Retrospectiva: Desi, dupa Robu, PNL Timis castiga alegerile locale, Grindeanu ajunge presedinte CJ

4 mai. Ca orice politician român care se respectă, primarul Nicolae Robu face o vizită la DNA. Acolo unde e pus să dea explicaţii despre un contract de telefonie mobilă încheiat de municipalitate. De termenii contractuali s-a ocupat însă viceprimarul Traian Stoia.
9 mai. După 14 ani în care avut monopol pe semnalizarea rutieră din oraş, Rosign iese din schemă. Se pregăteşte pentru 15 ani dominaţia SDM. Cum ar veni, am scăpat de dracu’ şi-am dat de mă-sa. În urmă cu ceva ani, Rosign s-a desprins de SDM.
10 mai. Meritocraţia din Primăria Timişoara e tot mai făţişă. La doar 30 de ani şi fără să dea vreun concurs, Andreea Stănilă este numită de primarul Nicolae Robu în funcţia de arhitect-şef al oraşului.
11 mai. Primarul Robu anunţă că mută fântâna sa cu mult sclipici de pe Bega în Parcul Botanic. Fântana în cauză, un kitsch în toată regula, este una dintre cele mai vechi şi dragi promisiuni ale primarului.

12 mai. Jean Cojocari, acest Matusalem al administraţiei locale, anunţă că nu va mai da avize de legalitate pe motiv de DNA. Care DNA i-a făcut un dosar penal pe motiv de finanţare Poli în era Iancu.
13 mai. Transferat de la PSD la UNPR, şeful CJ Timiş, Titu Bojin, face în continuare ce ştie mai bine: pupă primari. Din păcate pentru el, nu prea i-a ajutat.
17 mai. Procurorul DNA Ciprian Dorobanţu, cel care a investigat dosarul Poli, devine la rândul lui anchetat pentru şofat sub influenţa alcoolului. Şi de atunci, şi acum se tot investighează.
22 mai. La nici două luni de la instalarea pe banca lui Poli, Petre Grigoraş este dat afară de primarul Nicolae Robu printr-o… postare pe Facebook. Bilanţul lui Grigoraş a fost însă dezastruos: o victorie, două egaluri, şase înfrângeri, golaveraj 10-25. O zi mai târziu pe banca poliştilor ajunge Ionuţ Popa. Care rezistă şi acum.
29 mai. Agonia celor de la Poli se termină. Ultima etapă a campionatului oficializează retrogradarea echipei în Liga a II-a. După cum se ştie, ulterior, la „masa verde”, Poli va continua şi următorul sezon în prima ligă.
5 iunie. Alegeri locale. Nicolae Robu câştigă un nou mandat în fruntea primăriei, obţinând aproape 53% din voturi. Principalul contracandidat, Florică Bîrsăşteanu (PSD) s-a oprit la 23%. PNL nu reuşeşte însă să „închidă” de unul singur Consiliul Local Timișoara, aşa cum şi-a propus, liberalii fiind nevoiţi să facă o alianţă.
5 iunie. PSD câştigă pentru prima dată Timişul, obţinând 37,3% la votul pentru CJT. PNL vine pe locul II, cu 32,2%, iar UNPR, pe ultima treaptă a podiumului cu 6,7%. Mai trec pragul de 5 procente ALDE şi PMP. Urmare acestor rezultate, PSD obţine 16 mandate de consilieri judeţeni, PNL – 14, UNPR – 3, PMP şi ALDE câte două mandate. În privinţa primăriilor, PSD câştigă 52, PNL – 38; UNPR – 2; UDMR – 2; ALDE – 1.

