La Timisoara se trece pe rosu intr-o veselie, dar nu se pot da amenzi. Robu: Trebuie sa iesim din aceasta aberatie

Avem o pădure de semafoare și-un sistem ultrainteligent de management al traficului, dar șoferii din Timișoara continuă să treacă pe roșu. Ba chiar numărul lor e în creștere! Asta spune primarul Nicolae Robu, care afirmă din nou că se va trece la amenzi. Totul depinde însă de MAI.

Proiectul „Trafic management și supraveghere video” înseamnă semafoare noi în 44 de intersecții, 90 de intersecții modernizate, camere de supraveghere în 134 de intersecții, 230 de camere video în trafic, șapte radare de viteză, 13 radare de informare și 13 panouri cu afișare numerică, dar și 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu, 17 panouri de afișare a mesajelor variabile și un centru de comandă pentru trafic și supraveghere video, de pe Bd. Iuliu Maniu. Este vorba despre „Semaforișoara”, care a costat aproximativ 6 milioane de euro, cea mai mare parte din bani fiind de la UE. Teoretic, ar trebui ca traficul prin Timișoara să se desfășoare mai bine, străzile să fie mai sigure, iar șoferii teribiliști să fi sancționați mai ușor. Practic, nu e așa.

Nu cu multă vreme în urmă, primarul Nicolae Robu anunță că, în doar două săptămâni, camerele de supraveghere ar fi „numărat” peste 50.000 de șoferi care ar fi trecut pe roșu. Asta, după ce, în luna mai, spunea nici radarele de viteză, nici sistemele care detectează trecerea pe roșu nu pot fi folosite pentru a da amenzi, până când administrația locală nu semna un protocol cu poliția. Robu trimitea, la vremea respectivă, și o epistolă către Ministerul de Interne, cerând găsirea unei soluție prin care să poată fi desemnați polițiști care să stea în Centrul de Comandă și Control. A trecut ceva timp, răspuns oficial n-a venit, iar șoferii au tot mai mult tupeu. „Sunt mai mulți decât înainte. A fost extrem de nociv acel mesaj că nu pot fi amendați dacă trec pe roșu. O să fie amendați dacă trec pe roșu, am făcut intervenții și la nivelul MAI pe subiectul acesta. În fiecare zi, văd și ei, nu am primit răspuns de la minister la intervenția fermă făcută ultima dată. Este aparatură internațională, trebuie să ieșim din aceste aberații în care nu știu de ce ne complacem de atâta vreme. Este aberant. În România nu se poate (să fie date amenzi pe baza sistemelor de detecție a trecerii pe roșu și a radarelor – n.r.), nouă ne trebuie omologări speciale. Foarte bine, hai să le facem, creează instituția care să le facă. Avem vaporașe, dar nu le putem folosi că nu e creată instituția care să le permită să circule. Păi creeaz-o, frate!”, spune acum primarul Timișoarei.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

Cetateanul a spus: (iulie 16th, 2017 at 11:38 )

Nu ia nimeni in calcul ca sistemul poate da erori? Vi se par ok cifrele prezentate de Robu, 50000 de treceri pe rosu in 7 zile?
Nu a observat nimeni ca sistemul a uitat de culoarea galben? Ori nu exista ori timpul este extrem de mic si nu iti permite sa efectuezi manevre.

Costel a spus: (iulie 16th, 2017 at 12:47 )

Sistemul „ultrainteligent de management al traficului” este chiar mai prost decat Robu, pentru ca da numai unda vopsita in culoarea ROSIE, acolo unde functioneaza, iar in rest GALBEN INTERMITENT, acolo unde participantii la trafic nu inteleg ce cauta semafoarele!!!

Sorin Aradean a spus: (iulie 16th, 2017 at 13:11 )

DeBanat, cred ca faceti rau cu aceasta atitudine de perpetua buna-dispozitie, trai-pe-vatrai si mistocareala la tot pasul. Rolul vostru ar fi ca populatia sa fie constientizata asupra unor anomalii precum cea de fata, in care ai un asemenea sistem, dar sa nu-l poti folosi, ptr ca in minister cineva nu raspunde unei solicitari legitime de omologare. Daca primarul (indiferent care ar fi el), s-a adresat MAI cu solicitarea deblocarii acestei situatii, nu cred c-a scris o epistola (?!), cuvint care in ziua de astazi are o conotatie clar jucausa, ci o scrisoare cit se poate de serioasa, prin care cere sprijinul ptr rezolvarea problemei. Caterinca n-a rezolvat si nu va rezolva vreodata o problema. Never.

