Narcisismul din „Poli suntem noi”

Duminică perfectă pentru fotbal la Timișoara. Pentru prima dată după anii regretatului Marian Iancu, să-i dea Dumnezeu sănătate, am simțit pe „Dan Păltinișanu” atmosfera unui mare meci. Peste 10.000 de spectatori, mulți tineri, femei, copii, relaxare în tribune, încordare creativă în peluze, ce mai?, tot tacâmul unui eveniment fotbalistic cu care Timișoara era obișnuită. Cum era de așteptat, brigăzile Druckeriei au făcut spectacol și au câștigat lupta cu rivalii de la UTA, dar și cu rivalul de la primărie, Nicolae Robu. Coregrafia nu atât de criptată cum poate le-a părut unora a arătat niște malformații reci, de gheață, fără suflet, care se vor topi și vor lăsa locul celor cu căldură și pasiune. Pentru cine n-a priceput încă parabola, monstrul de gheață e ACS-ul lui Robu, iar pasiunea e ASU Politehnica, Druckeria, Peluza Sud și așa mai departe. Pe gard, pe un banner ne informa: „cât timp pasiune e nimic nu e pierdut”. Oare?

Aici e o problemă. O mare problemă a celor care construiesc filosofia de viață a celor de la ASU. Cândva s-a inventat acest sport în Anglia. Două echipe puneau în teren 11 jucători pentru a câștiga un meci. Ce câștigau nu mai contează. Că era vorba de sănătate, relaxare, bani sau mândrie, tot era un câștig acolo. Echipele se luptau să câștige. Comunitățile susțineau acești tineri, bucurându-se la victorii și întristându-se la înfrângeri. Simplu. Așa au apărut și galeriile, cântecele, coregrafiile mai apoi, bătăile între fani. Dar la bază este rezultatul meciului de fotbal. Asta e o spălare pe creier să spui că dacă ai pasiune nu ai nimic de pierdut. Ba da, teoretic poți pierde 38 de meciuri într-un campionat de liga a doua.

Jucătorii chiar nu au nicio vină că ASU Politehnica pe teren e „praf”. Poate nici antrenorul. Nici nu contează, la urma urmelor. Narcisismul celor din galerie nu mai lasă loc de analize. Aproape toate bannerele afișate duminică de cei din Peluza Sud se refereau la cât de slabă e galeria celor de la UTA și cât de buni, prin comparație, sunt ei. Asta în timp ce UTA, o echipă „varză”, care va pierde la scor barajul cu orice echipă de primă ligă, conducea pe teren cu 2-0. Deloc interesant pentru cei implicați. Important e că galeria lui UTA nu face deplasări, că fanii alb-roșii stau în fața televizoarelor, nu că a ajuns o echipă mediocră să te bată acasă cu un rușinos 3-0. Dacă vreți, e ca și cum celebra operă din Milano ar cânta cu Costel Busuioc sau cu oricine vreți dumneavoastră – cu Puiu Codreanu, hai -, iar biletele se vând pentru a vedea clădirea, nu pentru interpretare și conținut cultural. În acest moment, la ASU Politehnica nu contează cine joacă pe teren, nu interesează pe nimeni că joacă incredibil de prost pentru că salariile sunt mici sau de ce salariile sunt mici… Răspunsul la aceste întrebări nu contează, atâta vreme cât campioana României este în afara perimetrului de joc, în tribune, nu acolo unde trebuie.

Motivele pentru care s-a ajuns aici sunt știute și chiar m-am plictisit să le mai aduc în discuție. Finalmente însă, existența unei galerii în liga a doua (căci asta avem, o galerie frumoasă înscrisă în campionatul secund al României, căreia i s-a atașat din rațiuni regulamentare un lot de jucători) și o echipă cât de cât competitivă, finanțată semipublic, ACS Poli, nu este decât un eșec răsunător al primarului Nicolae Robu. Chiar dacă bunele intenții ale managerului Timișoarei au existat ân 2012, chiar dacă orgoliile complică apropierea celor două formule, categoric, dezechilibrul absurd din fotbalul timișorean este o notă proastă, o nerealizare pentru actualul edil. Cine poate propune un proiect care să pună capăt acestei situații, dacă nu Nicolae Robu sau cineva neutru agreat la nivelul finanțatorului public? Indiferent de rezultatul acestor tentative, obligația pentru restructurarea fotbalului pe un singur pilon alb-violet nu poate să-l ocolească în niciun fel pe Nicolae Robu. Cu atât mai mult cu cât patronatele din fotbal au cam devenit publice.

