Martirii de pe Calea Martirilor sau cum sa fii pe banii tai bataia de joc a Primariei

În luna martie a anului trecut începeau lucrările de pe Calea Martirilor, arteră care urmează a fi extinsă la patru benzi. O lucrare binevenită, traficul fiind tot mai aglomerat în zonă, datorită, în primul dezvoltării, comunei Giroc. Ca atare, lumea nu prea a protestat în momentul în care strada s-a transformat în șantier, adevărată mlaștină iarna, cu tone de praf vara. Un adevărat calvar cotidian pentru timișorenii din zonă, probabil buni contribuabili la bugetul local din care s-au plătit aproape zece milioane de lei pentru lucrare. Orice realizare înseamnă și un mic sacrificiu, și-or fi spus oamenii din zonă, înghițind în sec.

Lucrările efectiv la stradă au fost demarate la începutul lui septembrie anul trecut, în primele luni lucrându-se la rețelele de utilități. Fac această precizare, pentru ce va urma. Ei bine, de ceva timp s-a oprit orice activitate, doar din când în când mai trece câte un camion ca să se afle în treabă. La finele săptămânii trecute, primarul Nicolae Robu a explicat de ce au fost sistate lucrările. Cu cel mai natural aer din lume el a spus că au apărut din nou complicații… la utilități. Adică aceleași uitilități pentru care lucrările la stradă au demarat cu șase luni mai târziu? Greu de spus. Cică ar fi probleme cu rețeaua de gaz, care nu ar fi amplasată precum în documente. Poate această explicație primită de la subordonați l-o fi mulțumit pe primar. Dar pe oamenii din zonă nu are cum să-i mulțumească, fiindcă e o nouă bătaie de joc la adresa lor.

Ea demonstrează însă o dată de debandada din primărie. Fiindcă Timișoara nu cred că e un sat fără câini în care fiecare vine și face orice. Or, firma care a instalat rețeaua și e vorba de o lucrare mai recentă, firma existând și acum, avea nevoie de niscaiva avize, de un proiect, un plan. Cei din primărie erau obligați să verifice lucrarea, pentru ca situația de pe teren să fie exact ca pe hârtie. Iar documentația exactă trebuia păstrată pentru când va fi nevoie de alte proiecte în zonă. Pentru ca proiectanții, ulterior constructorii să știe exact cu ce au de face. Un lucru firesc și la Adunații Copăceni, dar se pare imposibil de realizat în Timișoara.

E cel puțin o nebunie, ca să nu spun lipsă de seriozitate, incompetență crasă etc., să vii acum să spui, ca primărie, că nu se știa pe unde și-au tras unul și altul țevile. Când tu le-ai dat aprobare și trebuia să-i urmărești ce fac. Iar ce se întâmplă pe Martirilor s-a întâmplat și pe strada Musicescu, acolo unde finalizarea lucrării a întârziat un an și jumătate. Și se va întâmpla în multe alte locuri. Evident, aceste incompetențe se transformă în bătaie de joc la adresa timișoreanului contribuabil care plătește din buzunarul său atât lucrarea, cât și salariilor incapabililor din primărie. Iar când te gândești că șeful ditamai Direcția Edilitară este unul ca și Culiță Chiș, nici nu-i de mirare ce se întâmplă. Numai că, în loc să-și ceară scuze timișorenilor pentru inconfortul produs și să-și asume incompetența, se vine iar și iar cu aceleași povești cu nepotrivirea dintre documente și situația de pe teren. Apropo, vine vara și, din nou, mai toți angajații primăriei se vor duce la specializări în hoteluri de patru stele pe Litoral. Nu știu ce cursuri vor face prin cluburile din Mamaia, dar până acolo nu ar fi bines să treacă toți printr-o specializare de genul „Cum să nu ne mai batem joc de timișoreni”?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

Bobby a spus: (iulie 12th, 2017 at 00:48 )

