Categories: Sănătate

3,5 milioane de euro, investiti pentru ca Spitalul Judetean Timisoara sa intre in secolul XXI

Spitalul Județean Timișoara a semănat, în ultimul an, mai degrabă cu un șantier decât cu o unitate medicală. Toate secțiile celui mai mare spital din vestul României au trecut prin reparații și s-a lucrat, în plus, la modernizarea unei părți din sălile de operație. În Județean s-au „băgat” aproximativ 3,5 milioane de euro în 2016.

Spitalul Județean Timișoara a primit, în ultimul an, de la CJ Timiș, 7 milioane de lei pentru reparații și 9 milioane de lei pentru investiții. S-a lucrat din greu pe mai toate secțiile unității medicale, astfel că, spune directorul Marius Craina, lucrurile încep să se schimbe radical în bine. „Reparații au avut loc în toate secțiile spitalului: Neurologie, Cardiologie, Chirurgie Vasculară, Diabet Zaharat, Gastroenterologie, Chirurgie. Suntem în plină renovare a Compartimentului de Explorări Funcţionale, care se va muta în fosta secţie de Imunologie, care funcționează acum la Institutul Oncogen. Am renovat morga şi avem una din cele mai moderne unităţi de prosectură din România (…) Investiţii am făcut şi în Maternitatea Bega unde am înlocuit toate geamurile şi uşile. Suntem în procedură de renovare a anumitor saloane, terminăm două săli de operaţie care undeva după sărbători vor fi apte de funcţionare. Am renovat o parte din demisol şi urmează să renovăm altă parte din demisol, deci au fost investiţii masive în Maternitatea Bega”, afirmă Craina.

S-a lucrat, de asemenea, și la sălile de operație. „La blocul operator de la Chirurgie am renovat o sală de operaţie. Suntem în curs de renovare pentru cealaltă sală de operaţie, ne apropiem de final. La Urologie am renovat una din sălile de la blocul operator. La Nerochirurgie, una din săli este funcţională şi a fost redată circuitului medical, iar alta este în curs de renovare. Practic putem spune că a arătat mai mult ca un şantier decât o unitate medicală Spitalul Judeţean în 2016”, spune managerul SCJUT. Șantierul va continua și în 2017. „Mergând în acest ritm, estimăm că la finalul de an 2017, cel mult la începutul lui 2018, Spitalul Judeţean va trece printr-o renovare completă şi complexă privind absolut toate spaţiile. Ca investiții, anul viitor preconizăm mutarea laboratorului în spațiul în care a funcționat fosta bucătărie a spitalului. Într-un an, un an și jumătate, vrem să extindem Compartimentul ATI de la Politraumatologie, care nu mai face față”, a mai declarat Marius Craina. Conform acestuia, în prezent, unele secții ale SCJUT sunt modernizate în proporție de 99%. „Este vorba despre Secţia de Chirurgie 1 de la etajul 3, Chirurgie 2, Diabet şi Gastroenterologie. De acum înainte ne vom ocupa doar de întreţinerea spaţiilor respective”, a concluzionat acesta.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

7 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

9 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

12 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

12 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

12 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

12 ore ago