Poți spune că atâta timp cât există pasiune nu ai nimic de pierdut? Aiurea. ASU Politehnica a pierdut spectatori la pauză. Unul dintre ei a fost profesorul Jackie Ionescu. Putem spune că Ion V. Ionescu nu are pasiune pentru Poli? Nu cred, dar omul ăsta nu vine numai pentru asta la stadion, ci mai vrea să vadă și fotbal. Iar când a văzut că în prețul biletului nu i s-a dat fotbal, ci doar spectacol, a plecat.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

56 comentarii pentru acest articol

antirob a spus: (mai 22nd, 2017 at 11:31 )

Cand am pornit din liga a 5-a nu-mi amintesc sa va fi promis ceva.
Si nu va promitem nimic nici acum.Vreti 11 jucatori care sa traga la promovare pentru liga 1? vreti un fotbal calitativ ? da? sigur?
Atunci cu umilinta va informam ca am pus la dispozitia dvs patru tipuri de membri cotizanți: Junior – 100 de lei/sezon dedicat tinerilor poliști până în 23 de ani, Viola – 200 de lei/sezon pentru violeții de toate vârstele, Gold – 500 de lei/sezon pentru cei ce vor să se implice mai mult și Platinum – 1000 de lei/sezon pentru cei privilegiați la meciurile echipei de pe teren propriu.
A, nu vreti asta? Vreti in continuare fotbal „de partid si de stat” ? atunci nu va ramane decat sa strangeti randurile in jurul aceseului, urmand ca setea de ch league sa va fie satisfacuta de wcsb.
Personal, o sa va regret foarte 🙂

vest a spus: (mai 22nd, 2017 at 11:41 )

Corect.

@antirob a spus: (mai 22nd, 2017 at 11:47 )

Nu te ambala tinere,daca Acs se salveaza si sta doar la mana ei,din vara Timisoara va avea echipa bunicica in liga 1,al carei medie de spectatori va creste iar la finalul sezonului viitor te asigur ca vom fi nu pe locul 5 ca in prezent ci pe podium.Lumea e satula de voi pana peste cap,Poli 1921 Nu mai exista,iar voi pana in 2012 habar n-ati avut ca exista Asu si unde joaca,Insa dupa 2012 fiindca sunteti marionete ale unora in costum ati vopsit toate gardurile ca Recasu nu-i Poli(bine c-a fost Bragadiru)..Daca Acs ajunge la baraj cu Uta ai impresia ca vor fi mai putini decat ati fost voi ieri?Sa nu uiti ca peste 50% din cei prezenti ieri pe stadion sunt samantarii aia ,,recaseni,, care v-au umplut conturile,care n-au rautatea voastra si habar n-au ca voi la un eventual baraj veti sta in galeria adversa si veti urla ca Recas nu e Poli.

polist a spus: (mai 22nd, 2017 at 11:54 )

Un articol stupid, ridicol si plin de rea-vointa.
Era normal ca galeria sa isi poarte propriul razboi in tribune cu mesaje ironice la adresa galeriei aradene, doar nu era treaba ultrasilor sa intre pe teren sa joace. Nu mai incercati sa aruncati cu mizerie in Peluza Sud, ei sunt nebunii care au reusit la multe capitole ceea ce Robu si banii primarei nu au reusit si nici nu vor reusi. Nu va ma preocupati voi de ”filozofia de viata a celor de la ASU Poli”, si uitati mai bine penibilul in care se scalda ACS Recas pe foarte multi bani publici.
Pentru rezultat sunt responsabili doar antrenorul si cei 11 din teren. Restul e can-can.

Aritmetica si fantezie a spus: (mai 22nd, 2017 at 11:58 )

Varianta ideala, de poveste, utopica, fabuloasa:
500 carduri „Platinum” = 500.000 lei;
1000 carduri „Gold” = 500.000 lei;
10.000 carduri Viola = 2.000.000 lei
10.000 carduri „Junior” = 100.000 lei/an
Total carduri = 3.100.000 lei = 685.000 euro/an
Drepturi TV = 1.300.000 euro/an
Sponsorizari… max 300.000 euro/an
Total = 2.185.000 euro/an
Ajungi campionana cu banii astia? Eu nu vreau sa „trag la promovare pentru liga 1”, nici „fotbal de partid si de stat”, ci sa devin campion, vorba cantecului din Peluza Sud.

