Retrospectiva (2): Incepe ascensiunea lui Grindeanu. Primul episod, candidatura la sefia CJ Timis

1 martie. Prima zi de primăvară i-a adus unui șofer o amendă uriașă. Accesul mașinilor în Piața Unirii este interzis, dar asta nu l-a împiedicat pe un tupeist să-și încerce norocul. Posesor de Alfa Romeo, el s-a urcat efectiv cu mașina pe unul dintre stâlpișorii care blochează intrarea în Unirii. Amendă: 2.210 lei și două puncte penalizare la permis.

2 martie. Copreședintele PNL Timiș Dan Popa spune că nu va candida pentru scaunul de președinte al CJ Timiș. Popa susține că l-a refuzat chiar și pe Vasile Blaga, pentru că a fost o dată consilier județean și nu i-a plăcut prea mult. Decizia va avea efecte devastatoare pentru partid nu peste multă vreme.
3 martie. Mare atenție ce aduce curierul! De exemplu, cocaină „deghizată” în vopsea de păr. DIICOT a făcut o captură impresionantă la Timișoara: nu mai puțin de 12 kilograme de cocaină. Drogurile fuseseră trimise prin curier, pe post de vopsea de păr! Cocaina a fost trimisă în România din Columbia, printr-o firmă de curierat, și ar fi trebuit să ajungă la Oradea.
3 martie. Secretarul Ioan Cojocari îi sfătuiește, în plenul CL, pe funcționarii publici să stea pe fundul lor, dacă nu vor să ajungă la mâna Curții de Conturi. „Știți care sunt cele cinci porunci ale funcționarului public, după toată treaba cu Curtea de Conturi? Vi le spun eu: 1 – să nu gândești, 2 – dacă gândești, să nu vorbești, 3 – dacă vorbești, să nu scrii, 4 – dacă scrii, să nu semnezi și 5 – dacă semnezi, să nu te miri”, a spus Cojocari.
6 martie. Ion Răducanu anunță că nu candidează la Primăria Timișoara, ci va conduce lista pentru CJ Timiș. „Este în curs un sondaj care vizează un om de afaceri, un profesor eminent și un cadru militar în rezervă. Când va fi gata, vă voi transmite cine va conduce lista de consilieri municipali și cine va candida la PMT”, a declarat Răducanu. E doar o poveste, după cum se va vedea puțin mai târziu.
9 martie. Deputatul traseist Adrian Diaconu părăsește UNPR și parchează în curtea PSD. Diaconu a ajuns deputat după ce a candidat, în 2012, pe listele PP-DD. Înainte, a fost membru PLD, fiind, la un moment dat, vicepreședinte al organizației Timișoara. Apoi, în iunie 2015, s-a mutat, cu arme și bagaje, în tabăra UNPR.

9 martie. Curtea de Apel Timişoara a respins, miercuri, definitiv, contestaţia depusă de Constantin Ostaficiuc, fostul preşedinte al CJ Timiş, împotriva încheierii Tribunalului Timiş, care a dispus pe 2 februarie începerea judecării acestuia, într-un dosar în care este acuzat de conflict de interese. Sentința va veni până la sfârșitul anului.
11 martie. Primarii PNL și Biroul Politic Județean Paritar au votat, joi seară, candidații pentru listele de la CJ Timiș. Surprizele au fost Lucian Blaga, trimis în judecată alături de deputatul Cornel Sămărtinean, și Mihăiță Bojin. Alin Popoviciu a câștigat votul primarilor, iar Marian-Constantin Vasile n-a fost în primii zece în niciunul din cele două clasamente.
11 martie. Mișcarea Populară Timiș i-a găsit contracandidat lui Nicolae Robu. „Popularii” lui Traian Băsescu au decis că un alt traseist, Marius Dugulescu, este cel care-i va putea face față cu brio primarului în funcție.
14 martie. La aproape o lună de când PSD Timiș a anunțat că l-a exclus din partid, consilierul local și viceprimarul Traian Stoia e încă bine mersi în funcție. Prefectura nu și-a terminat analiza și nu a anunțat vacantarea postului, iar prefectul Mircea Băcală este în concediu.
15 martie. Ziua Pensionarilor, Ziua Tinerilor și Ziua Majoratului. Trei evenimente care vor fi organizate, din acest an, de primărie pentru cetățenii orașului. Primele ediții, apărute la inițiativa primarului Nicolae Robu, vor avea loc… în timpul campaniei electorale! Cu cât succes e altă discuție.

