Vin vremuri grele in trafic! Au pornit toate semafoarele, dar sincronizarea mai dureaza

Șoferii din Timișoara trebuie să se înarmeze cu multă răbdare în următoarea săptămână. Sunt pornite toate semafoarele din oraș, iar de luni începe recepția. Vor fi, cel mai probabil, cozi, pentru că ele nu sunt încă sincronizate. În Piața Iuliu Maniu, unde au pornit cele cinci semafoare, s-a stat, duminică, la coadă.

iuliu-maniu2

Primăria Timișoara se apropie de termenul final pentru implementarea sistemului de trafic management, care cuprinde așa-numitele semafoare inteligente. Până la 1 noiembrie, sistemul ar trebui să fie funcțional. De luni, 24 octombrie, începe recepția, astfel că au fost pornite toate semafoarele din oraș. Conform reprezentanților municipalității, se lucrează la sincronizare, dar acest lucru va mai dura. Momentan, semafoarele nu sunt sincronizate, așa că șoferii trebuie să aibă răbdare. Duminică dimineață au fost pornite și cele cinci semafoare din Piața Iuliu Maniu. S-a creat imediat o coadă imensă de mașini pe sensul dinspre Calea Șagului, iar pe sensul dinspre centru s-a ajuns în situația ca, prinzând roșu la unul dintre semafoare, în momentul în care s-a făcut verde, șoferii au constatat că nu aveau unde înainta, deoarece în fața lor stăteau la roșu cei care prinseseră verde de pe str. Budai Deleanu. „Când al doilea s-a făcut verde, eu aveam roșu… Când am prins ambele verde, al treilea (aflat la 10 m distanță) era roșu”, a comentat un timișorean pe Facebook. Oamenii sunt revoltați de ce s-ar putea întâmpla într-o zi obișnuită de lucru, dacă sunt asemenea cozi duminica.

iuliu-maniu3

Cei de la primărie susțin că se lucrează la sincronizarea semafoarelor, astfel încât să fie cât mai puține ambuteiaje. Prioritară însă, până la 1 noiembrie, este recepția întregului sistem. Primarul Nicolae Robu spune că lucrurile vor sta mult mai bine decât își imaginează șoferii, dar admite că, la început, vor fi unele probleme. „În 24 octombrie începe procedura de recepție, în 31 octombrie să facem inaugurarea. Din 24 octombrie se va trece la sincronizare. Așteptările ca până acum să se fi văzut beneficii în urma acestui sistem nu-și aveau rostul. Semafoarele nu sunt sincronizate. S-a lucrat pe tot frontul, nu pe porțiuni. S-au făcut pas cu pas etapele și am încredere că totul va merge bine. Nu va fi totul perfect deodată. Există, de asemenea, perioada de remediere, de 60-90 zile, trebuie să vedem rezultate concrete pe zone (…) Nemulțumirea cetățenilor este un lucru firesc, care trebuie înțeles omenește, dar intoxicările făcute cu bună știință de unii mi-au lăsat un gust amar”, a declarat acesta.

Citește și: La Timisoara vine… unda verde in trafic! Cu zeci de semafoare in sensurile giratorii

Proiectul de management al traficului prevede semaforizarea a 44 de noi intersecții, modernizarea semaforizărilor în alte 90 de intersecții, montarea a 13 radare de informare și 7 de viteză, dar și a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări. El a fost executat de asocierea Swarco Traffic Romania SRL – SC Avitech SRL – SC Swarco Mizar SpA., la un preț de 19,9 milioane de lei, fără TVA. „Nu vom avea niciodată undă verde în tot orașul. Vom avea un optim de trafic. Va fi undă verde în sensul de optim în trafic, se dă prioritate arterelor importante”, a mai declarat primarul Timișoarei. (sursa foto: www.facebook.com)

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Don miguel sebastian a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 17:03 )

Este normal sa fie asa la inceput, o sa vedeti dupa ce se sincronizeaza noile semafoare cu cele vechi ce bine o sa circulam.Noi romanii prima data suntem carcotasi, ne place sa facem din țânțar armăsar.O zi buna va doresc tuturor cititorilor si comentatorilor.

Valer a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 17:09 )

Vai de capul nostru cu diliul ăsta la Primarie! Am avut oraș blocat pana când s-a dorit trafic „inteligent”? NU! Acum sa te ți la blocaje. Ăsta vrea sa rămână singur în oraș, sa-i gonească pe toți. Un om infect care face praf Timișoara. Sunt curios când va considera el că traficul este „optim”? Peste tot unde s-a implementat rahatul ăsta de sistem, a fost un eșec. Trafic sugrumat, amenzi pentru cea mica abatere.

…suntem un oraș de momâi incapabile de a lua atitudine. Ne merităm soarta întrutotul.

gogu a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 20:07 )

Valer esti postac psd.Sa mergi la psd sa-ti iei banii pentru postari.

Olimpiu a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 20:11 )

Mai am o ultima speranta ca vom asista la o minune si sincronizarea va fi de efect. Am avut norocul sa prind de cateva ori unda verde pe unele trasee cum e cel de la Banca nationala spre Michelangelo unde e aglomerat des asa ca… sa speram ca tehnica isi va spune cuvantul

comisionul benzinarilor a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 20:23 )

Ok,dar daca dupa ,,sincronizare” traficul va fi mai ingreunat decat ianintea montarii semafoarelor,as dori ca cei responsabili sa raspunda.

