Hai in strada! Mitingul pentru centura are loc in Piata Victoriei!

Vreți centură? Haideți în stradă! Sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 11, în Piața Victoriei, timișorenii sunt chemați la mitingul anunțat de multă vreme de primarul Nicolae Robu. Conform Master Planului General de Transporturi, șoseaua de centură a Timișoarei nu va intra în lucru mai devreme de 2022.

Nicolae Robu, panou de informare a cetatenilor 4

Conform Master Planului General pe Transporturi, documentul care stabilește prioritățile de investiții pe infrastructură în viitorii ani, centura Timișoara este pe locul al cincilea în ordinea priorității la realizare. Oficialii CNADNR au precizat însă foarte clar că varianta ocolitoare a orașului de pe Bega nu va intra în șantier mai devreme de 2022. „Stimați timișoreni, știm cu toții că principala problemă cu care se confruntă orașul nostru este lipsa centurii auto ocolitoare, cu precădere a tronsonului dintre Drumul Lugojului și Drumul Șagului. Consecința este traficul infernal pe o mulțime de artere ale Timișoarei (…) Am făcut toate diligențele de rigoare, respectuos și cu argumentație logică, de necombătut, pentru a sensibiliza Guvernele României – toate care s-au perindat în fruntea țării din iunie 2012 de când am devenit Primar și până în prezent -, fără niciun rezultat (…) În această situație, consider că nu mi-aș face datoria până la capăt față de zecile de mii de timișoreni care m-au votat și revotat să le reprezint interesele, dacă nu aș recurge și la un alt fel de argument față de cele folosite până acum –acestea rămânând, evident, valabile și centrale în demersurilor noastre-, și anume: la un mare miting pentru centură”, nota, săptămâna trecută, pe Facebook, primarul Nicolae Robu. Edilul a anunțat, marți, că data mitingului este bătută în cuie. Acesta va avea loc sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 11, în Piața Victoriei, și rămâne de văzut câți timișoreni vor răspunde acestui apel de urgență și vor pleca din fața tastaturilor, de unde protestează frecvent împotriva nedreptăților la care este supus orașul de pe Bega de către guvernanți.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

alex.Begski a spus: (septembrie 20th, 2016 at 12:33 )

Indidulul Robu e in contratimp continuu. Ii spun tehnocratii ca primim bani de centura prin 2022. Pai cata costa centura asta daca Robu va aloca peste 50 de milioane de euro pentru ca in 2021potentialii turisti sa admire Supermanul de tabla, Gainile de la intarea in Parcul copiilor sau statuia lui Gyorgy Doja? Doua centuri s-ar putea face, nu una!

flo a spus: (septembrie 20th, 2016 at 12:44 )

@alex.Begski: Centura o face guvernul….120M$ cat costa centura aia e nimic pentru guvern avand in vedere la cum s-a furat pana acum.

ZAMFIR a spus: (septembrie 20th, 2016 at 13:58 )

SORRY, NU POT SA MA AFISEZ IN PUBLIC CU UN HANDICAPAT MENTAL PRECUM PRIMARELE NOSTRU.

blue a spus: (septembrie 20th, 2016 at 14:06 )

Timisoara va avea centura, stadion, sala polivalenta, etc. doar atunci cand va avea lideri politici adevarati, nu mascarici ca Robu.
Un om politic are alte mijloace sa obtina ceva, meetingurile sunt pentru societatea civila. Un meeting organizat de un politician nu poate fi luat in seama, chiar daca problema e reala si dureroasa.