antirob a spus: (mai 22nd, 2017 at 12:03 )

@ Aritmetica …: Buget Viitorul Constanta 2016-2017 in sume nete +- 3 milioane USD.

bafta in UCL!

drucker a spus: (mai 22nd, 2017 at 12:08 )

Atitudinea intoleranta , afisata in cei 5 ani de druckerie la ASU , comportamentul agresiv vis a vis de toti cei care nu gandesc ca ei , slogane de genul ” Poli suntem noi ” , „echipa suporterilor” au dus incet dar sigur la o auto-izolare a celor de la ASU , care nu au reusit in 5 ani sa atraga noi sustinatori alaturi de echipa.
Proiectul inceput in urma cu 5 ani este de aceea un ESEC , pe care incearca din rasputeri sa-l mascheze .
Cand nu ai valoare si nici spectatori (exceptand meciul de ieri care confirma ca timisorenii ar veni la fotbal ) ramane intradevar PASIUNEA .
Din pacate DOAR pasiunea .
Intoleranta duce ireversibil spre auto izolare , o auto izolare din prea multa PASIUNE .

Razvan a spus: (mai 22nd, 2017 at 12:29 )

cei 1000 de betivani suntem narcisisti… ma tot intreb de ce nu mereti toti astia de comentati pe net la meciurile ACS-lui. tot 300 sunt in tribune. adica ne tot blamati pe noi ca scriem pe garduri dar aseara ati venit cu gura gascata sa vedeti o fumigena. DIN NOU… MERETI LA MECIURI IN PRIMA LIGA SI UMPLETI STADIONUL CU VOLUNTARI SI CHIAJNA SI NU MAI NE PLANGETI DE MILA CA SE DUCE PROIECTUL DE RAPA. LASTI-NE IN PROSTIA NOASTRA

@@antiron a spus: (mai 22nd, 2017 at 12:40 )

Sa înțelege ca mâine la meciul cu Pandurii vor fi peste 5000 de spectatori.

Halasz Milionaru a spus: (mai 22nd, 2017 at 12:42 )

Inca un articol si 5 comenturi cu „ce fraieri is aia ca nu vin sa cante la ACRecas „. Cantati voi cantecacilor, cine va opreste ?
PS: E interesant cum toti astia care o dau cu „betivanii de la ASU” si-au postat numa selfiuri cu coregrafie de ieri.

ion a spus: (mai 22nd, 2017 at 13:08 )

Vinovat pentru faptul ca Poli e rupta in doua e Nicolae Robu. Punct

Jonny a spus: (mai 22nd, 2017 at 13:32 )

Sa-ti dea taranii cu terenul in cap pe El Monumental; si tu sa continui sa o arzi cu baietii in ghete, trebuie clar sa nu ai toate tiglele pe casa !

Brunetul a spus: (mai 22nd, 2017 at 13:35 )

Nici nu erau parcati la stadion ieri emigranti cu numere la carute de DJ, GJ, MH, HD. Eu credeam ca aia merg numai la AX nu si la ASU si toti sunt fani wcsb. Se pare ca nu-i chiar asa!

watchdog a spus: (mai 22nd, 2017 at 13:45 )

Un articol foarte bun si o analiza pertinenta a ceea ce se intampla, din pacate, in fotbalul timisorean. Si primarul si brigadierii sunt vinovati in egala masura pentru situatia actuala.

Parilen Mirtea a spus: (mai 22nd, 2017 at 14:03 )

@antirob… ”Cand am pornit din liga a 5-a nu-mi amintesc sa va fi promis ceva”. Pai tocmai de aici vine reprosul. Timisoara are nevoie de o echipa care promite ceva.
Jonny a surprins exact dimensiunile dramei. Daca „taranii” te umilesc asa si tu esti mandru de asta… pacat de oras si traditia fotbalistica de aici.

sorin a spus: (mai 22nd, 2017 at 14:04 )

eugen sasu dovedesti din nou cat de imbeccil gandesti…imbecil.. si din cauza unora care se cred detinatorii adevarului absolut si mai au si pix in mana fotbalul din timisoara este unde este.asa zisa ta analiza asupra peluzei este cea mai comunista gandire posibila dar ce sa astepte omul de la tine????? asta este tot ce poti tu sa intelegi.limitat. daca ai fi dorit fotbal in timisoara luptai pentru ca energia acelei galerii pe care fireste tu n ai cum sa o intelegi sa fie canalizata unde trebuie. dar tu ai o fixatie. sa moara asu. nu mor caii cand vor cainii