7 iunie. La prima ieşire publică de la dezastrul din alegerile locale, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, spune că… liberalii au câştigat scrutinul. Şi asta fiindcă PNL a avut cel mai mare rezultat din istorie. E adevărat, numai că acum PNL are şi vechea componentă a PDL. Or, PDL singur obţinea înainte peste 35% din voturi.
8 iunie. O veste bună şi una rea. Începem cu cea bună. Ionelaş Cârpaci este condamnat definitiv de ÎCCJ la şapte ani şi două luni de închisoare plus plata unor despăgubiri de 1,5 milioane de euro. Vestea rea este că bulibaşa a fost lăsat să părăsească ţara, ajungând în Germania. Nici acum n-a fost adus înapoi pentru a fi încarcerat.
9 iunie. PSD şi UNPR ajung la o înţelegere pentru a forma majoritate în Consiliul Judeţean Timiș. Sorin Grindeanu ar primi fotoliul de preşedinte, în timp ce UNPR-iştii Titu Bojin şi Viorel Matei ar deveni vicepreşedinţi. După cum se ştie, alianţa nu va fi pusă în practică. Rămas pe dinafară, ALDE protestează.
10 iunie. Sentinţe finale în Dosarul Heaven. Fostul şef al Direcţiei Patrimoniu din primărie, Nicuşor Miuţ, este condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Alături de Miuţ mai primesc condamnări alţi foşti patru angajaţi din primărie, însă numai unul cu executare.
10 iunie. Robu taie puntea de legătură cu PMP, după ce-l atacă public pe Marius Dugulescu, fost candidat al acestui partid la funcţia de primar.

11 iunie. Sorin Grindeanu dixit: „Nu plec la Bucureşti în iarnă, rămân patru ani la CJ Timiş”. No comment.
19 iunie. De Rusalii, la Şag au loc alegeri pentru scaunul de primar, după ce în primul tur a fost egalitate perfectă între candidaţii PSD şi respectiv PNL. PSD-istul Flavius Roşu câştigă primăria obţinând cu 114 voturi în plus faţă de liberal.
22 iunie. PNL face alianţă cu UDMR la Consiliul Local Timișoara. Dan Diaconu rămâne viceprimar, maghiarii dând al doilea viceprimar în persoana lui Imre Farkas.
22 iunie. La CJ Timiş se parafează o nouă alianţă între PSD, ALDE şi PMP. Sorin Grindeanu primeşte funcţia de preşedinte, în timp ce Roxana Iliescu (PMP) şi Traian Stancu (ALDE) vor fi unşi vicepreşedinţi. Această variantă va fi şi cea finală, în pofida demersurilor disperate ale PNL de a-i convinge pe PMP-işti să rupă înţelegerea cu PSD.
29 iunie. E oficial, Sorin Grindeanu este ales preşedinte al CJ Timiş din a treia încercare. Primele două şedinţe au fost boicotate de liberali. PNL n-a prezentat candidat la şefia CJT, astfel că Grindeanu a concurat de unul singur.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişoara începe duelul sub panou cu SCM Craiova, în Bănie

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara începe miercuri seria cu SCMU Craiova, din grupa locurilor 11-14 în Liga Naţională de baschet. Prima partida este programată miercuri, 24 aprilie, ora 18.00, în Bănie. Se joacă după sistemul „două din trei”. Al doilea meci va fi luni, 29 aprilie, ora 19.00, la Timișoara, iar un eventual decisiv se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara începe duelul sub panou cu SCM Craiova, în Bănie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Amendă în cinci cifre pentru un şofer care a ars deşeuri pe câmp

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz, au fost sesizati prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi aruncat deșeuri dintr-o autoutilitară, pe care ulterior le-ar fi incendiat, pe un teren viran ce aparține unei foste societăți comerciale din localitatea Beregsău Mare. Polițiștii s-au deplasat la fața locului,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amendă în cinci cifre pentru un şofer care a ars deşeuri pe câmp
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara

Pregătirile pentru organizarea Forumului Internațional de Afaceri Timișoara,  premieră CCIA Timiș în sistemul cameral românesc și european, se apropie de final.  Din cele 7 țări participante, s-au înregistrat până în prezent pentru întâlnirile B2B peste 90 de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (20), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11),  Italia (10, inclusiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz, au fost sesizati prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi aruncat deșeuri dintr-o autoutilitară, pe care ulterior le-ar fi incendiat, pe un teren viran ce aparține unei foste societăți comerciale din localitatea Beregsău Mare. Polițiștii s-au deplasat la fața locului,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amendă în cinci cifre pentru un şofer care a ars deşeuri pe câmp
Conducerea PNL Timiş a stabilit ordinea de pe listele de consilieri locali şi judeţeni pentru alegerile din 9 iunie. De menţionat că PNL va avea liste comune cu PSD, atât la CL Timişora, cîât la la CJ Timiş. Ponderea celor două partide pe liste va fi de 1,5/1 pentru PNL la Consiliul Local şi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL a stabilit ordinea pe listele pentru Consiliul Local Timişoara şi CJ Timiş. Dan Diaconu (CLT) şi Marin Popescu (CJT), pe primele poziţii
Unul din capii mafiei imobiliare de romi din Timişoara, Cristopher Cîrpaci, i-a îndemnat pe coetnicii săi să-l voteze pe Nicolae Robu la alegerile locale. Acelaşi Cîrpaci l-a ameninţat pe primarul Dominic Fritz, „anunţându-l” că nu va mai fi primar. Acţiunea de demolare a unor construcţii ilegale demarată luni de Primăria Timişoara a lăsat răni adânci...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Clanurile mafiote ţigăneşti îşi anunţă sprijinul pentru Nicolae Robu la alegeri!
Pregătirile pentru organizarea Forumului Internațional de Afaceri Timișoara,  premieră CCIA Timiș în sistemul cameral românesc și european, se apropie de final.  Din cele 7 țări participante, s-au înregistrat până în prezent pentru întâlnirile B2B peste 90 de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (20), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11),  Italia (10, inclusiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara
Consilierii locali vor avea de aprobat tarifele pe care adăpostul public de câini urmează să îl perceapă proprietarilor animalelor pierdute și ajunse în acest adăpost. Pentru fiecare zi de ”cazare” urmează să fie solicitați bani, la fel și pentru operațiuni medicale. În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara stabilește tarifele percepute celor care își recuperează câinii pierduți și ajunși în adăpostul public
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, filiala Timiș a decis să meargă, la alegerile pentru funcția de președinte al consiliului județean, pe candidatul propus de alianța PSD – PNL și nu pe cel propus de cea din care face parte la nivelul Timișoarei, deci îl vor susține pe Alfred Simonis. Decizia nu aduce nicio atingere...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UDMR Timiș a decis și a luat o decizie pragmatică. Îl susține pe Alfred Simonis la șefia CJT 
Soluția provizorie a liniei continue trasată pe întreaga lungime a centurii de ocolire a Timișoarei devine definitivă. De marți va începe montarea de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului. Decizia a fost luată de comun acord cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș încă de anii trecuți, pentru a obliga conducătorii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De azi se montează parapet de beton pe toată Centura Nord de ocolire a Timișoarei
Anul acesta Iulius Town Timișoara vă încurajează să fiți „De Paște, mereu împreună!”. Au fost pregătite cadouri pentru toată familia, iar cei mai norocoși pot câștiga, pe lângă premiile zilnice din cadrul campaniei, vouchere în valoare de 1.000 de euro la Bijuteria Gia. Până pe 3 mai 2024, toate ajutoarele Iepurașului care fac shopping la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping din Iulius Town, cu 1.400 de premii pe loc sau 3 vouchere în valoare de 1.000 de euro la Bijuteria Gia
Ajuns la cea de-a V-a ediţie, festivalul „Aero West Bike Fest” va aduce pe scena amplasată la Aerodromul din Buziaş emblematica trupă a rock-ului românesc şi timişorean, Cargo. Concertul legendarului grup va avea loc în prima  zi a festivalului, pe 24 mai. Primăria și Consiliul Local Buziaș, în colaborare cu Aerodromul Aero West Buziaș și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Legendarul grup Cargo va cânta la Buziaş, pe 24 mai, la “Aero West Bike Fest”
Top