16 martie. Alin Popoviciu e preferatul filialei PNL Timiș pentru președinția CJ. După parcurgerea întregii proceduri interne, deputatul a obținut cel mai mare punctaj, urmat de Alin Nica, Marian-Constantin Vasile, Sorin Supuran și Nicu Bitea. Întrebat dacă are probleme cu legea, Popoviciu a susținut că a scăpat basma curată din dosarul „Aeroportul”.
17 martie. Prima zi fără fumat în localuri și spații publice. În România a intrat în vigoare una dintre cele mai restrictive legi antifumat din Europa. Pe români nu-i părăsește însă umorul. „Vroiam să îi cunosc pe acești oameni minunați care au militat pentru această lege. Au trecut deja trei ore şi nu a venit nici unul… Nefumătorule, dacă totuși vii şi cafeneaua e goală, nu intra în panică. Ne găsești în spatele cafenelei, stăm afară în frig şi fumăm”, a scris, pe Facebook, un patron de bar din Timișoara.
21 martie. Aventura lui Florin Marin la Poli Timişoara a luat sfârşit. Tehnicianul a fost destituit de primarul Nicolae Robu, după jocul pierdut pe terenul lui CS Universitatea Craiova.
21 martie. La o lună după ce a fost lăsat fără carnet de partid de Biroul Permanent Județean al PSD, Traian Stoia va trebui să părăsească scaunul de consilier local. La fel, și fostul consilier județean liberal Georgeta Rus. Prefectul Mircea Băcală a semnat ordinele de încetare a mandatelor celor doi.
22 martie. Încă o poveste despre un investitor care vrea să cumpere clubul Poli. De această dată, e vorba despre Nilor Group LTD, același grup care a negociat, la un moment dat, preluarea echipei FC Brașov.
22 martie. Oamenii așteaptă de la PNL, ca și candidați, oameni onești și necorupți. Asta susține Liviu Cocean, copreședintele TNL Timiș, conform căruia tinerii liberali nu vor face campanie pentru candidații penali. „Nu ne putem lăsa băgați în aceeași oală cu oameni de care, înainte, eram dezgustați, și asta din cauza modului în care au înțeles aceștia să facă politică”, spunea, pentru deBanat.ro, consilierul județean. Cocean e bine mersi, încă în PNL.
24 martie. PSD Timiș continuă șirul de racolări din alte partide. Cea mai nouă achiziție, viceprimarul liberal din Jimbolia, Daniel Gorgan, care a venit cu încă doi consilieri. Neoficial, plecarea tânărului liberal ar fi avut legătură cu nominalizarea lui Alin Popoviciu la funcția de președinte al CJ Timiș.
25 martie. Poli are un nou antrenor. „Clubul Poli Timișoara și Petre Grigoraș s-au înțeles ca începând de sâmbătă, 26 martie, acesta să preia funcția de antrenor principal al echipei, cu obiectivul rămânerii în Liga I. Petre Grigoraș va sosi în Timișoara diseară, iar mâine va face primul antrenament”,confirma primarul Nicolae Robu. Obiectivul noului antrenor: evitarea retrogradării.

