiei Getica 95, în vederea convenirii unui parteneriat solid, durabil, apt de performanță, în condiții de deplină legalitate, sub sigla Poli și în spiritul autentic al Timișoarei (…) Încă de la prima întâlnire, am fost pe aceeași lungime de undă în exigențele cheie ale fiecăruia dintre noi, și anume: autoritățile publice nu dau deloc bani pentru cheltuieli de personal (…) nici pentru alte cheltuieli (…) ci se limitează exclusiv la a pune la dispoziția clubului – care rămâne organizație neguvernamentală non profit- , spre folosință terenurile de antrenament (CLT și UPT) și terenul de joc -stadionul «Dan Păltinișanu» (CJT), cu păstrarea sarcinii de întreținere a lor (…) Clubul va pune accent deosebit pe Centrul de Copii și Juniori, în vederea producerii de jucători valoroși în propria pepinieră și va funcționa exclusiv cu jucători români, cu prioritate formați în Centrul de Copii și Juniori, Liceul cu Program Sportiv «Banatul» și Centrul Regional de Excelență în Fotbal Timișoara, cu excepția jucătorilor aflați la data curentă sub contract cu clubul”, a anunțat Robu.

Conform edilului, clubul va fi condus de un consiliu director format din șapte persoane, din care patru desemnat de Viorel Tudose și câte una de către CL Timișoara, CJ Timiș și UPT. Președintele acestui consiliu director va fi unul din cei patru membri propuși de Tudose. Singurul lucru asupra căruia cele două părți nu par să fie de acord este liga în care va juca Poli. „Eu consider că, dacă avem șansa să jucăm în Liga I, este mai bine să jucăm în Liga I (…) În Liga I, și alte echipe vor avea penalități de -6 puncte și chiar mai mari, fie de la început, fie dobândite pe parcurs și, deci, nu pornim la drum detașați în coadă. În Liga II, nicio echipă nu mai are penalități (…) Evoluția în Liga I ne aduce peste un milion de euro, numai buni să plătim aproape integral datoriile, rămânând restante doar penalitățile, care nu atrag alte penalități”, mai spune Nicolae Robu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

bady a spus: (iulie 15th, 2016 at 10:36 )

Getica 95 are 8 angajati si profit pe 2015 si de aprox.60,000euro.Sa speram ca mai are si alte firme.

INO a spus: (iulie 15th, 2016 at 12:12 )

NOW! UN INVESTITOR SERIOS NU AȚI GĂSIT!?ĂSTA PARE A FI MORARU 2!!AVEȚI GRIJĂ DE AȘA CEVA!!!!CU ĂSTA POLI LA ANUL ESTE ÎN INSOLVENȚĂ!!!!NU ESTE DE GLUMIT!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

++ a spus: (iulie 15th, 2016 at 14:01 )

deci modelul de afacere ar fi inteleg, urmatorul: jucatori romini, de preferinta locali, instruiti la juniorii lui Poli, LPF si centru de excelenta regional vor fi folositi in echipa, care va trebui sa aibe un anumit nivel si vinduti. asta era si planul lui M. Iancu, dar nu prea a reusit. dealtfel si Haghi pedaleaza pe modelul asta, dar reusitele nu sint incurajatoare. oricum pina acum a influentat brutal arbitrajele sale pentru a intra in Play off si in compionatele precedente unele rezultate au fost dubioase, ca sa nu spunem trucate. ACS Poli nu are posibilitatea de a manevra arbitraje si de a truca meciuri pentru a juca cu juniori in Liga 1, asa cum face Hagi la ora actuala. plus ca doua echipe de „genul” asta oricum nu merg intr-un campionat de 14 echipe.
din „parteneriatul” asta nou orasul nu vede nici un ban, desi antrenorii de la Poli juniori si cei de la LPF si centru regional sint platiti din bani publici, la fel si intretinerea bazei de antrenamente ale tuturor echipelor, juniori, seniori, etc. probabil ca asta ar fi o parte din „golania si smecheria altora”.
cu modelul asta ma tem ca se va ajunge la o noua era M. Iancu atunci cind vajnicul Tudose isi va da seama negru pe alb ca nu scoate nici un benificiu din afacerea asta, consecintele nu trebuie sa le mai explic.

sam a spus: (iulie 15th, 2016 at 15:02 )

situatia actuala a clubului este grea,dar parca obiectivele propuse sunt prea mici pentru a creea entuziasmul atat de necesar pt revenirea echipei in prim plan

Dr.Lazăr a spus: (iulie 15th, 2016 at 16:48 )

Membrii marcanți ai fostei Cooperative si impresarii au adus fotbalul românesc în starea în care se află acum. Cineva ne-a ajutat și ne-a scăpat de ei. Dar cum doar prostul își sparge capul de două ori în același zid încercând să-l treacă, așa si noi umblăm după alți cooperatori si alți impresari care sa ne conducă. Mai bun decât ăștia de acum cică ar fi unul care a manageriat pe la FCM Bacău, Ceahlăul și Farul. Astea parcă nu mai sunt de bine ce au fost manageriate. Cineva întotdeauna profita de ambițiile infantile si nepriceperea altora. Si , bineînțeles , noi, infulecam și apoi îi mai dăm una la zid.Fotbalul înseamnă cluburi bine definite, mândria mediului în care joacă , susținute din bani privați și conduse ca orice societate comercială

pif a spus: (iulie 16th, 2016 at 13:45 )

responsabilul principal ca s-a ajuns in situatia asta e primarul Robu. dupa un management dezastruos prin aducerea lui Stanciu, prin schimbarea prea tirzie sau precipitata a antrenorilor si cel mai important, ceea ce s-a facut de catre primari la chiajna si voluntari nu a fost el in stare sa faca, ma refer la a finata echipa.
asta arata ca de fapt nu e in stare sa organizeze o echipa in Liga 1 si sint sigur ca si sfirsitul acestei „preluari” va fi o catastrofa.

sam a spus: (iulie 17th, 2016 at 06:26 )

tristetea unora e mare….trecerea de la lozincile; fara pat-ron,fara bani publici,fara palmares……spre performanta e greu de realizat……ce ramane in urma acestor oameni? manipulare,ura,tradare ……cand clubul e finantat din bani publici ,vin prietenii de la curtea de conturi sa-i blocheze finantarea pt ai provoca falimentul……cand vine un finantator privat… ori e cooperatist ori insolvabil….

eu a spus: (iulie 20th, 2016 at 18:00 )

oare se mai intampla ceva sau iar a fost frectie la picior de lemn?

INO a spus: (iulie 20th, 2016 at 20:34 )

NOW!RUȘINE TIMIȘOARA!ROBU ÎȘI VÂNTURĂ PLETELE PRIN PRIN SINGAPORE!TUDOSE ESTE MORARU 2 SE CHINUIE ȘI EL SĂ SCOATĂ UN BAN!DUCEȚI-VĂ DRECU DE FRAIERI CĂ NU MAI PUTEȚI BĂTRÂNILOR LA MINCE CARE VREȚI SĂ DISTRUGEȚI TRUPURI TINERE!!VAI DE CINA VOASTRĂ!!!!!K .P.E.!!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
Top