Ron a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 21:07 )

Circulația în Timișoara a devenit deja un infern. Nici nu-i de mirare, cu atâtea semafoare plantate și din 50 în 50 de metri. Este imposibil să nu ai blocaje substanțiale în astfel de situații. Având în vedere pădurea de semafoare, puse unde vrei și unde nu vrei, inclusiv la sensurile giratorii, nu mă pot gândi decât la interesele bănești puse în joc. Așa cum firma Rosign ne-a umplut de semne de circulație, pentru care a încasat în jur de 4 milioane de euro, tot așa și firmele implicate în acest nou coșmar imaginat de Robu cred că și-au umplut buzunarele. În plus, semafoarele „inteligente”, acelea cu afișaj numeric, foarte utile, au fost scoase pentru a fi înlocuite cu modelul vechi, prezentat acum ca nou. După ce se va constata eșecul acestei „semaforiade” de la Timișoara, mă aștept ca Robu să-și prezinte demisia, având în vedere pagubele provocate orașului. Mă îndoiesc însă că, în megalomania lui, individul va face asta.

Valer a spus: (octombrie 23rd, 2016 at 21:18 )

@gogu
Maica-ta umbla cu mașina prin traficul timișorean? Nu cred, ca altfel ar deveni „pesedista”. Pe tine nu te întreb deoarece valoarea IQ – ului tău nu depășește numărul de la pantofi pe care îi porți.

Olivu a spus: (octombrie 24th, 2016 at 07:39 )

Sunt optimist. Unde roșie funcționează impecabil, de ce n-ar funcționa și unda verde?

drucker a spus: (octombrie 24th, 2016 at 08:33 )

Nu am nici o indoiala ca sistemul va fi un esec total din mai multe motive .
Unul este prezenta tirurilor in oras datorita lipsei unei centuri .
El nu a functionat nici in Bucuresti , unde s-a renuntat foarte repede .Probabil la fel va fi si la noi , dar cine va plati banii pierduti ?Bineinteles nimeni .Nu pot suspecte conducerea orasului de prostie ci de cheltuirea banului public , falimentar , cu buna stiinta si de coruptie la nivel inalt .

Pariez pe nefunctionalittea sistemului si pe renuntarea la el in maxim 2 luni !

Bobby a spus: (octombrie 24th, 2016 at 11:26 )

Timișoara e dusă încet, încet la faliment prin cheltuieli nesăbuite. Multe din aceste proiecte sortite eșecului provin din haosul ideatic din mintea foarte estompată a lui Nicolae Robu și în mod normal nu văd de ce nu și-ar da demisia după ce semaforiada se va dovedi o catastrofă pentru Timișoara. Robu a provocat pagube importante orașului: lui Dan Azgur (precenul lui Ciuhandu) i-a dat gratis terenul din Piața 700, unde individul și-a ridicat alt „Acvariu” cu etaj. Robu i-a dat terenul ca să se mute din centru, cu toate că contractul lui de „arendă” a terenului din centru – o chestie ilegală – expira în vreo 5-6 luni și trebuia să plece de acolo. Același Robu a insistat asupra pasajului de la Universitate, cel care măsoară mai puțin de 50 de metri și este cvasi-inutil. A costat o căruță de bănet. A adus cele 7 cutii din plastic pe post de „vaporetto” de Bega, cu toate că i s-a spus că nu există legislație pentru exploatarea lor. N-a contat. Alți bani aruncați. Așa zisele „microbuze turistice”, care nu au voie să intre în circulație în oraș zac acum cine știe pe unde. Zeci de mii de euro aruncați pe geam. Și acum semaforiada, care costă enorm și s-a soldat cu sdăpături de amploare în trotuare proaspăt reabilitate. Astfel de inițiatrive dezastruoase vor mai continua cât timp Robu rămâne la Primărie. Aparent, nu va plăti nimeni, dar banii sunt banii noștri, folosiți extraordinar de prost. Și probabil vă plac „Armoniile” (un nume de tramvai ca în Ilf și Petrov), care zăngăne prin oraș de parcă ar defila o divizie de tancuri. Mai bine le-ai pune șenile, Robule!

Cristi7 a spus: (octombrie 25th, 2016 at 11:36 )

Am mers ieri în trafic în jurul orei 12 si in jurul orei 17 de pe lipovei (kaufland) până an parcul copiilor, am mers foarte bine ca sa nu zic excelent,a fost o coadă doar în aproprierea clinicilelor noi,acolo mai trebuie umblat la timpi de semafoare începutul e promitator,mă declar mulțumit de sistemul acesta.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Politehnica Timișoara joacă pentru bronzul Campionatului Național de Tineret

Tinerii handbaliștii alb-violeți participă în aceste zile la turneul Final 8 al Campionatului Național de Tineret. Acesta se dispută la Plopeni, în sistem eliminatoriu. În sferturi, băieții în alb-violet au trecut de HC Buzău, cu 32-29 (18-12). Darius Bran a înscris 9 goluri și a dat 3 pase decisive, Turcitu și Burzo au punctat de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Politehnica Timișoara joacă pentru bronzul Campionatului Național de Tineret
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Marţi a fost semnat contractul în vederea execuției lucrărilor de reparații cu asfalt a străzilor din comuna Moșnița Nouă. Aceste reparaţii fac parte în cadrul obiectivului ”REABILITARE STRĂZI, PARCAJE, TROTUARE, ACCESE AUTO, RIGOLE, CANAL TEHNIC, AMENAJARE ZONA VERDE” Valoarea contractului este de 𝟏.𝟗𝟕𝟑.𝟑𝟓𝟎,𝟗𝟑 𝐥𝐞𝐢, finanţarea fiind făcută de la bugetul local. Termenul de execuție a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe marea asfaltare în comuna Moşniţa Nouă
Top