Robu: Poate alegatorii ii iarta „pacatele” lui Alin Popoviciu si nu mai penalizeaza PNL!

Președintele PNL Timiș nu mai e așa sigur că Alin Popoviciu nu trebuie să apară pe lista pentru parlamentare. La începutul lui august era categoric, dar acum Nicolae Robu vrea să știe ce cred alegătorii PNL. În iunie, desemnarea lui Popoviciu drept cap de listă la CJ a lăsat pe dinafară liberalii de la conducerea județului.

Alin Popoviciu(dr) deputat, Nicolae Robu 01

Pe 5 august, amintirea eșecului de la CJ, înregistrat la alegerile locale, părea mai proaspătă în memoria președintelui PNL Timiș. Nicolae Robu declara că nu-l mai vrea pe lista de la parlamentare pe Alin Popoviciu. „Nu-l putem considera vinovat că are anumite dosare în lucru, dar nu e potrivit să apară pe lista pentru candidații la parlamentare, pentru că ar apărea o reacție negativă din partea comunității, care s-ar răsfrânge negativ asupra lui însuși în primul rând, dar și asupra PNL”, afirma Robu. După vacanță și câteva săptămâni de relaxare, liberalul vede lucrurile într-o cheie mai puțin războinică. Oricum, Dan Popa, prim-vicepreședintele coordonator al PNL Timiș, declarase deja, pentru deBanat.ro, că Popoviciu ar putea ocupa locul al treilea sau al patrulea la Camera Deputaților. În condițiile în care primarii își vor desemna un candidat, această variantă pare foarte probabilă, știut fiind faptul că Popoviciu se bucură de mare popularitate printre edilii liberali.

Citește și: Popoviciu si Samartinean, afara de pe lista PNL pentru parlament?!

Robu spune că, în partid, sunt destui care-l vor pe Alin Popovici pe listă. „Unii consideră în felul următor: chiar dacă vom lua mai puține voturi, nu vom lua cu mult mai puține și oricum vom reuși să obținem suficiente încât, chiar și de pe o poziție aflată la limita de eligibilitate, Alin Popoviciu să intre în parlament și să ne reprezinte mai bine decât ar putea-o face altcineva. Asta gândesc oamenii. Nu pot eu să vin să le impun o altă perspectivă (…) Nu am o măsurătoare științifică să văd cât pierde PNL. Percepția mea la locale a fost că în Timișoara, având în vedere anumite lucruri care i-au afactat imaginea lui Alin Popoviciu, a fost o anumită taxare și a mea, și a PNL. Cât de mare nimeni nu știe cu certitudine (…) Suntem un partid în care este o diversitate de opinie și nu există altă modalitate decât votul organismului colectiv, care este format din 100 de oameni”, afirmă șeful liberalilor.

Întrebat dacă-și menține declarația referitoare la scoaterea a controversatului deputat de pe lista pentru parlamentare, Robu vede lucrurile mult mai nuanțat. Ba chiar întrevede o posibilitate ca alegătorii timișeni să-și fi reconsiderat poziția față de Alin Popoviciu! „Fac un sondaj. Lăsați-mă să văd rezultatul. De aceea l-am făcut, ca să mă ajute. Sunt prudent, și eu mă pot înșela, ca oricine. Percepția mea a fost că am pierdut un număr important de voturi în Timișoara, din cauza imaginii negative a lui Alin Popoviciu, nu din cauza lui Alin Popoviciu. E o diferență, percepția publică asupra lui este una negativă și nimeni nu poate contesta asta în fața mea, pentru că sunt în legătură cu cetățenii și știu. El are o mulțime de calități, dar vreau să văd ce spun cei ce votează. Poate că votanții noștri iau în considerare meritele pe care le are, în balanță cu «păcatele» mai vechi, îl iartă pentru acele «păcate» și nu penalizează PNL dacă Alin Popoviciu este pe listă. Nimeni nu poartă adevărul absolut, nimeni nu e înger, nimeni nu e diavol”, a conchis Nicolae Robu. Sondajul inițiat de acesta îl dă pe Alin Popoviciu doar la Senat, în spatele președintelui PNL, Vasile Blaga. E un loc pentru care nu se bate niciunul din cei 26 de liberali care și-au anunțat intenția de a candida la parlamentare. Robu propune, pentru Camera Deputaților, următoarea ordine a primilor trei: Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean și Marian Constantin Vasile.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

Nila a spus: (septembrie 2nd, 2016 at 17:28 )

o sa ia o papara zdravana noul pnl si la toamna, daca apare musiu popoviciu-meritocratul lui blaga…

blue a spus: (septembrie 2nd, 2016 at 19:12 )

Mare om, mare caracter Robu asta. Daca acum 4 ani a umplut lista cu toate gunoaiele ce le-a gasit prin zona, acum face la fel. Si se mai mira unii ca nu mai merg oamenii la vot si castiga p$d-ul.

popescu a spus: (septembrie 2nd, 2016 at 19:16 )

Este evident, Marilen Pirtea si Marian Vasile sunt singurii care aduc cu adevarat voturi ,atat din zona intelectualitatii sau a mediului academic ,cat si din zona corporatiilor multinationale .Restul sunt politruci de umplutura.

Costa a spus: (septembrie 2nd, 2016 at 20:34 )

cap de lemn v-a sta pe tusa si in acest sezon, la usl ar prinde, aici nu

pif a spus: (septembrie 2nd, 2016 at 22:37 )

daca nu l pune si pe ionut-nașpa-rău pe lista nu ma duc la vot.

penalii popoviciu si blaga au pus mana pe timis. daca robu nu se scutura de jegurile astea, psd va castiga detasat. n are coaie sa si dea demisia din fruntea organizatiei, macar pana dupa alegeri. ca independent la ce sustinere are, ar veni in genunchi dupa el. dar e papagal vanitos.

Alex a spus: (septembrie 2nd, 2016 at 22:42 )

Cum naiba doi olteni sunt pe primele poziții sa reprezinte Banatul?

PDL a spus: (septembrie 3rd, 2016 at 00:05 )

Mareaneee…vezi ca la parlamentare nu minti 2-3 fufe sa te…voteze…Aici iti trebue lucruri concrete…realizari…perspective…iar tu, in afara de „pupincurism” esti un frustrat care aspira la ce nu poate avea niciodata. Acum 2 ani te rugai de patroni de pe la tineret sa te angajeze, sa rozi un ciolan, ca mureai de fosme dupa ce ai zburat de la CJ…si acum vrei in Parlament…PENIBIL

popescu a spus: (septembrie 3rd, 2016 at 08:13 )

Bai desteptilor, voi n-ati vazut ca fara Marian Vasile ati pierdut alegerile locale. Marian l-a facut primar pe Sorin Munteanu la Buzias ,caruia nimeni nu-i dadea nici o sansa, iar Robu si Dan Popa si-au dat seama ca fara Marian nu au organizare. Tandemul Pirtea -Vasile va fi unul de succes .

Gore a spus: (septembrie 3rd, 2016 at 08:50 )

Mor de ras!!!! MWC, mare valoare politica?!? De asta baaaa sunteti ciuca batailor PSD prin judet, pentru ca defilati cu nulitati! Hai ca Pirtea e rector (e singurul merit care il recomanda deocamdata pentru deputatie) dar… MWC?!? Cap de lemn.

timisoreANCA a spus: (septembrie 3rd, 2016 at 09:45 )

nu uiati ca de baza la vot e …pu*imea! voteaza la greu…adica asa un 25% din cei cu drept de vot. tinerii stau pe margine si primesc ce…voteaza pu*imea!

Vasile a spus: (septembrie 3rd, 2016 at 09:48 )

Marian Vasile este singurul om din PNL care are curaj sa-l confrunte cu argumente pe Robu , este singurul lider adevărat din partid . Da, Marilen Pirtea are avantajul ca este rector , dar nu are nici un pic de experiența politica . Marian este cu zece clase peste Popovici , Dan Popa sau Ben Oni Ardelean .
Răutățile scrise despre Marian Vasile sunt ale celor care nu muncesc in partid , a celor care vor doar funcții fără sa faca nimic .

Maris DanielA a spus: (septembrie 3rd, 2016 at 12:40 )

1) Vasile nu va obtine loc eligibil. Subt aici 2,3 postaci din aecretariat care tot scrii. Ca sa fii in primele 3 pozitii trebuie minim 70.000 E, deacord. Cine ii are din Pnl?
2) Ati vazut ai voi cum Robu s-a conformat spuselor lui Blaga. Ieri pentru prima data a vb despre Pnl si chiar a mentionat lucrul acesta.
3) Din pacate pt voi, postaci care altceva nu aveti ce sa faceti, Pnl pierde in fata Psd.

FANTOZZI a spus: (septembrie 7th, 2016 at 15:59 )

@popescu @Vasile

COLHON!!! MORI! 🙂

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Start campanie de admitere la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Top