Categories: Primăria Timişoara

Timisoara, cotropita de rampele ilegale de gunoi. Sute de sesizari la Politia Locala

Timișorenii sunt tot mai nemulțumiți de aspectul orașului lor. Asta rezultă din ultimul raport al Poliției Locale, conform căruia, în ultimul an, s-au înregistrat cu aproape 1.300 de reclamații mai mult decât în 2015. Cea mai gravă problemă: gropile clandestine de gunoi.

Din raportul Poliției Locale pe anul 2016 rezultă fie că Timișoara arată tot mai rău, fie că timișorenii s-au învățat să reclame lucrurile care îi deranjează. „Au fost centralizate aspectele negative constatate de către polițiștii locali pe raza municipiului dar și cele sesizate de către cetățeni (…) Comparativ cu anul 2015 când au fost înregistrate 1.738 de aspecte negative, în anul 2016 s-au înregistrat 3.012 de astfel de aspecte, cu 1.274 mai multe”, scrie în raportul de activitate al polițiștilor locali. Conform datelor adunate de aceștia, cea mai spectaculoasă creștere s-a înregistrat la categoria „rampe clandestine”, unde, anul trecut, au fost 830 de sesizări, față de 226, în intervalul similar anterior.

Ce îi mai deranjează pe timișoreni? În ordinea numărului de sesizări făcute: indicatoarele rutiere avariate – 664 (418), gropile din carosabil – 293 (224), lipsa iluminatului public – 185 (106), câinii fără stăpân – 132 (117), tăierile de copaci – 104 (52). Au fost mai puține sesizări în ceea ce privește mobilierul urban degradat – 161 (175) sau problemele legate de canalizare – 52 (68). Polițiștii locali mai spun că aproape 539 de sesizări vizează „alte aspecte”, numărul acestui gen de reclamații fiind, de asemenea, în creștere semnificativă față de anul precedent, când au fost 305.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

4 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

4 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

4 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

5 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

5 ore ago