Pare paradoxal, dar PSD se pregateste de opozitie, iar PNL de guvernare

PSD conduce detașat în toate sondajele de opinie și, pe cale de consecință, va trece primul linia de sosire în noaptea de 11 spre 12 decembrie. Dacă și ALDE va reuși să treacă pragul electoral de 5%, PSD are șanse imense să ajungă la guvernare, e drept fără penalii Dragnea sau Ponta pe scaunul de premier. Cel puțin aceasta este poza momentului în confruntarea electorală. Cu toate acestea, PSD, prin acțiunile pe care le face, nu pare a fi convins că poate ajunge la guverrnare. Și mă refer în primul rând la decizia din Parlament de majorare a salariilor, dar și la eliminarea a peste 100 de taxe. Pomeni electorale care n-au nicio legătură cu realitatea. Nu mai discut că, făcându-se înainte de alegeri, se încalcă legislația sau că la număratul voturilor parcă a fost readusă Roberta Anastase.

Or, acest gen de fapte sunt făcute îndeobște de partide care se pregătesc să plece de la guvernare pentru a lua calea opoziției. Pe principiul „după noi potopul” se dă pur și simplu foc la țară. PSD chiar asta face, dând dovadă de un comportament bezmetic, total iresponsabil și de neînțeles. Bine, mai există varianta nesimțirii maxime: „Hai să le închidem gura la fraieri, iar după ce ajungem la guvernare le spunem că nu se poate fiindcă avem moștenire grea de la Cioloș”. Ceea ce denotă o disperare uriașă pentru a ajunge la butoane, adică resurse financiare. Sau a rămâne, fiindcă în teritoriu tot PSD e în fruntea bucatelor. O disperare ticăloasă care îi face să promită lucruri despre care oricine are mai mult de un neuron în cap e conștient că nu se pot realiza.

Nu trebuie să ai doctorat în economie ca să realizezi că nu poți mări lefurile în timp ce reduci impozitele și elimini tot felul de taxe. Da, se poate, dar crește inflația, se mărește deficitul bugetar și ne luăm adio de la investiții. (Culmea, PSD vorbește și de investiții în programul său fantezist, printre care și veșnicele opt spitale regionale.) Ca totul să pară realizabil tot felul de vuvuzele PSD-iste, dar și de la ALDE, tot vorbesc că există bani fiindcă a crescut PIB-ul. Numai că PIB-ul nu-i același lucru cu bugetul. Apropo de ALDE, în 2008, când mai avea un gram de responsabilitate, dar își mai dorea și un mandat la Palatul Victoria, după ce a prăduit bugetul pe tot felul de chestiuni populiste, premierul de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu, s-a împotrivit majorării salariilor dascălilor cu 50%. Legea a trecut atunci prin parlament, a promulgat-o și Băsescu, dar n-a mai fost pusă în aplicare. Fiindcă pur și simplu nu se putea. Asta apropo de populism și iresponsabilitate.

Ce-i drept, nici liberalii nu sunt mai breji, dar au fost ținuți în frâu de președintele Iohannis și premierul Cioloș, pentru a nu juca în bălării hora populismului împreună cu cei de la PSD. (Președinte și premier care n-au mai reușit însă să-i țină pe Falcă și compania în hățuri în privința falsei teme de campanie cu familia tradițională.) Așadar, liberalii ar fi votat și ei cu zece mâini aceste pomeni electorale, dar au fost nevoiți să dea înapoi după ce Iohannis și Cioloș le-au explicat, precum unor copii prinși la furat cireșe, că nu se poate. Și au fost nevoiți să renunțe, dând dovadă, în ceasul al 12-lea, de un gram de responsabilitate. Și cu asta și semnalul că sunt pregătiți să ajungă la guvernare cu Dacian Cioloș pe post de premier. Repet însă, PNL nu prea are un merit că a luat totuși în final calea responsabilității, spre deosebire de PSD, un partid care se tot reformează. Dar numai din gură.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

a1 a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 12:47 )

Prin acest articol intelegem ca orice plan de guvernare, orice propunere si orice campanie electorala a PSD este asimilata cu pomeni electorale, catastrofe, etc. Desi in ultimii ani PSD a curatat mizeria altora, ex. BOC, UNGUREANU (sa nu uitam taierea salariilor si pensiilor, asta a fost dezastru) In schimb cel mai bine ar fi sa ne bazam pe NIMICURI gen PNL (si pe jocurile facute de PDL din spatele cortinei), „nu putem creste salariile”, „nu putem elimina taxe, dimpotriva”, „nu putem construi spitale”, adica cel mai bine este sa ne resemnam si sa ne acceptam soarta, sa ne multumim cu realizarile de pana acum adica NIMIC.