33's Huligans a spus: (mai 22nd, 2017 at 14:10 )

La meciul cu Pandurii se va vedea spectacol adevarat. A promis patronul ca ne da si un tramvai daca facem iures

banateanu a spus: (mai 22nd, 2017 at 15:27 )

ce nu-i clar?! echipa asu este a gastii herzog, aceasta gasca se autointituleaza reprezentanta suporterilor! si nu este dispusa sa cedeze nimic din conducerea echipei nici daca ar veni primaria cu milioane de euro sau vre-un seic cu miliarde de euro(ca la psg), si ar aduce trofeul champions league la timisoara! orice fel de proiect (mai alaes daca este inclus si ‘dusmanul robu’) indiferent cat de avantajos este pt fotbalul banatean, nu ii intereseaza! Asu e jucaria aestei gasti si PUNCT! nu vedeti ca nu sunt deschisi la nic-un fel de dialog!
iti dai seama ce suflet putred de om foarte, foarte rau ai, cand ajungi sa sustii clonele comuniste cand joca contra unei echipe 100% banatene!

++ a spus: (mai 22nd, 2017 at 15:30 )

ciudat cit e de spus dupa un 3-0 de care mie personal imi e cam jena. nici un moment „lupta” din teren nu arata egalitate macar, putea fi linistit 5, sau chiar 6-0. pare o echipa de amatori, aradenii aveau crampe deja la 1-0 si au ajuns la 3-0! si noi vorbim de peluza sud sau nord sau care o fi? ati inebunit cu totii? rezultatele astea arata cit de falit e sistemul socios in rominia, nici macar amatori de talent nu poti atrage, doar pe astia de ieri de pe teren, cu rezultate coresunzator de penibile. trebuie insfirsit, unii nu vor reusi, sa se priveasca adevarul in fata.

@ ++ a spus: (mai 22nd, 2017 at 15:50 )

De ce sa-ti fie jena ?

UTA a invins echipa suporterilor, vreo 600 la numar, medie la meciurile de pe Stiinta de 5 ani incoace .
Iar oamenii nu-si doresc performanta , nu-si doresc promovari in liga blaturilor , nu-si doresc nimic.

Chiar , oare isi doresc totusi ceva ?

Suporter ASU a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:02 )

De ceva vreme cred că ar trebui să arătam ce ar însemna să ne opunem cu adevărat proiectului ACS.

Suporter ASU a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:07 )

Cât despre nivelul fotbalistic, an de an am avut rezultate peste nivelul bugetului. De ce nu ne batem la promovare? Pentru că n-avem bani.

De ce nu avem sponsori? Eu m-aș întreba pe dos – de ce o echipă ca AC Recaș cu 0 fani și reprezentativitate locală are echipamentul de parcă e echipă de formula 1? Ce câștigă AQUATIM, RETIM, COLTERM și alte companii publice cu clienți captivi din sponsorizarea Recașului?

@Suporter ASU a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:11 )

Crezi ca proiectul ACS merge mai bine decat proiectul ASU ?

Cand dracu o sa intelegeti si unii si altii ca ati distrus fotbalul in Timisoarta ?

Ca impreuna nu umpleti nici macar 2 sectoare pe” El Monumental „.?

Suporter ASU a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:17 )

Am stricat sau nu am contribuit la creșterea unui proiect cu care nu eram de acord? Ce am făcut de-a retrogradat Recașul de două ori și are probleme cu legea?

N-avem bani de jucători mai buni dar am făct lobby pe la Curtea de Conturi și DNA?

Vă amintesc că barajul pentru Liga a III-a nu l-am lutut juca pe „Dan Păltinișanu” tot din cauza Recașului și altceva decât o înjurătură plină de ciudă n-a primit Marele Lider. Și vă amintesc și de amenințările repetate cum că nu va desființa prin Senatul UPT.

Gherasim a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:20 )

@Suporter ASU
Fa un rezumat tampitule. Pai scrii 15 randuri si ai impresia ca iti citesc toate aberatiile? In rest ce mai zici? Cum iti mai merge?

@Suporter ASU a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:23 )

Nu aveti sponsori pt ca nu aveti ce sa oferiti unui sponsor . Ce expunere are un sponsor la meciuri cu audienta de 600 spectatori ?
Iar in teren situatia e aproape comica la ce joaca din pacate echipa .