Rever a spus: (septembrie 20th, 2016 at 14:19 )

Corect 100% comentariul lui @Blue. Robu încearcă politizarea acestui eveniment în perspectiva alegerilor parlamentare, ceea ce va conduce la un eșec garantat. Ori sunt invitate toate partidele din Timișoara ori nimeni.

pif a spus: (septembrie 20th, 2016 at 14:22 )

„Statul a încasat anul trecut din judeţul Timiş taxe şi impozite în valoare de peste 433 de milioane de euro. Înapoi s-au întors de la bugetul de stat, sub forma cotelor defalcate din impozitul pe venit şi din taxa pe valoare adăugată, doar 188 de milioane. Adică la 100 de euro daţi la stat, contribuabilii bănăţeni s-au bucurat doar de 44 de euro, în timp ce un judeţ ca Vaslui, din 100, a căpătat înapoi 158, dintr-o “corectitudine administrativă”. citat Marius Ghilezan.
lamuriti ?

flo a spus: (septembrie 20th, 2016 at 14:58 )

Politic sau nu…hai sa vedem cati vor sa faca mai mult decat un comentariu pe net pentru orasul asta. Primarul a lansat invitatia….de ce nu a facut-o societatea civila….sau Societatea Timisoara(sau sunt prea ocupati cu combatutul unei expozitii???) ca sa nu fie considerata ca fiind actiune politica?..Sau crede careva ca aia care ies sambata sunt fani PNL?..WTF lume….e vorba despre oras,e vorba despre comunitatea locala…hai sa vedem cat suntem de comunitate acum pentru o chestie care e normala in 2016,o blestemata de centura!

anteconbega a spus: (septembrie 20th, 2016 at 15:11 )

Cher Flo, sigur că centura o va face Guvernul, prin 2022 sau târziu. Un guvern pişăcios, dar Primaria cu 50 miloane euro cam ce ar putea fac? Cat ar consta centura lui Robu, in fond?

Hugo a spus: (septembrie 20th, 2016 at 15:16 )

Robu încearcă sa se victimizeze și sa adune capital politic, oameni buni! O sa-mi mișc organismul la miting atunci când el va fi organizat de societatea civila sau de o formă articulata de tehnocrați. Chiar asa, spuma profesorilor noștri de la Poli oare ce păzesc? Dar cei de la Vest? FĂRĂ POLITICIENI ȘI POLITICĂ! DOAR TIMISOARA!

semaforu vesel a spus: (septembrie 20th, 2016 at 15:27 )

Da’ cine crede ca Robu organizeaza mitingul intamplator trebuie sa fie tare naiv sau chiar prost. O sa mai vedeti in tara proteste ale primarilor din orasele mari ca incearca sa scoata oamenii in strada impotriva Guvernului Ciolos. Nu l-am vazut insa la fel de agresiv impotriva Guvernului Ponta. Pe atunci doar mieuna sau latra. Robu devine pe zi ce trece un personaj din ce in ce mai detestabil.

soryn a spus: (septembrie 20th, 2016 at 15:55 )

robu este primarul ALES al acestei comunitati … au fost niste oameni la vot, au avut incredere in ce le-a spus … daca a vrut postul sa puna si sa FACA CEVA, nu sa scoata lumea in strada … asa ii cheama pe oameni si pentru stadion, pentru sala de sport, pentru spital … ALOOOO, ai vrut postul, oamenii te-au votat pentru ca te-au considerat apt, ca esti in stare sa rezolvi problemele lor …
acuma ce facem? oamenii te-au votat, acuma sa vina tot ei sa puna presiune, sa se milogeasca, pentru ca tu PRIMARUL ALES, nu ai gasit solutii, ca nu te baga nimeni in seama, apai domn primar pentru ce esti primar? sa te lauzi ca datorita tie Timisoara este Capitala Culturala???

banateanu a spus: (septembrie 20th, 2016 at 16:42 )

incredibil pe unii ii preocupa mai mult daca castiga politic cineva din miting si nu faptul ca avem sau nu centura ! avem nevoie de centura si suntem indreptatiti sa o avem! din toate punctele de vedere!
cum sa stai pasiv? ba chiar sa incerci sa- faci si pe altii sa nu mearga la protest(protest impotriva tuturor guvernelor care ne-au sfidat) numai sa nu cumva sa castige imagine adversarul politic!
Ce caracter infectt trebuie sa fi!
Dar sa organizeze si PSD si PDL si UDMR si PRUTSFFG si etc… nu conteaza cine ca eu tot ies!

blue a spus: (septembrie 20th, 2016 at 17:14 )

@banateanu: cei ca tine nu fac decat sa duca in derizoriu un subiect important pentru oras. Si te rog nu ne mai jigni.