Costel a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 14:22 )

A1 – Daca acasa, din salariul de 1,200 lei ii dai vecinului de tot 500 lei, iti mai raman bani sa platesti cheltuielile la bloc de 900 lei? Cam asa se pune problema si aici, ca sa intelegi despre ce este vorba in articol. De promis nu ne intrece nimeni, ca nu ne doare gura!

Gavril a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 15:33 )

Costel, uite cum vad eu lucrurile, lupta se da intre doua partide, PNL si PSD.
1. PNL-PD – iti promit ca „o sa facem cate ceva, dar nu putem sa marim salariile ca… nu putem, nu putem investi in spitale ca… nu avem bani, nu putem majora salariile pentru ca… un salariu de 1200 este rezonabil, o sa facem totusi ceva, dar trebuie sa ajungem la guvernare”. Cu alte cuvinte, sunt niste caini amabili ce au un cotlet in prespectiva. Foarte dezorganizati, duc o campanie mizerabila cu clipuri regizate si declaratii de tot rasul. La ora actuala PNL este cea mai mare mizerie de la infiintarea partidului.
2. Nu am fost niciodata fan PSD dar: – iti prezinta un plan de guvernare foarte bine gandit si iti explica in cel mai mic detaliu cum totul poate fi posibil – agricultura, sanatate, educatie, etc (vezi site-ul lor)… iti promit ca pot face toate astea, dar mai mult decat atat, si un detaliu extrem de important, au inceput deja – , eliminarea celor 100 taxe si uite lupta pe care deja o duc cu „prietenii” hibrizi PNL pentru cresterea salariilor personalului din educatie si sanatate cu 15% (asta dupa ce la sfarsitul lunii august PNL prin vocea Alinutei, promitea ca va dubla aceste salarii…ciudat)

flo_tm a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 15:49 )

Ino, încă odată arăți cât esti de afiliat (plătit), păcat, ai potențial.

cineva de la Chisoda a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 16:03 )

Democratie fara vot popular nu se poate!
Haideti sa iesim in numar cat mai mare la vot in 11 decembrie.
Daca nu suntem interesati de partide -haideti sa fim atenti la oamenii pe care ii promoveaza , sa-i alegem astfel incat sa guverneze spre binele romanilor si nu cred ca impusii de la Bucuresti stiu sa ne reprezinte cand habar n-au si cauta pe harta, in alte tari , localitati ca Altringen ,Uivar , Masloc…

watchdog a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 18:03 )

Nu prea inteleg de ce atunci cand cresc salariile ia foc tara, iar cand creste profitul unei minoritati de hoti prin asa zisele investitii mergem inainte. Principala menire a oricarui guvern ar trebui sa fie ridicarea nivelului de trai al majoritatii celor care muncesc in tara respectiva. Suntem singura tara din UE in care din masa totala de bani distribuiti catre populatie doar 1/3 reprezinta salarii iar 2/3 profit. in tarile normale, civilizate, dezvoltate, spuneti-le cum vreti raportul este invers. Banii exista in Romania dar intentionat sunt redistribuiti in asa fel incat sa fim la coada Europei in ceea ce priveste salariile.

Banareanul a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 18:18 )

Dragi Banateni si timiseni va rog ca in 11 decembrie sa fim prezenti la vot si nu cred ca meritam ca in primul oras liber de comunism din Romania ca un partid care are radacini din comunism(PSD) ,cu persoane impuse de baroni sa fie o putere in Timisoara si judet .Sincer e o rusine pt. banateni sa nu fim in numar mare la vot iar apoi sa fim nemultumiti de cei din parlament dar nu am fost la vot .Haideti sa votam si cei care pot schimba ceva .Fara a fii vreun membru de partid eu si prietenii votam USR care pot fii raul cel mai mic!

GHITULESCU MARIUS a spus: (noiembrie 15th, 2016 at 18:37 )

Ce articol de doi bani ,nici cum nui bine ,daca da salarii ii campanie electorala ce sa mai spui Domnu Ardeleanu sa vina PNL poate o sa fie mai bine !!

Andrei a spus: (noiembrie 16th, 2016 at 07:28 )

In completarea ta Watchdog as mai spune ca sunt deosebit de mirat de faptul ca preturile la alimentele de baza precum si la celalate porduse alimentare in Romania sunt mai mari sau egale cu cele din Spania, de exemplu. Si cred ca este valabil si pentru alte tari europene. Deci, cum naiba reuseste romanul cu salarii mici sa cumpere ca in Occident? Sau, cum reusesc marile lanturi de magazine sa mentina preturile mai mari ca in Ocident?

anteconbega a spus: (noiembrie 16th, 2016 at 09:30 )

Domnule Marius, de ce să vină PNL? Să vină USR! Că pe ceilalţi i-am tot văzut!

