Categories: Klaus Vaterland

Nu conteaza ca e bou, cata vreme e boul nostru

Atâta le-a trebuit liberalilor și celor de la USR, să aducă câte un Agamiță Dandanache pe liste, că în pesediști s-a umflat ditamai pipota. De abia o mai cară după ei, e mare, ditamai dărabul, zău, și, de câte ori au ocazia, o scot să o arate la alegători. Într-o primă luare de poziție în astă campanie electorală, președintele Sorin Grindeanu vorbea hâtru că toți candidații PSD au buletine de Timiș. Mare calitate. În Banat, jumătate din treabă e făcută dacă ești al locului. Nu contează dacă ești bou, puturos, nepriceput, important e că ești din Timiș. Odată rezolvată treaba asta, cei de la PSD au zis că tema cu oamenii locului poate fi, în lipsă de altceva, firul roșu al campaniei electorale. Așa a apărut eligibilul Freddy Simonis într-un interviu dat colegului Dragoș Boța.

Să zică ce? E, uite că domnișorul Simonis a zis că nu e puțin lucru să ai pe listă numai oameni cu știința locului, care să știe ce e de făcut prin județ, și că o persoană născută la Tecuci, cum este Alina Gorghiu de la liberali, n-ar putea fi utilă județului cum ar fi cineva cu pedigree local. Concluzia? Votați PSD, ce maica mă-sii de treabă! Partea proastă e că experiența Timișului cu „agamiți” din ăștia Dandanache e cu adevărat una proastă. De la Amedeo Lăzărescu (PNL), Alexandru Sassu (PDL), Vasile Blaga (PDL) și alții nu ne-am ales cu mare lucru, cum mare scofală n-au făcut nici făgețeanul Dorel Covaci, timișoreanul Horia Cristian, lugojeanul Stragea și am putea continua până dimineață. Iar dacă nu am exemple palpabile despre deputați și senatori remarcabili trimiși cu pluta de la Centru, atunci cu siguranță PSD a dat lovitura anul acesta?

Nu cred. Nu cred că cineva din Timiș cu siguranță va face mai mult decât un „agamiță”. Depinde aici de om, de obraz, de principii. Căci dacă Alina Gorghiu ar vrea să devină un Victor Ponta al Timișului – făcător de stadioane și alte cele la Tg Jiu – cu siguranță că ar putea face mai mult decât Adrian Diaconu, cu condiția ca PNL să ajungă cumva la guvernare. Cum la fel de adevărat este ca dna Gorghiu sau junele Drulă de la USR ar putea trece de două ori în patru ani pe la Timișoara și să o lălăie ca Ben Oni Ardelean cu muzeul revoluției vreo două mandate. Însă indeferent de situație, alegătorul trebuie să stea liniștit, pentru că PSD are candidați cu buletin de Timiș.

Nu știu dacă voi vrea să probez următoarea situație, dar s-ar putea să nu avem încotro. Să zicem că domnișorul Alfred Simonis, de la PSD, cu buletin de Timișoara, bănățean sadea, va ajunge în Parlament cu social-democrația la putere. Acasă, lumea și Nicolae Robu vor face scandal dacă guvernul nu va finanța nu știu ce investiție, mai cu seamă că în 2021 vom fi capitala culturală. În Cameră se va vota o lege a bugetului, iar junele Simonis ce va face? Ia hai să ne imaginăm, la absurd, că „premierul Dragnea” și-ar dori să modifice tot ce s-a convenit cu centura de sud a Timișoarei pentru a avea bani pentru autostrada București-Alexandria. Va da Simonis cu Dragnea de pământ, ca să arate cum e treaba cu buletinul de Timișoara? Sau nu-și va risca viitorul politic – fiind, totuși, atât de tânăr – și va vota cum zice șeful partidului?

Uite, eu nu mai știu dacă l-am întrebat sau nu în calitate de reporter pe președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu (șef pe la Tineret acum vreo două decenii) dacă era bine sau nu ca dna Hildegard Puwak să fie trimisă de conducerea centrală de la Carașul natal la Timiș? Era prin 1996. A trecut multă vreme și habar n-am ce mi-o fi răspuns. O fi fost ferm? A dat cu dânsa de pământ? Că nu-mi mai amintesc.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

25 de minute ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropoliul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

38 de minute ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

8 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

11 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

11 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

14 ore ago