USR a spus: (septembrie 20th, 2016 at 17:20 )

@semaforu vesel
Păi cum să atace Robu guvernul Puie Monta când PNL a avut acolo Ministerul Transporturilor si pe cel al Finantelor?!? Remember Fenechiu, Manescu si gasca? Sa-si traga singur palme?

@banateanul a spus: (septembrie 20th, 2016 at 20:54 )

nu ai inteles?
astia „contra” sint sint postaci pusi sa protesteze impotriva interesului legitim ca propriul oras, adica Timisoara, sa aiba o centura mai repede de 2022, simplu. nu o fac convingator, dar o fac daca au fost pusi s-o faca, asta este.

Graure a spus: (septembrie 21st, 2016 at 09:31 )

Ma duc la protest doar ca sa-l injur pe Robulan pentru incapacitatea sa dovedita de a apara interesele urbei. Asta-i primar?!?

Folică a spus: (septembrie 21st, 2016 at 11:28 )

PRIMARUL MŰNCHAUSEN
MANIPULEAZĂ TIMIŞIORENII
Timp de 2 ani și 7 luni, cât am fost consilier local, am solicitat USL-ului să se implice pentru construirea șoselei de centură a Timișoarei, dar din partea lor nu a existat nici o reacție. Acum fiind în preajma campaniei parlamentare au mirosit că acest proiect poate fi o electorată aburitoare pentru memoria cetățenilor. Ilie Sârbu este senator PSD, Vasile Blaga este senator PNL,…în Timiș aveți 20 de parlamentari, începând din 2012. De 26 de ani v- ați rotit la putere și pentru Timișoara nu ați făcut nimic. Doar ați împărțit funcții între voi și contracte pentru firmele de partid. ,,Prin faptele lor, reprezentanţii USL, care se află de 3 ani la guvernare, au majoritate în Consiliul Judeţean Timiş şi deţin Presedinţia Consiliului Judetean Timiş,Primăria Timișoarei, sunt deputaţi şi senatori, nu numai că nu a ajutat oraşul cu nimic, ci au adus prejudicii timişorenilor.
Timişoara este singurul oraş important din România care nu are şosea de centură. Guvernul USL Viorel Ponta aflat la putere de peste 3 ani, nu a aprobat includerea centurii Timişoarei în Master Planul de transport al României. Am cerut cosilierilor USL din CL Timişoara să explice de ce Guvernul USL, preşedintele CJT Titu Bojin (PSD) şi majoritatea USL din CJT pedepsesc Timişoara şi nu doresc să construiască şoseaua de centură. Nu am primit niciun răspuns. Din ’89 Timişoara este pedepsită, în continuu, pentru că s-a ridicat împotriva tovarăşilor din PCR, FSN, PSD.
Şi anul acesta se anunţă o vară caniculară, iar la nivelul asfaltului vom avea temperaturi de peste 60C. Circulaţia prin oraş a autovehiculelor de mare tonaj va distruge, din nou, şoselele Timişoarei iar refacerea lor va necesita din nou alocarea de bani din bugetul local, provenit din taxele şi impozitele plătite de noi, timişorenii (nu de către USL Timiş)…” 2014 Plenul PMT

drucker a spus: (septembrie 21st, 2016 at 15:34 )

NU , nu am sa merg la miting !

Interesele mele in Parlamentul Romaniei trebuie sa fie sustinute de politicienii din Timis alesi acolo de noi sa ne reprezinte , fie ca sunt PSD , PNL , PDL sau UDMR .

Din pacate clasa politica timiseana e formata din marlani si oportunisti , care au stat si stau capra in fata liderilor lor din buCUResti .
Asta pt a se regasi si mandatul urmator pe listele electorele .Treaba se intampla de la revolutie incoace la fiecare alegeri .

Particip fara ezitare la un MITING IMPOTRIVA CLASEI POLITICE din Timis .Un miting organizar de societatea civila , dar din pacate nici aceasta nu exista in Timis .

BANATUL tara noastra !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Top