A murit spectacolul pe arena „Dan Paltinisanu”! Bucuria stelistilor si a samantarilor

Arena „Dan Păltinișanu” nu mai este scena celor mai frumoase spectacole din fotbalul românesc oferite de suporterii şi spectatorii Politehnicii Timişoara! Vremurile în care tribunele vuiau, iar spectatorii făceau valuri la fiecare joc al celor de la Poli Timişoara au apus demult.

stadion

Ultimii ani au arătat că susţinătorii echipei din Liga 1 sunt repetenţi când vine vorba despre spectacolul din tribune, motivul fiind legat de faptul că cei mai mulţi membri ai galeriei au ales să încurajeze Politehnica Timişoara, echipă ce evoluează acum în Liga 2. De atmosfera tristă de pe arena „Dan Păltinişanu” profită cei care până acum câţiva ani nu îndrăzneau nici măcar să schiţeze un zâmbet dacă echipa lor favorită, alta decât Poli, înscria un gol sau câştiga. Sămânţarii, spectatorii de rezultat şi steliştii au umplut arena „Dan Păltinişanu”? Este întrebarea pe care şi-o pun tot mai mulţi iubitori de fotbal care cunosc atmosfera electrizantă de acum câţiva ani din tribunele stadionului timişorean, după jocul cu Steaua Bucureşti.

Mucaliţii iubitori de fotbal din Banat şi-au dat cu părerea despre spectatorii prezenţi pe arena „Dan Păltinişanu” la ultimul joc susţinut de Poli Timişoara în faţa celor de la Steaua Bucureşti. Părerile sunt împărţite, dar majoritari sunt cei care spun că atmosfera de pe stadionul pe care Poli le punea la punct pe Celtic Glasgow, West Ham, Atletico Madrid, Real Madrid sau Șahtior Donetk nu mai este cea de odinioară. Aproximativ 15.000 de spectatori au asistat la jocul dintre Poli Timişoara şi Steaua Bucureşti, pierdut la limită (0-1) de timişoreni. În ciuda numărului ridicat de spectatori, atmosfera de pe stadion a fost dezolantă, spun mulţi spectatori sau suporteri care au asistat la jocurile dintre cele două echipe în urmă cu mai mulţi ani. „Nu credeam că voi asista cum fanii stelişti se vor bucura pe faţă, la tribuna oficială, după ce echipa lor va înscrie un gol sau la finalul unui joc câştigat în detrimentul lui Poli. E inacceptabil!”, a declarat un spectator al echipei timişorene la finalul jocului de duminică.

„Stadionul a fost plin de sămânţari şi de spectatori de rezultat. Ne facem de râs cu această atitudine pasivă a spectatorilor în astfel de jocuri. De suporteri nu mai amintesc, aceştia încurajează altă echipă”, spune un alt spectator supărat că atmosfera de pe arena „Dan Păltinişanu” în jocurile cu Steaua Bucureşti este tot mai tristă. Inclusiv fanii fostei echipe departamentale şi-au dat cu părerea despre atmosfera de duminică de pe „Dan Păltinişanu”. „Cred că am fost 10.000 de stelişti la jocul cu Poli Timişoara. Oare unde au dispărut suporterii timişoreni care făceau valuri acum câţiva ani?”, s-a întrebat un timişorean care ţine cu Steaua Bucureşti.

Inclusiv televiziunile de sport din România au analizat problema legată de spectatorii prezenţi pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Cei de la DIGI Sport, în special prin vocea lui Radu Naum, au întărit ideea că Steaua este un magnet pentru spectatorul român, inclusiv pentru susţinătorii bănăţeni, şi că mai este o reţetă de succes pentru echipele româneşti, printre care şi Poli Timişoara, de încasat bani frumoşi în urma biletelor vândute. Dacă în urmă cu mai mulţi ani Poli Timişoara conducea detaşat în topul spectatorilor din România, prezentul este dureros. Poli Timişoara are o medie de 3.300 de spectatori şi ocupă locul patru în clasamentul spectatorilor din Liga 1, după Steaua Bucureşti (9.900 de spectatori), FC Botoşani (4.625) şi CFR Cluj (3.600), conform site-ului www.liga1.ro.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Bibanu a spus: (septembrie 20th, 2016 at 10:39 )

Sa inteleaga toata lumea ca spectatori fara suporteri pe DP nu se poate. Si nici invers. S-a inteles? Banuiesc ca doar primarul Nicolae Robu si cativa lideri ai Druckeriei nu inteleg. Orgoliul e prea mare. Hai Poli!

soryn a spus: (septembrie 20th, 2016 at 10:45 )

e foarte simplu … s-a pierdut IDENTITATEA, sint prea multe POLI, scandaluri, aceasta echipa sau oricare poli s-a diluat de prea multe ori, au fost aduse aici echipe de la pitesti, bragadiru, recas, a fost preluata echipa studentilor si ni s-au servit toate ca Adevarata sau Cea mai poli, samd … in schimb fiecare parte a crezut ca ce „vand” ei ne i-au ochii, indiferent de care parte … ori cu prietini din partid ori cu aceasta cutie a milei (apropo la asu au fost 900 de bilete vandute), nu depasesti prea curand statutul de amatori … stii cum se spune: cit dai, atita primesti … iar ambele poli nu au oferit mai nimic, dar cer loialitate si sustinere si arata in continuare una pe cealalta cu degetul … pai amindoua partile au dreptate: NICIUNA NU ESTE ADEVARATA POLI !!!
polirobu se lauda ca a adus 15000 de spectatori cu steaua (din care cati stelisti) dar practic se bucurau doar pentru buget si nu ca au venit suporterii adevarati sa sustina echipa … iar cei de la asu, da ati avut un marketing bun in liga a 4a sau a3a, cu marsuri prin oras, cu fumigene, dar la stadion in liga a 2a -PAUZA, uitati-va la ploiesti si la cluj in liga a4a … ati reusit sa ii faceti pe bucuresteni sa va numeasca echipa suporterilor , dar acum unde sint SUPORTERII ???
asa ca inca o data : SA VA FIE RUSINE TUTUROR !!! pentru niste ambitii de doi bani, bucurati-va v-ati indeplinit toti visele: aveti fiecare echipa voastra … felicitari !

poli21 a spus: (septembrie 20th, 2016 at 12:14 )

Daca urletele demente ale unor drogati reprezinta etalonul spectatorilor, cred ca dl. pom de craciun are o problema de ordin psihic.

