De ce Robu poate sa-si pregateasca deja scuzele pentru infrangerea de la parlamentare

PNL Timiș repetă același scenariu, parcă tras la indigo, pe care l-a parcurs și la alegerile locale. Semn că ori nu poate, ori nu vrea să învețe nimic. Se știe că atunci, intrat în cursă după ce s-au închis listele, Alin Popoviciu a devenit candidatul partidului la șefia CJ Timiș. Și asta în pofida opoziției manifeste a pe atunci copreședintelui Nicolae Robu, care-și dorea pupiloiul Marian Vasile pe respectiva poziție. Același Robu a născocit la acea vreme niște criterii așa-zis meritocratice, care i s-au întors direct în moalele capului, Popoviciu fiind desemnat candidat la șefia CJT. Cică, l-ar fi dorit primarii. Nu trebuia să ai abilități de Cassandră ca să realizezi că PNL va pierde cu brio alegerile avându-l în fruntea listei pe Popoviciu. Ceea ce s-a și întâmplat. Și asta în condițiile în care Timișul are un electorat preponderent liberal, iar peste 70% dintre locuitori aveau primari PNL.

După o perioadă în care a refuzat să facă o analiză coerentă a alegerilor locale, mai mult, afirmând spre stupoarea tuturor că scorul PNL a fost foarte bun, în cele din urmă Robu a admis că „localele” au fost pierdute pe motiv de Popoviciu. Evident, acum nu poți da toată vina doar pe deputat, deoarece erori mari au fost chiar de la vârf, dar a fost clar unde a fost problema principală.

Acum trăim același scenariu. În urmă cu o lună, într-un puseu de forță, Robu spunea că Popoviciu nu mai are ce căuta pe listele parlamentare. A fost însă doar o trecătoare poziție de încordat mușchii, fiindcă zilele trecute mai toți liberalii au aflat consternați că Popoviciu e din nou în cărți. Robu confirmă, dar dă vina din nou pe primarii care-l doresc. Mai mult, el spune că alegătorii poate vor ierta „păcatele” lui Popoviciu și vor da acum buluc la vot. Și asta la puțin timp după ce se dădea cocoș în fața lui Vasile Blaga, căruia, cică, i-ar fi reproșat atât rezultatele slabe de la București, cât și impunerea lui Popoviciu la locale. Iată însă că Popoviciu e din nou „impus” și, dacă Blaga va pleca totuși să candideze în alt județ, partenerul de afaceri al Elenei Udrea va conduce lista la Senat. Și asta ar fi o nouă sfirdare a PNL la adresa timișenilor.

Acum totul aduce și a troc ieftin. Culmea coincidenței, chiar în perioada în care revine Popoviciu, pe un eligibil loc pe listă apare și numele infatuatului țuțăr al lui Robu. Exact, e vorba de Marian Vasile, care atrage în filială aproape aceleași antipatii precum Popoviciu. Fiindcă se pare că în PNL Timiș nu mai contează organizația și oamenii ei, nu mai contează scorul partidului, totul fiind redus la „rezolvarea” unor indivizi. Prin urmare, Robu poate deja să-și scrie de pe acum discursul privind motivele pentru care alegerile din toamnă vor fi pierdute. De fapt cam aceleași scuze ca și după locale. Adică vremea a fost nasoală iar electoratul liberal n-a venit la vot, în primul rând. Și asta cu toate că data de 11 decembrie a fost solicitată chiar de PNL. Apoi se va lamenta că pe liste au fost nume refuzate de electorat, nume care au tras în jos listele. Excelent, dar cine naiba i-a pus? PSD-ul? Un vechi proverb spune că un om înțelept învață din greșelile altora, unul mediocru din propriile greșeli, iar prostul nu învață niciodată. Nici măcar din greșelile lui…

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Opuleac Alexandru a spus: (septembrie 5th, 2016 at 12:43 )

Domnule Ino Ardelean, daca nici unul dintre cei propusi de PNL nu este pe masura asteptarilor dumneavoastra ,atunci cine vreti sa ne reprezinte in Parlament din partea liberalilor?
Cred ca Marilen Pirtea si Marian Vasile sunt niste figuri noi in politica ,figuri ce cu siguranta vor atrage mii de voturi din zona academica si a intelectualitatii timisene ,precum si din mult disputata zona a celor ce lucreaza in mediul corporatist.Acordati-le va rog sansa pe care o merita.

timisorean a spus: (septembrie 5th, 2016 at 16:20 )

Marilen Pirtea nu a fost cumva și pe lista PSD la alegerile din 2014? El reprezintă mediul academic, e adevărat, dar MCV nu reprezintă de loc mediul corporatist. Simplu, nu e acolo! Dar Dimeca, Dinulescu, Drăgănescu… nu sunt buni? Pentru că provin din PNL-ul autentic!

@opuleac a spus: (septembrie 5th, 2016 at 17:03 )

MWC, lasă-ne în pace, cap de lemn! Ochii tai bovini ne produc siktir în formă continuă. Nu te mai asocia cu domnul rector Pirtea, nu ajungi nici la unghia lui de la piciorul drept, degetul mic. Du-te în destert, Lingaule!

Liberal a spus: (septembrie 5th, 2016 at 17:40 )

Dar chiar din actualul PNL trebuie sa lipseasca absolut toti liberalii mai vechi de anul 2008? Adica toti cei care au stat si in opozitie, au muncit pentru partid si sunt… liberali autentici. In schimb, e plin de profitori, parveniti, impostori care n-au nici cea mai mica legatura cu liberalismul.

Emil a spus: (septembrie 5th, 2016 at 18:52 )

Nu cred că PNL-ul mai are prea multe voturi de adunat la alegeri. Este un partid anchilozat în diferite opțiuni de chivernisire personală a liderilor săi, preocupați exclusiv de aducerea sacilor în căruțele proprii. Și cam atât. În rest, într-adevăpr, liberalii repetă (they never learn!) aceleași greșeli ca la locale, garnitura lor de boși de la București nu vor să facă nicio înnoire la vârf, aducându-l pe același Vasile Blaga pe listele Timișului. Individul (poreclit Buldogul, datorită fălcilor revărsate peste guler) este expirat total, un cadavbru politic, n-are cum să „invite” pe cinneva să-l voteze, nu în Timiș, județ pentru care nu a făcut absolut nimic. Iar Robu persistă în aceleași greșeli și el pentru atâta poate, atâta face. E mult prea obtuz pentru orice deschidere. În plus, electoratul liberal s-a cam săturat de PNL cam de pe la 2012 încoace, când PNL-ul a intrat în cârdășia catastrofală numită USL.

vasile coiovici a spus: (septembrie 5th, 2016 at 21:23 )

inclusiv situatia de fata dovedeste ca sforarii usl au miros in alegerea candidatilor, usor de manipulat si lipsiti de inteligenta politica. in cazul primariei timisoara ca’didatu a mai dovedit si altele, de exemplu selectia uneori stupida, alteori ridicola a colaboratorilor si consilierilor, organizare proasta dublata de lipsa autoritatii in primarie.
fiind in cele din urma foarte singur, mai ales in disputele/confruntarile/negocierile cu nulitatile perfide si agresive de la bucuresti, esecurile sau lipsa rezultatelor, cum vreti, le gospodareste pe facebook sau gen, si in mijlocul câtorva yesmeni de tot rahatul, gen nasleu.
cu robu cel singur o sa pierdem tot. robu nu e lider, e mai rau decat klausy.

Alex a spus: (septembrie 5th, 2016 at 23:44 )

PSD ul nu trebuie sa facă campanie de loc pentru ca PNL ști se mananca intre ei mai ceva ca hienele, au în partid doar corupți , interlopi , curve și pupincuristi! Vai de capul vostru!!!

mircea cel tânăr a spus: (septembrie 6th, 2016 at 08:46 )

Este adevărat că după momentul alegerii ca vicepreședinte european PPE pe d-na Adina Vălean (Antonescu?), PNL istoric devine tot mai insignifiant în fața marelui PNL. Fie că vorbim aici despre membri de partid, fie despre reprezentanți în diferite foruri, comisii și organisme interne. Eșecul secției de cadre în găsirea și promovarea unor oameni care să egaleze (nicidecum să se ridice peste…!) prestanța și prestigiul celor care au făcut cunoscut Partidul Liberal Român, gen fam. Brătianu, impunând sloganul „Prin noi înșine!” este sensibil de evident în alcătuirea listelor pentru alegeri locale, parlamentare (și mă opresc deocamdată aici!). Proiectul de unire a dreptei politice, în efortul de a contrabalansa alianța socialistă, se dovedește un pretext de război fratricid, fie din cauza lipsei de comunicare între noile structuri interne, fie din cauza ambițiilor nemăsurate ale unora. Discursul rectorului Pirtea lasă să transpară încă o idee de urmat: compromisul este rezultatul acțiunii de a învăța de la ceilalți, de a accepta și alte puncte de vedere și de a lucra împreună cu alții pentru binele comun. Mesajul de unitate, cumva de sorginte socialistă („Printre oameni și împreună cu ei!” – ca să amintesc un singur slogan), pare să fie ultima noastră șansă de normalitate. Să dea Dumnezeu să ne vină mintea la cap! Măcar în ceasul al 12-lea!

timisoreANCA a spus: (septembrie 6th, 2016 at 09:51 )

daca vor sa castige alegerile penelistii TREBUIE sa promita la greu reducerea la 9% a TVA -ului la utilitati: gaze, energie, etc. poate ca asa vor mai atrage pu*limea la vot !

unumic a spus: (septembrie 6th, 2016 at 11:52 )

Marinel Partzea nu va atrage nicio simpatie din mediul academic. In mediul academic isi bate joc de cei ce muncesc si protejeaza nemunca. De doi ani se tot chinuie sa apara prin ziare doar doar aude lumea de el. Din atatia tineri buni, ne-am ales cu Partzea.

John Doe a spus: (septembrie 9th, 2016 at 09:37 )

Marilena Partzea, acest travestit lingau suge de unde poate, a fost intr-o perioada si in cloaca de hoti de la Aeroport (alaturi de psd) si brusc s-a trezit mare pnl-ist. Cauta imagine si se lauda ca UVT e cea mai tare… dar scoate someri pe banda rulanta… la facultati, la „cu taxa” sunt de 3 ori mai multi student decat „bugetati”, asta demonstreaza ca Universitatea e doar o afacere pentru el… toti smecherasii astia ar trebui sa munceasca pe salariul minim pe economie, la banda, la vreo fabrica din oras, cel putin un an… fara functii politice si dorinte de preamarire… si averile care nu se pot justifica: confiscate!!! gunoaie ordinare

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top