Categories: Social

Alarma la dezastre! Incepe testul sirenelor in Timis

Sirenele care anunță situațiile de urgenta sună, în Timiș, vineri, 21 aprilie, între orele 10 și 15. Începe exerciţiul naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă PROCIV 2017, cel mai amplu test de acest gen desfășurat în ultimii ani în România.

Anunțul de începere a testului a fost făcut pe Facebook de Departamentul pentru Situații de Urgență, cu îndemnul „#Share ca să nu fim luați prin surprindere”. Vineri, 21 aprilie, e ziua în care exercițiul se va derula în Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș și Vâlcea. IGSU va verifica, prin acest exercițiu, și dacă populația a sesizat că sirenele sunt pornite. „Scenariul exerciţiului vizează primirea de către IGSU a unor informaţii cu privire la iminenţa producerii unor situaţii de protecţie civilă generate de căderea de obiecte din atmosferă şi derularea activităţilor specifice în astfel de situaţii. Pe timpul exerciţiului vor fi transmise semnale de alarmare acustică cu semnificaţia «Alarmă la dezastre», semnalul fiind alcătuit din cinci sunete cu durata de 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între cele 5 sunete”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

La începutul anului, PMT a lansat o procedură pentru „achiziție serviciu studiu de audibilitate sirene”. Studiul, spuneau reprezentanții PMT, este obligatoriu în vederea „dezvoltării și completării sistemului de înștiințare – alarmare al populației în situații de protecție civilă la nivelul municipiului Timișoara”. „Aceste instalații nu acoperă întreg teritoriul administrativ și nu prezintă garanția de a asigura funcțional înștiintarea – avertizarea și alarmarea populației municipiului Timișoara pentru situații de protecție civilă”, spune cei de la primărie. Studiul își propune să identifice zonele care nu dispun de sisteme proprii de alarmare, dar și stabilirea caracteristicilor tehnice ale instalației de alarmare corespunzătoare deficitului existent. Pe baza studiului va fi redimensionat sistemul de alarmare astfel încât acesta să funcționeze minimum 10 ani de acum încolo.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

19 ore ago