DANIEL a spus: (septembrie 20th, 2016 at 13:38 )

CA DE FIECARE DATA AM FOST PREZENT LA MECI…SI DUPA MULTI ANI PE ACEST STADION..MI A FOST RUSINE SI AM AVUT NERVI INTINSI LA MAXIM..PT CA AM NIMERIT IN SPATELE MEU O GASCA DE COCALARI..SAORMARI..INFECTI CARE TINEAU CU STEAUA..SIMTINDU MA CA TIN CU POLI..M AU TERORIZAT CU FCSB UL LOR..SI LA PAUZA A TREBUIT SA MA MUT..PE ALTSCAUN…ACUM CATIVA ANI ERA DE IMAGINAT SITUATIA ASTA…RUSINE LA AMBELE ECHIPE SI MAI ALES..LIDERILOR DE GALERIE IN FRUNTE CU NESIMTITUL BRANCOVAN PT SITUATIA ASTA…HAI POLI

HHHHHH a spus: (septembrie 20th, 2016 at 14:14 )

Am fost si eu prezent pe stadion la jocul cu FCSB. Rusinos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cei mai multi dintre aia care au fost prezenti pe stadion au tinut cu oile lu Becali. Nu inteleg de cei ii acuzati pe aia de la ASU. Ce vina au ei ca cocalarii au ales sa invadeze stadionul DP? Nu spunea Robu acum cativa ani ca face el galerie? Na, asta e galeria lui Robu.

£a€ Baro$$anu a spus: (septembrie 20th, 2016 at 14:56 )

Soryne, recunoaste ca ai fost atat de prost incat dintre bucile Robului totul parea minunat la Recas, iar acum, cand iti dai seama ca labareala primarului e pe moarte incerci sa faci pe neutrul si desteptul. Sa stii ca daca intr-un final realizezi si tu ca v-a pacalit Robu nu o faci pentru ca, vezi doamne, esti mai destept, gandeste-te totusi ca a durat patru ani pana ai realizat prosteala primarului. Pe scurt, ai IQ de fan Robu.

Gioni Macaroni a spus: (septembrie 20th, 2016 at 16:04 )

Bine, domne! Daca Poli a murit si a fost diluata pe parcursul atator ani, hai sa o ingropam definitiv si sa-i facem parastasul cu mare cinste. Hai sa inffintam atunci o echipa 100% noua pe care sa o numim de ex. FC Timisoara (sau FC Timisoara 2016) care sa apartina numai timisorenilor si sa o sustinem cu totii. Regele a murit, traiasca regele!

STOIAN MIRCEA a spus: (septembrie 20th, 2016 at 16:48 )

Daca e nevoie de o echipa noua,curata,cu traditie,cu trofee,atunci o avem deja infiintata : E RIPENSIA ,echipa cu adevarat legendara.Ce a facut POLI deosebit ? Doua cupe din care prima luata la intelegere cu PROGRESUL in dauna titlului si a doua luata cu implicarea lui Lita Dumitru si Marcel Raducanu.Astai realitatea ,tinerii de azi nu stiu cate mtrapazlacuri a facut POLI.noi generatia a treia am uitat de cate ori ne-a inselat POLI ,dragostea pentru ea a invins si am sustinuto zeci de ani si o vom sustine mereu.

MIhai a spus: (septembrie 20th, 2016 at 17:15 )

Gioni Macaroni, exista Ripensia pt asta. Devenind membru poti sa alegi presedintele clubului cind va fi cazul.

soryn a spus: (septembrie 21st, 2016 at 11:15 )

mai barosane, ai dreptate sint prost pentru ca intotdeuna am tinut cu Poli, nu vreau sa ma dau destept, dar speram la altceva, tu nu ai fost prost ca ai tinut cu aekul din bragadiru?, sau poate pitestiul lui zambon?, eu vin la meciuri din anii 80, am vazut multe si multi jucatori… am inghitit multe, dar NEUTRU nu sint, si comentez, si de aia si de aialalti pentru ca ma doare … unde este fotbalul timisrean…
nu tin nici cu stoaia nici cu alte „departamentale” dar cine stie, poate tu esti un baiat venit mai de la sud (cel putin dupa nume, ca lor le place sa fie mai sefi , mai „barosani”) care „chiuie” pe la terase cind joaca „reprezentantele” din bucale prin europa …
Cit despre tabere … de la inceput am zis ca niciuna nu detine adevarul absolut … si am acuzat ambele tabere, pentru orgoliile de doi bani….eu fan robu??? HAHAHAHAHA (daca robu avea doar fani ca mine, nu mai era primar de mult) … cit despre IQ, uite ce nickname ai, asa ca nu mai au rost alte comentarii … (foarte subtila chestia cu lae …)

drucker a spus: (septembrie 21st, 2016 at 16:35 )

Remember Poli Timisoara !
Remember Commando Viola !

Poli va ramane pentru totdeauna in sufletele noastre , pentru ca de acolo nu vor putea sa o fure niciodata cei 200+1 (druckeria si primarul ).

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top