Mai deunăzi, același primart-catastrofă ne avertiza pe toți să nu ne aventurăm cu mașina pe calea Șagului că se lucrează intens blablabla… Șantierul (încă unul deschis în Timișoara!) încurcă întreaga circulație din zonă, lucrurile se mișcă la viteza melcului turbat și, probabil, vor continua la fel până la primăvara viitoare. Pe calea Martirilor situația e catastrofală, o întreagă arteră foarte circulată este scoasă din funcție, toate aceste șantiere deschise ca într-un delir heirupist al Robului vor bloca cu totul circulația în Timișoara. Nu este niciun dubiu că așa se va întâmpla, și nu este cu „dacă” ci „când”. Dacă la asta punem la socoteală viitorul șantier chiar din centru, prilejuit de schimbarea dalelor de piatră de acolo, care încă stau bine la locul lor, putem spune că întregul oraș va fi dat peste cap. Cred că Timișoara va semăna cu Mosulul sau alte orașe irakiene și siriene distruse de lupte. Când își va fi terminat Robu mandatul (să sperăm că și ultimul), orașul va fi o ruină imposibil de străbătut și nicidecum de vizitat. Și va trebui să trăim mai departe în vechiul burg devastat de ideile cretinoide ale unui paranoic instalat la Primărie, care crede că-și „lasă amprenta pozitivă” asupra orașului – ca să-l citez pe respectivul bolnav mintal.

anteconbega a spus: (iulie 12th, 2017 at 09:32 )

Cum să fie Timişoara sat fără câini? Păi ce, Robu e om?

martir a spus: (iulie 12th, 2017 at 22:02 )

Va invit sa vizitati santierul de pe Calea Martirilor si sa faceti nste poze. Veti vedea si va veti face cruce !!
– portiunea intre str.Lidia ( fosta numire) si str.Mures. S-a decopertat asfaltul, s-a scos fundatia de beton de cca 35 cm grosime si s-au introdus 2 tevi de platic pentru gaz. Acum se excaveaza in continuare, se va aduce fundatie de pietris cu nisip, ce se va tasa, fara a se mai turna stratul de rezistenta de beton. Se va acoperi doar cu asfalt. Ce se v-a intampla cu suprafata de strada cand va intra apa sub asfalt ?? Apa poate sa provina de la canalizare sparta sau infundata.
– portiunea cuprinsa intre str.Mures si Musicesu – trebuia sa fie finalizata in 10.07.2017. Exista un contract cu termene de finalizare si penalizari ??
– ce se va intampla cu copacii care sunt pe partea dreapta de pe Calea Martirilor, spre Giroc. Daca se va excava si aici adio copaci. Dar conteaza pentru cineva acest lucru ?! De ce nu iese in strada ???
– trotuarele de pe aceeasi parte vor fi modificate, dupa ce acum cca 2 ani au fost refacute si asfaltate ? Bne ca exista fonduri, dar DNA nu vede aceste lucruri ?? Vor fi pietruite cu dale – partea pietonala. Formidabila idee de a papa banii .
Nu era mai bine sa fie reasfaltata Calea Martirilor fara sapaturi aiurea. Acestea s-au facut ca sa se nivele drumul spre Giroc.
– iesirea din Timisoara nu este finalizata nici acum !!
– troleibuzele nu sunt rentabile (conform unor afirmatii facute de ceva vreme ) In aceste conditii de nerentabiltate de ce s-au montat stalpii de fire pentru aceste mijloac de transport pe aceeasi Cale a Martirilor ??

martir a spus: (iulie 12th, 2017 at 22:22 )

– Firma ce executa lucrarea are in jur de cca 130 de angajati (conf. info pe site-ul oficial ). Pe santierul in discutie daca lucreaza max 12 muncitori este minune. Cand s-a contractat lucrarea se stia nr. de angajati al firmei, ce lucrari au mai facut, care a fost calitatea acestora, daca s-au respectat conditiile de calitate si termenele contractuale, s-a luat legatura cu fosti beneficiari pentru a se verifica aceste lucruri ??

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice
Top