26 martie. Președintele PSD Timiș, deputatul Sorin Grindeanu, va fi pe prima poziție pe lista partidului pentru CJ. Asta au vrut social-democrații, asta au primit. „Am avut discuții cu mai mulți președinți de organizații, candidați de primar și lideri de opinie din organizația Timișoara. În urma acestora a rezultat ca «sarcină» trasată pentru președintele Sorin Grindeanu asumarea primei poziții pe lista CJ”, explica vicepreședintele PSD Mihai Tudose. De principiu, era de acord și Grindeanu.
28 martie. Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, este unul dintre cei mari săraci șefi de instituții de învățământ superior din România. Conform unui top realizat de Coaliția pentru Universități Curate, Pirtea nu se numără printre primii 20 de rectori nici în clasamentul realizat în funcție de salarii, nici în cel al veniturilor totale. Salariul lui Pirtea: 1.626 euro / lună.
29 martie. Biroul Politic Național al PNL a validat candidatura lui Alin Popoviciu pentru CJ Timiș. Liberalii aveau, astfel, „motor” pentru alegeri. Despre „griparea” lui, niciun cuvânt încă.
30 martie. Liceul Pedagogic Timișoara și Inspectoratul Școlar Timiș, amendate pentru discriminare! De vină sunt criteriile de selecție pentru elevii din clasa zero. Se știe deja, toți părinții se înghesuie să-și înscrie odraslele la școli de fițe.
1 aprilie. Penele de curent de pe străzi continuă să le facă zile negre timișorenilor. Pentru prestația „excelentă”, compania de furnizare a energiei electrice a primit, în ultimii doi ani, de la bugetul local, peste 3,4 milioane de euro.
1 aprilie. Frații Cristescu rămân fără parcarea din spatele magazinului Bega. Curtea de Apel Timișoara a dispus anularea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra acestui teren, emis de Ministerul Economiei către SC Bega Turism SA. Actul fusese emis în urmă cu doi ani, cam pe șest.
3 aprilie. Timișorenii încep să se mobilizeze împotriva bandelor de hoți de buzunare care își fac de cap în mijloacele de transport în comun. Pe rețelele de socializare circulă fotografiile unora dintre hoți, cunoscuți ca acționând mai ales în tramvaie. O parte dintre ei s-au „reprofilat” și în autobuze.
6 aprilie. Ryanair anunță că deschide baza de la Timișoara cu două luni mai devreme decât intenționa. Compania a scos deja la vânzare biletele pentru cursele din septembrie. Spre București, acestea pot ajunge să coste câțiva euro. Asta, spre deosebire de prețurile meganesimțite ale companiei naționale Tarom.
6 aprilie. DNA confirmă că are în lucru un dosar pe numele lui Alin Popoviciu. Deputatul le spusese colegilor liberali că nu mai are niciun fel de probleme. „Dosarul la care faceți referire este în lucru pe rolul DNA – Serviciul Teritorial Timișoara”, se preciza într-un răspuns oficial al procurorilor anticorupție.

7 aprilie. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Delia Ileana Dumitru, Smaranda Haracicu, Violeta Mihalache, Adrian Orza, Mirel Munteanu, Mariana Dimitriu, Martin Staia, Nicușor Miuț și Alina Pintilie! Toți sunt inculpați în dosarul finanțării lui Poli, în perioada în care clubul era patronat de Marian Iancu.
11 aprilie. Potrivit unui sondaj de opinie făcut de PNL Timiș, Nicolae Robu ar câștiga detașat un nou mandat de primar, având un procentaj de aproape 58%. În schimb, PNL are sub 45%. Sondajul intrat în posesia deBanat.ro a fost efectuat telefonic, pe 3.631 de persoane.
13 aprilie. Senatorul Petru Ehegartner și-a dat demisia din funcția de președinte al ALDE Timiș, dar nu a vrut să ofere detalii despre motivele care l-au făcut să ia o astfel de decizie. Ehegarner conducea ALDE Timiș din 2014, după ce a părăsit PNL, nefiind de acord cu fuziunea PNL-PDL.
14 aprilie. Titu Bojin, președintele CJ Timiș, nu vrea să clarifice situația sa politică. Conducerea națională a PSD decisese deja ca Sorin Grindeanu, liderul PSD Timiș, să fie candidatul partidului la funcție de președinte al CJ. Conform unor surse, Bojin nu ar fi nici măcar pe lista de consilieri a partidului.
17 aprilie. O timișoreancă și partenerul ei băimărean au devenit, la Timișoara, campioni europeni la dans sportiv. Timișoara a fost, în premieră, gazda Campionatului European de Tineret Standard, competiție care a adunat peste 120 de perechi. Roxana Lucaciu (Timișoara) – Paul Rednic (Baia Mare), perechea clasată pe locul I, a confirmat calculele hârtiei și evoluțiile bune de la concursurile la care a participat în acest an.
22 aprilie. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”. Decizia a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dragnea a fost acuzat, alături de alte 74 de persoane, preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
24 aprilie. ALDE Timiș are un nou președinte. Parașutat direct de la București, senatorul Teodor Meleșcanu preia filiala după demisia lui Petru Ehegartner.
25 aprilie. PSD Timiș are listă pentru CJ. Primul e Sorin Grindeanu, iar surpriza este revenirea lui Dan Poenaru. Titu Bojin nu se regăsește în lista votată în unanimitate de Biroul Permanent Judeţean şi Comitetul Executiv al PSD Timiș.