Poli 21 a spus: (iulie 16th, 2017 at 13:25 )

Pentru costel si retardatii asemenea lui : ce vina are sistemul ca nesimtitii nu stiu sa respecte nimic din ce inseamna lege si circula ca pe maidan ??

INO a spus: (iulie 16th, 2017 at 15:33 )

BOY’S! FOARTE BINE! LA CAT MAI MULTE AMENZI! SA VEDETI ATUNCI CUM SE LINISTESC TERIBILISTII! HAI PA!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

polistu violet a spus: (iulie 16th, 2017 at 15:34 )

Unic in lume, un tembel de primar care a blocat tot orasul cu semafoarele lui, acum vrea si amenzi! Cine dracu te mai voteaza parlitule!

INO a spus: (iulie 16th, 2017 at 15:43 )

BOY’S! POLISTU VIOLET, NU TI SE PARE NORMAL SA FII SANCTIONAT PT TRECEREA PE ROSU?

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Costel a spus: (iulie 16th, 2017 at 16:38 )

Poli21, chiar esti retard! Eu vorbeam de sistemul inteligent, care se pare ca este si mai inteligent decat tine, nu ma refeream la NESIMTITII ce trec pe ROSU, ci la nesincronizarea semafoarelor si la multitudinea de semafaoare fara rost, pentru care ai platit si tu. Pntru ca sa nu mai comentezi de-a’mboulea, sunt pieton si ma feresc in permanenta de cei ce trec pe rosu. Alta data citeste cu atentie ce se comenteaza, OK?

Poli 21 a spus: (iulie 16th, 2017 at 16:48 )

Costele, daca mitocania ar fi rasplatita, tu ai primi medalia de aur.

Rumburak a spus: (iulie 16th, 2017 at 19:03 )

Daca politia rutiera constata 100 de treceri pe rosu intr-o saptamina cum ar putea sa scrie 25,000 de procese verbale? Facind abstractie de neconcludenta FOTOGRAFIEI cu o masina aflata in intersecfie cind semaforul e rosu este fizic imposibil sa amendezi pe toti. Daca in alte tari e posibil asta probabil eate pt ca la ei este disciplina rutiera si nu sint asa de multe contraventii.

Sandu Ciorba Oficial a spus: (iulie 16th, 2017 at 19:48 )

Vand zacusca de casa cu cartofi prajiti. Pt mai multe detalii cauta-ti-ma la oo. Rog seriozitate! Fara dobanda!!

Kosi a spus: (iulie 16th, 2017 at 23:54 )

Numa ce am ajuns în Budapesta. Aglomerație mare la vama în sensul spre România! Se migrează spre Torontalului ca mustele spre ce o făcut Iliescu. Sper sa nu fie duma. Oamenii ăștia au speranțe mari.

£a€ Baro$$anu a spus: (iulie 17th, 2017 at 00:19 )

Buey fraerilor, nesimtitii care trece pe rosu e si pesedisti, ca decat ei iubeste rosu, sistemul inteligent i-a detectat ca nu apreciaza valuarea mea, cara-i-as in portbagaju la merzzanu meu de comunisti care este ei. O sa vorbesc cu sefu la badigarjii mei, don Cojan sa detaseze snipări la semafoare.

Costel a spus: (iulie 17th, 2017 at 09:04 )

@Poli21, cine a folosit epitete negative in postare? Daca esti idiot, prost crescut si nesimtit din prima postare, cum ai vrea sa se poarte ceilalti cu tine? Daca esti necrescut si nu ai cei 7 ani de acasa, stai ascuns si nu te mai manifesta!

Nole a spus: (iulie 17th, 2017 at 09:21 )

dacuuuuuuuuuum

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura

Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc/Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Top