Categories: Partide

USR Timis acuza de abuz Primaria Timisoara, pentru ca a primit drept sediu o hruba! / FOTO

Partid parlamentar, USR a primit, de la PMT, un sediu la care îi dă dreptul legea. Aflat departe de centrul orașului, spațiul nu este într-o stare prea bună, așa că oamenii lui Nicușor Dan vorbesc acum despre un abuz din partea administrației Robu.

Legea 334/2006 dă dreptul partidelor politice să primească, de la administrațiile locale, spații în care să-și desfășoarea activitatea. Primăria Timișoara a pus la dispoziția USR Timiș un sediu situat pe str. Gh. Asachi, în zona Lunei. USR-iștii spun că s-au dus să-l vadă și au rămas șocați de ce au găsit la fața locului. „Spațiul pe care l-am primit este insalubru, neîncălzit, cu acces blocat și cu probleme litigioase. Nu este doar neadecvat, ci de-a dreptul nefuncțional. Având în vedere starea spațiului oferit de primăria condusă de PNL și faptul că acceptarea sa de către USR Timiș ne-ar crea mai multe probleme decât ar rezolva, considerăm acest fapt ca un abuz al primăriei. USR Timiș nu va accepta bătaia de joc a unui primar care nu face distincția dintre competiție și opresiune, ale cărui jocuri politice se află de multe ori la marginea democrației, și nici nu vom lăsa ca eforturile nostre, îndreptate către scopurile pentru care ne-au mandatat alegătorii, să fie deturnate spre restaurări imobiliare”, spune Vlad Șendroiu, membru în biroul local al USR Timișoara.

Spațiul pus la dispoziție de PMT se află pe str. Gheorghe Asachi, în zona Lunei. Primarul Nicolae Robu spune că habar nu are despre ce este vorba. „Nu mă ocup eu de așa ceva. Există o comisie care împarte aceste spații”, a declarat edilul. USR Timiș a contrat de mai multe ori, în ultima perioadă, administrația Robu. A fost, la finele lunii martie, contestarea modului în care a fost făcută dezbaterea pe tema bugetului local. Acum câteva zile, senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi l-a interpletat pe ministrul de Interne, Carmen Dan, în cazul eternului interimat al lui Dorel Cojan la șefia Poliției Locale Timișoara. Primarul Nicolae Robu a declarat, în mai multe rânduri, că nu intenționează să organizeze un concurs pe acest post, preferând interimatul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

15 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

15 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

17 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

17 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

18 ore ago