26 aprilie. UNPR Timiș anunță listele de candidați pentru alegerile din 5 iunie. La CJ Timiș, primul este Titu Bojin, iar la CL, deputatul Ion Răducanu, care s-a răzgândit și candidează, din nou, și la Primăria Timișoara. Titu Bojin a semnat adeziunea la „progresiști” chiar înainte de depunerea dosarelor de candidatură.
29 aprilie. Lucrarea din Cetate a fost, în sfârșit, recepționată. Timișorenii au umblat, luni bune, printr-un perpetuu șantier, printre gropi și șanțuri. Totul are garanție cinci ani, dar mai erau de schimbat… cinci copăcei! Șantierul din Cetate a durat mai bine de doi ani și a inclus 11 străzi și patru piețe publice. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 10 milioane de euro, cei mai mulți bani provenind de la Uniunea Europeană.
30 aprilie. Poli Timișoara se face din nou de râs în Liga I. În ultimul meci din play-out, timișorenii au luat-o rău pe coajă de la CFR Cluj, scor final 1-5. În cele nouă etape din play-out, timişorenii au cel mai slab golaveraj din Liga I: 7 goluri înscrise şi 19 primite.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Alex a spus: (ianuarie 4th, 2017 at 15:12 )

Acum incepe ascensiunea lui Calin, povestea 🙂 continua … GO ALIN ? unpr ul ?

anteconbega a spus: (ianuarie 4th, 2017 at 15:37 )

Care Calin? E vorba, de fapt, de Ionel?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit

Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
Comisia de selecție și evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș a stabilit beneficiarii și proiectele din domeniul activității sportive, care vor fi finanțate din bugetul județului. Cea mai mare parte a cererilor au fost aprobate, câteva nu au întrunit punctajul și condițiile cerute. Suma totală acordată este de 3,250 milioane de lei, fiind stabilită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a decis cum se împart banii pentru activități sportive
Peste două luni, Primăria Timișoara va putea pregăti licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze  Centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Instituția a semnat contractul pentru proiectarea acestui centru, care va prelua 13 tipuri de deșeuri. Prin contract va fi elaborat studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT), totodată se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un pas mic pentru un proiect mare. Centrul de predare a deșeurilor, care va fi amenajat pe 2,5 hectare are proiectant
Primarul Dominic Fritz afirmă că, dacă pe vremea lui Nicolae Robu, societatea Colterm a fost căpuşată de clici de partid, acum funcționează pentru timişoreni. Fritz îi răspunde astfel fostului primar care, zilele trecute, a prezentat un grafic pe care l-a denumit “situaţia reală de la COLTERM”. Dominic Fritz afirmă că Nicolae Robu dezinformează din nou,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz reacţionează: Pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid
De vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion. Astfel, după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția dedicată reabilitării Conacului Mocioni revine acasă, pe simeze la Centrul Multifuncțional Bastion/Foto
Din 29 aprilie devine efectiv funcțională obțiunea de a se rezolva online operațiunea de a obține o autorizație de construire, la Primăria Timișoara. Cei care vor depune primele trei astfel de cereri vor fi extrem de fericiți, primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, vor fi operate cu prioritate, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara devine funcțională rezolvarea online a cererilor pentru autorizația de construire. Primii trei solicitanți, tratați cu prioritate, fără taxe
Universitatea Politehnica Timișoara e pregătită de un nou eveniment în care practic îşi pregăteşze viitorul… Ziua Porţilor Deschise, rezervat viitorul studenţi. UPT a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un eveniment aşteptat se apropie cu paşi repezi: Zilele Porților Deschise la UPT
Top