Cazul Poli sau cum sa ne omoram cu zile

Citesc tot felul de calcule electorale pe seama lui Poli și nu numai. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, are tot interesul să arunce rahatul pe PSD, iar PSD nu face nimic să nu-l încaseze, ba chiar face stop pe piept și câteva duble cu el, precum Cristiano Ronaldo în reclamă. E simplu, nici măcar nu e ceva rafinat, să fie greu să procesezi informația. Liberalul Robu mai vrea o tură la primărie. Iar ca să prindă tura aia, tot ce se întâmplă rău în Timișoara e din cauza PSD, iar tot ce e bine vine ca o mănușă neobositului și „fanaticului muncii”, care intervine întotdeauna „în forță” pentru a rezolva problemele, chiar și o constipație. Sunt situații în care acest peisaj simplist să se potrivească cu realitatea. PSD a făcut mult rău Timișoarei, fie și numai prin faptul că n-a mișcat niciun deget să facă bine orașului atunci când avea puterea să-l facă. Cum la fel de adevărat este că liberalul a făcut și multe lucruri bune, dar a uitat de multe altele promise, ceea ce o putem trece la capitolul rele.

Cu Poli, ACS Poli, treburile se judecă la fel de binar. Dacă ești asimilat ca patron Poli, tu, liberal Nicolae Robu, primar în exercițiu, păi atunci ACS Poli trebuie să o ducă prost în judecata unui pesedist. Că pesedistul ăla poate a fost polist de mic nici nu mai contează. Nici nu trebuie să i-o ceară partidul, că subconștientul îl duce la o astfel de abordare. Și poți să le-o iei asta în nume de rău? Mai ales unor indivizi care, pe lângă dușmănia politică, poate că-i doare undeva de fotbal? Poți, evident că poți, dar stați să vedeți cum e la case mai mari. Sunt cazuri mult mai grave în care mari poliști, purtători o viață de alb-violet, se bucură sâmbătă dimineața dacă pierde ASU Poli în fața UTA-ei, iar alții care sâmbătă seara jubilează că ACS Poli cedează acasă în fața Stelei. Ăștia nu sunt consilieri locali cărora li se rupe de fotbal, ci microbiști care o viață au trăit în logica alb-violetă, dar care au alunecat într-o situație ce i-a alungat de la stadion pe cei mai mulți microbiști.

În ecuația asta trăim și noi, fără să ne-o dorim, cei care nu avem nimic de câștigat din succesul unora sau eșecul celorlalți. Să ne imaginăm că PSD câștigă alegerile pentru Primăria Timișoara și că viitor edil va fi Sorin Grindeanu. Credeți că va mai conta lupta asta și atitudinea anti-ACS Poli de până atunci? Nu. PSD va alege, la fel ca Robu, drumul cel mai scurt spre visata performanță și se va da mare investitor în Poli. Am mai trecut prin asta la începutul anilor 2000. Dincolo, poate că nu imediat, tot ce se va întâmpla cu Poli va fi nepotrivit, neinspirat, defectuos și nedemn de votul consilierilor liberali ai opoziției. Pesediștii vor deveni cei mai înfocați suporteri, vor fi mobilizări prin tineretul social-democrat să vină lumea la meci, de te și miri unde a zăcut sentimentul ăsta cald pentru echipă în toți acești ani de vrăjmășie cu „odiosul” Nicolae Robu.

Bine-bine, aici intervine întrebarea: ce e de făcut, cum e mai bine? Dacă dăm echipa unui grup de investitori aduși de un domn Zambon, Armaș, Marian Iancu sau Giovanni Catanzariti, iar totul se îngroapă în dorința ascunsă a acestora de a face afaceri imobiliare la stadion, ne vom da apoi mari filosofi, că de ce nu poate avea Timișoara o echipă susținută public, cu bani publici și trebuie să suportăm umilințe de la cutare sau cutare? Dacă o ai, echipa, ce facem? Îi băgăm bețe în roate, ne batem joc de ea și găsim cu mare ușurință argumente pentru a nu folosi banul contribuabilului pentru un moft ca fotbalul. Ăstora le propun un exercițiu de imaginație. Să fie manageri ai naibii de buni și să propună executivului local băgarea de bani în orice altă activitate care să facă cunoscut numele Timișoara precum e cunoscut din fotbalul performant.

Cultura 2021? Poate, dar tot nu sunt sigur că vom fi mai cunoscuți precum am fost odată în Manchester, Stuttgart, Bruxelles, Amsterdam, Donetsk, Zagreb. Chiar mă întreb dacă dl consilier Marius Dugulescu (PMP) știe mai multe despre orașul Olomouc decât un pasionat de fotbal.

P.S. M-a omorât tânărul Cristian Brâncovan cu ajutorul lui de stat și amenințările cu Oficiul Concurenței. Măi, omule, dacă ai ceva de zis, păi corect este să zici ce te doare și ce vă doare, nu să ne luăm umbrela pe caniculă, poate-poate plouă. Dacă deranjează atâta de tare că primăria propune buget pentru ACS Poli, că CL Timișoara va vota acest buget odată și-odată, atunci spune că nu e normal ca toți timișorenii să dea din banii lor pentru ceva ce nu-i interesează. Ba mai nasol, să dea pentru o echipă pe care o urăsc de moarte. Ce tot o fredonăm cu legea, cu ajutorul de stat și concurența? Să zică Gigi Becali treaba asta, că el e privat și o grămadă de echipe cu bugete publice îl concurează! Noi ne-am găsit să ne turnăm balast în cizme când doi ani am concurat cu Pandele Voluntari, Concordia Minea Chiajna, CSMS Iași, sediul din Kiseleff, Curtea de Conturi, Ilie Sârbu, echipe bugetate din greu, iar noi umblam prin procese cu tot felul de auditori ai CC? De ce n-ai trompetat atunci? De ce nu zici acum nimic de celelalte? La ce concurență neloială te raportezi, la cea dintre Voluntari, Chiajna și ACS Poli sau la cea dintre ASU Politehnica și ACS Poli? Așa vorbești, de parcă ASU Politehnica ar sparge munții dacă primăria n-ar mai da bani la ACS. Sau dacă moare capra ta în mediocritate, păi atunci să moară și a ălorlalți, corect? Domnule activist Brâncovan, toată stima pentru energia consumată în multe cauze, dar atunci să aduci matale vorba de Oficiul Concurenței când ASU Politehnica va concura cu ACS Poli în prima ligă sau în liga a doua. Și nici atunci. Mai bine spui direct ce doare atât de tare, că nu e corect să dai bani numai la o Poli, iar pentru asta vei avea grijă cu portavocea să piardă primarul viitoarele alegeri. Spune asta cu voce tare de la amvonul ASU, dar am impresia că nici pe ei nu-i mai reprezinți și obsesile astea molipsitoare sunt marca avocat Obârșanu, că nu pot să-i spun altfel.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

DoarTimisoara a spus: (august 11th, 2017 at 12:59 )

Foarte frumos scris. Mandatul trecut „marii” suporteri ASU fugeau la urnele de vot pentru Orza . Din gura unui „mare” Polist ( care sustine ASU) am auzit ca ASU voteaza cu Orza si uite ca Orza a luat 6% ?! Inseamna ca, ASU= 6% din Timisoara ( o minoritate) . Pe timpu lui nenea Iancu ( cand a oprit Iancu sa mai dea banii la „marii” lideri de galerie ) au inceput sa-l injure pe Iancu ca la usa cortului , sau faceau proteste ca ii scump pachetul de bilete la europa legue ( sa vezi Anderlec, Dinamo Zagreb si Ajax ),la peluze costa 50 de lei (3 meciuri) . Ce sa zic de Cristi, dintr-o data mare „politician” a ajuns.

Halasz Milionaru a spus: (august 11th, 2017 at 13:13 )

Sasule de la caldura ti se trage ca pe clima normala esti om fain. Baga un articol cu litere mari bold de 48 : AC Recas nu e POLI ! AC Recas e creatia unui om cu calitati dar incapabil sa recunoasca si sa se corecteze atunci cand greseste. Ma refer la pseudo-comico-dictatorul Charlie Chaplin Robu

antirob a spus: (august 11th, 2017 at 13:42 )

Mai Sucksule, ma intreb si eu ca tot omu’, daca vei ajunge vreodata sa scrii despre zborul in cosmos al lui Dumitru Prunariu ( sa zicem), vei aduce si atunci ASU Politehnica in discutie?
N-avem, ma, nicio treaba cu dorinta voastra de performanta.
Daca maine se desfiinteaza aceseul si promoveaza Mamma Mia in B, iar patronul pizzerilor ar fi de acord ca echipa lui sa continue sub numele de Poli pe DP cu conditia sa fie adaugat „quatro formaggi” numelui, voi n-ati avea nicio problema cu asta, pentru ca-i din Banat si joaca pe DP in alb-violet cu un pic de ketchup. Am inteles asta, sa va fie de bine.
Dar nu ti se pare o imbecilitate sa te tot iei de ASU, ca si cum noi am fi de vina ca voi in loc sa jucati cu Bayern pe A Arena, jucati baraje la retrogradare?

Hans Castorp a spus: (august 11th, 2017 at 14:21 )

Pt autorul articolului si pt ceilalti postaci: ACS Recas nu e Poli !! Dar…ASU nu e nici cat negru sub unghie Poli!! ACS si ASU sunt 2 clone infecte! Fotbalul traditional din Timisoara a disparut!! Sa va intre bine la cap! Iar cei care merg la ASU la meciuri, mergeti la o clona mai oameni buni..mai taceti cu dragostea alb-violeta, ca nu mai exista…traiti in minciuna!

ion a spus: (august 11th, 2017 at 14:23 )

frustrant pentru asu sa nu poata trai din amintiri, dar pana atunci si auto-victimizarea serveste cauzei.

Poli Uber Alles a spus: (august 11th, 2017 at 14:29 )

Sasu e de neclintit, desi nu s-a mai inteles cu Lae la pret si il injura la „ziar”, iar Robu ii raspunde facandu-l jigodie, el de Recas nu se poate dezice. Motivul e simplu, ar trebui sa recunoasCA CA in urma cu 5 ani, cand ii dedica ode primarului si ataca pe oricine care avea tupeul sa se impotriveasca mutarii ACS-ului, s-a situat cam prost, alegand calea imorala a problemei Poli. Sau cum s-ar zice pe la birturile din satele strabatute de betivii cu cutia milei, s-a cam prost situat.

Costica carbocit a spus: (august 11th, 2017 at 16:38 )

Asu o adunatura de betivi si drogati

£a€ Baro$$anu a spus: (august 11th, 2017 at 20:20 )

La toti supusi mei le zic sa stea linistiti ca toate are rezolvare, indiferent de ce zice pesedistii, jigodiile sau betivo-drogatii fara valuare. Besos

Druckerul din Mehala a spus: (august 12th, 2017 at 01:32 )

Credeti ca problema cea mai mare ii cu banii ?…no no …cu banii se va rezolva , alta-i buba f,tui…LPF Banatul , astia sunt stat in stat , toti juniorii buni pleaca ex : fratii Benzar , Filip de la dinamo , multi nici nu stiu ca-s timisoreni . Mai rau , acum steaua ii vrea si pe Artean si Branzoi …hai ma …pai , prima beneficiara ar trebui sa fie Poli , nu Banatul sa vanda jucatori , ce ii acolo ?…o mafie mare !!!

anteconbega a spus: (august 12th, 2017 at 13:01 )

La LPF e director un pesedist sau un onanist?

+ a spus: (august 13th, 2017 at 21:34 )

Seful clasei nu misca un deget dezinteresat, asta stiu toti. Deci…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
Top