Si-au mai rupt gatul si in Europa echipe ale suporterilor si in tari cu putere financiara mult mai mare ca in Romania .Sau credeai ca voi ati fost primii suporteri care si-au infiintat o echipa proprie ?

Gherasim a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:25 )

@Suporter ASU
Fara suparare amice, dar iti pute ochiul

@@@Suporter asu a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:28 )

Cioflea,tu ai habar ce medie de spectatori are acs-ul sau vorbesti din lanul de porumb?Vedeti-va de ale voastre ca nu-i curios nimeni de voi,daca nu veneau ieri samantarii recaseni mai mult de 5000 nu va adunati,cu aradeni cu tot si tva inclus.Te anunt ca la acs printre altii,merg polisti care cantau in galerie cand inca sedeai in marsupiu si aici ma refer la Eli,Iustin,Florin samd.Vino sa-i vezi,am policard langa ei,vino maine si spune-le vreo doua,pai se poate sa tina cu Recasul?Bragadiru da,mai zic,dar cu recasul mai frate….

Halasz Milionaru a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:28 )

Sasule , daca venim la meciul cu Pandurii si strigam „Poli Suntem Noi” si „Nicolae , unul dintre noi” nu mai suntem narcisisiti nu ?

@Gherasim a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:29 )

Esti retardat asa-i ?
Nu poti sa citesti 15 randuri ,e intradevar foarte mult…
Scuze , pt tine voi scrie separat maxim 2 randuri sa poti sa si intelegi ceva

Ha ha ha ha ha !

@Gherasim a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:37 )

Tare expresia „iti pute ochiul”
Lasa-ma sa ghicesc : Gorj , Mehedinti , Dolj ?

Timisoara -chirie ,job- Continental , mancare preferata- saworma cu de toate..

Suporter ASU a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:38 )

@Gherasim – trebuia să îmi imaginez că fanii Recașului nu au capacitatea de a citi 15 rânfuri. Greșeala mea.

Cât despre faptul că nu avem nimic de oferit, vă amintesc faptul că avem mai mulți spectatori decât AC Recaș. Cel puțin ca impact local o asociere cu noi ar fi mai utilă decât una cu Recaș (Vezi sponsorizările de la RETIM, AQUATIM, COLTERM către ACS), dar acele companii sunt controlate de Marele Lider.

Gherasim a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:47 )

@Suporter ASU
Sunt din Cimisoara si tin cu ASU. Oi tine si tu cu ASU, dar tu esti prostalau manaus. Esti mai prost ca Makanake.

Gherasim a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:48 )

@Suporter ASU
Iti pute ochiul amice.

Prunariu Cacanautu a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:48 )

Adevarul e ca acest Continental a strans toti cacanautii in oras !

@Suporter ASU a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:50 )

Da aveti mai multi ACS -599 spectatori
ASU- 601 spectatori

Cu 2 mai mult, e ceva…

Bombardierul din Soarelui a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:51 )

Sunt foarte curios cum s-or grupa suporterii intr-un clasic ASU – acs . Mai tine Sasu cu El Caballo lidero maximus ?

Gherasim a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:53 )

@Superter ASU
Baiatule, ti s-a intors oul?

Bombardieru` din Soarelui a spus: (mai 22nd, 2017 at 16:53 )

Sa va vedem cu Pandurii . Atmosfera de exceptie cu pancarde si brichete colorate. Dar sa-l intrebati pe sefu vostru in ce culori sa le faceti ca poate are alte preferinte. Eventual sa-l puneti sa cante la chitara ca tobe nu va trebe oricum

@Gherasim a spus: (mai 22nd, 2017 at 17:02 )

„Baiatule, ti s-a intors oul?”
Asta-i expresie de Strehaia ,nu ?

Suporter ASU a spus: (mai 22nd, 2017 at 17:04 )

„Da aveti mai multi ACS -599 spectatori
ASU- 601 spectatori

Cu 2 mai mult, e ceva…”

Dincolo de imprecizia cifrelor, tu realizezi că principiul rămâne în picioare și dacă am fi doar 601 vs 599 în partea cealaltă?

Domnule Sasu, nu aveți curiozitatea de a intreba companiile publice care au sponsorizat ACS-ul de ce au facut-o, ce beneficii au obtinut?

Adevarata Poli a spus: (mai 22nd, 2017 at 17:05 )

Si de data asta asa zisi baietii in ghete au demonstrat valoare….de liga4 pt ca acolo le e locul

pif a spus: (mai 22nd, 2017 at 19:08 )

vad ca astia de la ASU au navalit aici unde se argumenta relativ civilizat. dar sa rezumam: echipa e din pacate zero din lipsa de bani si perspectivele sint sumbre in sensul ca mai multi bani nu sint la orizont. asta la o intreprindere inseamna stagnare. de ce la ASU ar fi altfel? varianta e sa joace acolo unde au valoare sportiva si bani pentru asta, deci Liga 3 sau a 4, fara suparare. de ce alte echipe ar fi vinovate de ceva? de ex. ACS-ul? de ce Primarul? si de ce se dau victime, la urma urmelor?

STOIAN MIRCEA a spus: (mai 22nd, 2017 at 21:53 )

Drucheria !? Cei de azi habar nu au ce inseamna acest cuvant !El nu provine din halbe goale si capete la fel.Nici macar parintii lor nu stiu ce inseamna sa fi „DRUKER” ,drukeri aveau :C F R, PROGRESUL,ELECTRICA…. POLI avea spectatori in mare majoritate studenti,elevi ce erau in stare sa ia un” BAC”.FRUMOASA GALERIE a anilor ;70-80 a fost o consecinta a emancipari tinerilor cu multa carte si mai putina bere.

Suporter ASU a spus: (mai 22nd, 2017 at 22:36 )

Zero bani și perspective avem de 5 ani, dat tot am crescut de la an la an. Fără a tăia colțuri, fără victimizare. Cu pași mici în direcția corectă. Greu, dar disciplinat și în aceeași direcție.

Halasz Milionaru a spus: (mai 22nd, 2017 at 22:51 )

Roade invida. Samintarii ar vrea sa vada si ei o coregrafie. Dar nu in liga a 2-a ca e nedemn pt wcsbistii undercover. O intrebare: cand nevasta pune 2kg o schimb ca e urata ?

Pentru ca asa e la romani: la greu schimbi tabara ca pe 23 august.

probega a spus: (mai 23rd, 2017 at 11:36 )

Că la unguri o fi mai bine, nea Janos Kadar…

birlic a spus: (mai 24th, 2017 at 11:54 )

Milionaru, ori esti sovin ori esti cretin!

Halasz Milionaru a spus: (mai 24th, 2017 at 13:12 )

Birlic, e fain la Vaslui ? Aveti apa calda ?

Halasz Milionaru a spus: (mai 24th, 2017 at 13:13 )

@Probega: La unguri e cam de 5 ori mai bine ca la noi si de 1 000 de ori mai bine ca la imputitii de rusi
PS: nu-s ungur, doar milionar

@Pescare a spus: (mai 24th, 2017 at 14:46 )

La unguri e mai bine de 5 ori poate decat la Filiasi.Vorbesti din lanul de porumb sa te afli-n treaba.

Halasz Milionaru a spus: (mai 24th, 2017 at 14:51 )

Bine tu fiu de dac, mare patriot cu buda in curte.
PS: Aici e vorba de AC Recas nu e Poli in caz ca nu ai sesizat. Dar nah…repet…ca toti romanii cu buda in curte cand vezi un „sz” imediat iti palpaie beculetzul antimaghiar din tine

Halasz Milionar a spus: (mai 24th, 2017 at 14:52 )

Bine tu fiu de dac, mare patriot cu buda in curte.
PS: Aici e vorba de AC Recas nu e Poli in caz ca nu ai sesizat. Dar nah…repet…ca toti romanii cu buda in curte cand vezi un “sz” imediat iti palpaie beculetzul antimaghiar din tine

Milionaru a spus: (mai 24th, 2017 at 14:52 )

Bine tu fiu de dac, mare patriot cu buda in curte.
PS: Aici e vorba de AC Recas nu e Poli in caz ca nu ai sesizat. Dar nah…repet…ca toti romanii cu buda in curte cand vezi un “sz” imediat iti palpaie beculetzul antimaghiar din tine

Milionaru a spus: (mai 24th, 2017 at 14:53 )

Bine tu fiu de dac, mare patriot cu buda in curte.
PS: Aici e vorba de AC Recas nu e Poli in caz ca nu ai sesizat. Dar nah…repet…ca toti romanii cu buda in curte cand vezi un “sz” imediat iti palpaie beculetzul antimaghiar din tine….

Matyas Corvin a spus: (mai 25th, 2017 at 12:11 )

Ardealul pamant unguresc !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
Top