Aspirina a spus: (noiembrie 19th, 2016 at 19:41 )

Stii ceva Banateanule , m-am cam saturat de cliseele astea cu comunistii sau capitalistii , ce vreau eu cand merg la vot , oameni care stiu cum sa faca ca eu sa traiesc mai bine , sa castig mai bine , sa fiu respectat si sa ma bucur de toate serviciile pentru care platesc taxe si impozite …………………..restul sunt povesti (de adormit copiii). Nu voi mai vota cu inima voi vota cu cei care cred eu ca sunt mai aproape de aspiratiile mele ! Apropo nu mai suntem cetatenii „turmentati” ne-am mai trezit si noi , am mai umblat si noi pe ici pe colo , prin America ,prin Europa , nu mai merge cu pixuri sau galeti , cu pungi de plastic sau pantofi de dama !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției

Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Din rău în mai rău! SCM Poli, ameninţată cu retrogradarea directă

Nici revenirea antrenorului Pero Milosevic nu a creat „şocul” necesar la prim-divizionara de handbal SCM Poli, care pierde meci după meci. Alb-violeţii au fost învinşi într-un meci foarte important de HC Buzău, chiar pe teren propriu. SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA – HC BUZĂU 27-31 (13-15) Arbitri: Doru Manea / Radu Iliescu Timișoara: Stojkovic, Lazăr – Sadoveac...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din rău în mai rău! SCM Poli, ameninţată cu retrogradarea directă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Jumătate dintre timișorenii care au fost somați să își dărâme vechile garaje au decis să facă singuri această operațiune. Sunt peste 120 de garaje vechi, incluse în programul Primăriei Timișoara de amenajare de noi locuri de parcare, care au fost demolate înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut în notificare, iar altele sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara promite 300 de locuri de parcare și spații verzi in locul a 231 de garaje demolate
Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
Din primele informații ”transpirate” din ședința coaliției PSD – PNL, cele două partide au decis să aplice în Timiș soluția deja adoptată, cu un candidat comun, atât la Primăria Timișoara, oferit de PNL prin Nicolae Robu, dar și la șefia CJT, cu un candidat social-democrat. În concluzie, Alfred Simonis are liber în competiția în care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rămâne cum am stabilit. Coaliția a decis să aibă candidați unici la locale: PNL la Primăria Timișoara, PSD la CJ Timiș
Mai multe unități de învățământ din Timiș vor primi microbuze electrice, acestea vor fi achiziționate cu fonduri europene, prin PNRR. Mijloacele de transport ecologice vor fi livrate până la finalul acestui an. Deocamdată nu se știe unde vor ajunge acestea. Contractul de finanțare privind achiziționarea de microbuze electrice pentru elevi a fost semnat de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul pentru achiziția a 24 de microbuze electrice, cu fonduri din PNRR, destinate județului Timiș
Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest
Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
O nouă recunoaștere pentru un cadru didactic al Universității Politehnica Timișoara! Prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, membru corespondent al Academiei Române și prorector al UPT responsabil cu cercetarea științifică, inovarea și transferul tehnologic, a primit vineri, 22 martie 2024, în cadrul unei ceremonii solemne, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, cea mai înaltă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoştere şi respect. Academicianul Liviu Marșavina, prorector al UPT, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca
Chiar dacă nici măcar nu a demarat perioada oficială de înscriere în cursa de obținere a mandatelor pe patru ani în urma alegerilor locale, candidatul independent Marian Vasile a stabilit deja cine îi vor fi contracandidați la alegerile pentru postul de primar al Timișoarei. El spune că vrea o dezbatere și are în vedere doar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Marian Vasile a stabilit cine sunt unicii săi contracandidați la funcția de primar al Timișoarei. Robu și Fritz sunt chemați la discuții
Speranțele oficialilor prezenți vineri pe șantierul Centurii Sud a Timișoarei, ca proiectul centurii vest, ultima rămasă neîncepută, să meargă ca uns se împotmolesc deocamdată. Societatea ARL din Cluj, deținută de cei de la Strabag, care a licitat pentru proiectarea și execuția tronsonului de centură amintit, a contestat licitația lansată pe SEAP. Optimismul ministrului Transporturilor, Sorin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La licitația pentru Centura Vest Timișoara a fost depusă o contestație
Top