Categories: Ziaristu' de terasă

Ce grozavie! Sefa DNA le-a cerut procurorilor sa munceasca

Un director de școală le cere profesorilor să fie punctuali la ore, să nu mai chiulească sau să întârzie la clase la o țigară și o bârfă. Oare a făcut bine? Un primar le solicită subalternilor să fie mai cooperanți cu cetățenii care vin cu diverse probleme. Adică să stea de vorbă cu oamenii, să nu-i mai trimită după potcoave de cai morți, să elibereze mai repede diverse acte etc. Credeți c-a procedat greșit că le ceare să muncească puțin mai mult, în condițiile în care o statistică arată că angajatul la stat lucrează două ore pe zi? Uite că și un șef de Poliție îi cere unui ofițer din subordine să nu mai tergiverseze dosarul în care băiatul de bani gata al unui mahăr din politică a intrat beat cu mașina pe trotuar, ucigând trei copii. O să spuneți că are sânge în instalație, iar un astfel de polițist ar trebui decorat și promovat. Nu-i așa?

Șefa DNA le cere într-o ședință procurorilor din subordine să nu se lase pe tânjeală și să pună osul la treabă. Nu mai spun acum că înregistrarea cu pricina este în mod evident distorsionată, dar o lăsăm așa. Ce mai spune șefa DNA în înregistrarea cu pricina? Că faptele de corupție au loc în general în zona politică. Ce surpriză! Și noi, care știam că toți politicienii sunt curați ca lacrima, iar marile fapte de corupție le fac chelnerii, pantofarii, brancardierii sau vânzătorii din buticurile de la colțul străzii. Și, da, l-a mai întrebat pe un procuror ce mai face cu dosarul premierului, că s-a lăudat cu el de un an. Și tot nimic. Ei bine, dacă în celelalte cazuri, intervențiile șefilor ni s-au părut normale și de aplaudat, aici a căzut cerul pe pământ. Ce furtună, ce strigături, cămăși sfâșiate, ce dramă națională!

Cum își permite un șef să-și ia la rost subalternii că prea trag mâța de coadă în ultimul timp!? Unii au încercat să promoveze chestiunea mai mult decât actuala criză politică. Și când vorbesc de unii, spun de reprezentanții adevăratului Sistem, nu prostiile vehiculate pe la televiziunile penalilor. Adică acel sistem din care fac parte foști și actuali securiști, infractori, politicieni, afaceriști veroși, „eleneudre”, „alinebici”, „cocoși”, „băsești”, „varani”, „ghiți” și mulți alții. Un Sistem lovit năprasnic de ceva ani de anchetele DNA. Și care face totul pentru a fi iarăși ce-a fost și mai mult decât atât. Dar pentru asta trebuie întâi să dispară șefa DNA. Care acum, iată, a fost prinsă cerându-le angajaților să muncească. Curat flagrant, coane Ghiță, coane Felix!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago