Categories: Afaceri

ADR Vest merge in Irlanda sa-i invete pe fermierii europeni sa fie mai buni

Reprezentanţii Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) merg în Irlanda pentru a lansa un proiect de colaborare în domeniul agroalimentar între reprezentanţii a şapte regiuni europene. Participanţii vor face schimb de idei de bune practici, dar vor participa şi la o bursă care urmăreşte stabilirea de contacte directe între firmele de specialitate din aceste şapte regiuni.

În luna mai a acestui an, la Timişoara a avut loc prima întâlnire dintr-un proiect cu durata de patru ani şi în cadrul căruia mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri din domeniul agroalimentar din şapte regiuni europene îşi propun să colaboreze. Este vorba despre proiectul NICHE – Dezvoltarea de lanțuri valorice inovative în sectorul agroalimentar. Fiecare partener participă cu propria expertiză și experiență pentru ca, ulterior, să se aducă îmbunătățiri ale sectorului agroalimentar din fiecare regiune, pentru a devină mai competitive pe piața europeană și globală. Toți participanții au posibilitatea să ia parte la schimburi de experiență, să își dezvolte competențele, să implementeze modele de producție mai eficiente, să-și îmbunătățească stategiile de marketing și distribuție sau chiar să își dezvolte noi tipuri de servicii sau modele de afaceri. Au aderat la această iniţiativă şapte ţări: România – Regiunea Vest, Irlanda – regiunea Border, Marea Britanie – Irlanda de Nord, Estonia – regiunea Tartu, Finlanda – regiunea South Ostrobothnia, Polonia – regiunea Kujawasko-Pomorskie, Grecia – regiunea Creta.

Acţiunea, realizată în colaborare cu Consiliul Comitatului Donegalva dura două zile, 27 și 28 septembrie, și va cuprinde o conferință de lansare unde vor fi prezentate studii de caz și exemple de bună practică, workshop-uri, va fi organizată o vizită de studiu și un eveniment de brokeraj în cadrul căruia vor fi organizate întâlniri bilaterale ce vizează stabilirea de colaborări și parteneriate de afaceri între companii și organizații de cercetare din țările și regiunile participante. ADR Vest este singura organizație din România lider al unui proiect finanțat în Programul Interreg Europe 2014-2020.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago